Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance informatiemanager (zzp)

Geplaatst 20 feb. 2024
Project ID: YIS 9150823
Plaats
Lelystad, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 20 aug. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 26 feb. 2024 14:00

Startdatum: z.s.m.

Duur opdracht: eind 2024

Aantal uren week: 32 -36

Inschaling: 10A (gemeente cao)

Voorsteltermijn: 26 feb 2024

zzp'ers = eenmanszaak of BV met DGA

Sollicitatiegesprekken: vrijdag 8 maart van 14:00 - 17:00


Ben jij? 

Onze nieuwe tijdelijke informatiemanager die een waardevolle bijdrage kan leveren aan de informatiehuishouding van de gemeente Lelystad?  

De gemeente is altijd bezig met het door ontwikkelen van haar informatieketen. De complexiteit van zowel informatiestromen als de onderlinge afhankelijkheden van gegevens, systemen en spelregels neemt elke dag toe. Daarom zijn we opzoek naar een informatiemanager met lef en doorzettingsvermogen maar die ook praktisch en pragmatisch blijft denken. Met jouw kennis en kunde breng je de gemeente Lelystad weer een stap verder! 

Het team 

De informatiemanagers zijn samen met de ICT-medewerkers ondergebracht in het team informatiemanagement & automatisering (Team IMA). Vanuit het team werk je samen met andere CIO-office leden (ICT-advies, proces, archief). Het cluster informatiemanagement bestaat uit 4 informatiemanagers. Voor een collega zoeken we vervanging tijdens haar zwangerschapsverlof. Wie weet ben jij de ervaren collega die we hiervoor zoeken!  

Het sociaal domein 

Momenteel vindt er een grote implementatie plaats in het sociaal domein. Diverse applicaties worden vervangen voor een totaalpakket. Dit vraagt grote inzet, flexibiliteit en capaciteit van veel verschillende collega’s binnen de gemeente. Maar met een goed doel! In 2024 zal het nieuwe systeem live gaan. Uiteraard gaan ook de regulier informatiemanager taken gewoon door. Met deze taken zal jij je bezig gaan houden. Bijvoorbeeld het voeren van gesprekken met teamleiders, strategen en adviseurs over de potentiële aanschaf of vervanging van tools en systemen. Het sociaal domein is dynamisch, omvangrijk en de plek om waarde toe te voegen aan de inwoners en ondernemers van de gemeente Lelystad. 

De functie 

Vanuit informatiemanagement worden de domeinen fysiek, sociaal en bedrijfsvoering bediend. Samen met de andere informatiemanagers, de CIO-office en de CIO zorg jij als informatiemanager voor de gehele informatiehuishouding van de gemeente. Hierbij is het credo: “goed voor vandaag, klaar voor morgen”. Onze collega informatiemanager sociaal domein gaat met zwangerschapsverlof. Voor en tijdens haar verlof zoeken we een vervangend collega die snel kan instromen.  Jij bent de informatieadviseur die de organisatie helpt met het in kaart brengen van informatievraagstukken en samen met de organisatie opzoek gaat naar een passende oplossing. Je begrijpt de werkwijze van de gemeente en de daarbij samenhangende processen. Je werkt nauw samen met je teamgenoten en adviezen die tot uitvoering komen vertaal je naar concrete opdrachten waar je zelf regie op houdt of die je overdraagt aan een collega projectleider. 


Wij vragen 

Je bent een ervaren informatieadviseur in hart en nieren. Je schrikt niet van de complexe systemen en dynamiek van een gemeentelijke organisatie. Daarnaast draag je bij aan de ambities van de gemeente Lelystad. 

Verder: 

  • Je bent in het bezit van een erkende afgeronde Hbo-opleiding, bij voorkeur in de richting van Informatiemanagement, Bedrijfsinformatica of Bedrijfskunde. 

  • Je beschikt over uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden. 

  • Je hebt gevoel voor bestuurlijke- en organisatorische verhoudingen. 

  • Je hebt ervaring met business- en informatiearchitectuur en bent bekend met kwaliteitsaspecten zoals informatieveiligheid en privacy. 

  • Je bent analytisch en opereert met een helicopterview 

  • Je hebt aantoonbare ervaring met informatiemanagementtools zoals BiSL, ITIL en PRINCE2. 

  • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring als informatiemanager/ (business) informatieanalist opgedaan. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten