Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance informatiemanager (zzp)

Geplaatst 24 okt. 2024
Project ID: YIS 9168506
Plaats
Assen, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
8 maanden
Start: 11 nov. 2024
Einde: 1 jul. 2025
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 31 okt. 2024 12:00
  • Startdatum: zsm

  • Duur: 01.07.2025

  • Uren: Tot 01-01-2025 - 36 uur Van 01-01-2025 tot 01-07-2025 - 18 uur.

  • Inschaling: Schaal 11 CAO Gemeenten

  • Richtlijntarief: € 102,00 (senior)

  • Let op! Aangeboden uurtarief is een bedrag all-in, exclusief btw. Dit tarief geldt voor de duur van de opdracht inclusief eventuele verlengingen.

  • Alleen ZZP'ers die een Eenmanszaak of een BV zonder partners hebben kunnen gecontracteerd worden. Andere vormen onder bepaalde strikte voorwaarden.

  • Beleid gemeente Assen voor externe inhuur 'bring your own devices', tenzij voor de uitvoering van de opdracht, anders noodzakelijk is.



Ben jij een generalist met een passie voor informatiemanagement en ICT? Wil je een cruciale rol spelen in het realiseren van de ICT strategie van de gemeente Assen? Dan zoeken wij jou!  

 

Gemeente Assen 

De gemeente Assen is volop in ontwikkeling om in 2025 beter informatiegestuurd en datagedreven te werken zodat we goed in staat zijn om in te spelen op maatschappelijke en landelijke ontwikkelingen die op onze groene stad afkomen. 

Assen heeft daarom een visie op Informatie opgesteld en wil aan de slag met de uitvoering van de daaraan gekoppelde strategie. En dat is niet alles!! We hebben ook een informatiemanager nodig die specifiek een belangrijke rol speelt in het realiseren van onze nieuwe ICT-strategie.  

 

Jouw rol:

Als informatiemanager bij de gemeente Assen ben je verantwoordelijk voor het vertalen van onze strategische informatievisie en -beleid naar concrete kaders en richtlijnen. Binnen onze bedrijfsvoering zorg jij voor een efficiënte inrichting van onze informatievoorziening, waaronder archief- en informatiebeheer, informatiearchitectuur en het gebruik van vak- en procesapplicaties.  

 

Wat ga jij doen:  

1.     Je participeert in deelprojecten zoals Digitaal Samenwerken met Microsoft 365 en Rationalisatie van het applicatielandschap, voor het realiseren van de nieuwe ICT-strategie van Assen. 

2.     Je neemt onder andere een leidende rol in het vormgeven van de huidige 17 strategische uitgangspunten die volgen vanuit de visie op Informatie. 

Zoals het vormgeven van het cloudbeleid. Waarbij je richting geeft aan hoe de gemeente op een veilige en efficiënte manier gebruik maakt van cloudtechnologieën.  

3.     Je adviseert diverse stakeholders over de integrale ontwikkeling van onze digitale informatievoorziening en infrastructuur.  

4.     Je ondersteunt de huidige Informatiemanagers met het uitbrengen van advies.  

5.     Je signaleert proactief  kansen, risico´s, verbeter- en/of knelpunten en vertaalt deze naar structurele oplossingen. 

 

Jouw toekomstige team: 

Je komt te werken in het team Informatiemanagement. Dit team bestaat op dit moment uit 2 Informatiemanagers, een interim Informatiemanager & Portfoliomanager, een CISO, een 2 Privacy en Security Officers, een Functionaris Gegevensbescherming en een Projectleider.  

Het is een enthousiast en professioneel team van verschillende leeftijden.  

 

Wat breng jij mee:  

- Meerjarige aantoonbare ervaring met het vertalen van business wensen naar informatie- en ICT-oplossingen 

- Hbo-werk- en -denkniveau in relevant vakgebied zoals informatica, (bestuurlijke) informatiekunde of informatiemanagement 

- Aantoonbare vaardigheid in het vertalen van beleid naar praktische richtlijnen  

- Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk 

- Aantoonbare ervaring in een adviseursrol  

-  Aantoonbare ervaring als verbinder  

 

Jouw competenties zijn:  

Je bent een generalist vanuit Informatiemanagement en in staat veel ballen tegelijk in de lucht te houden. Je werkt zelfstandig, bent resultaatgericht, stelt de waarom vraag en denkt in mogelijkheden. Jij kunt snel het onderscheid maken tussen kern- en bijzaken. Verder ben jij een verbinder. Zowel ten aanzien van mensen als ten aanzien van inhoudelijke zaken. Je volgt nauwlettend alle ontwikkelingen in je vakgebied en beoordeelt deze op relevantie. Je bouwt en onderhoudt daarvoor een efficiënt relatienetwerk.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten