Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance informatieadviseur (zzp)

Geplaatst 17 jan. 2023
Project ID: YIS 9126239
Plaats
Helmond, Noord-Brabant
Uren
24 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 1 feb. 2023
Einde: 31 jul. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 30 jan. 2023 16:00

Startdatum inzet: Zsm

Einddatum inzet: 31-7-2023

24u per week

Inschaling: schaal 11 CAO gemeenten.

Het gaat echt om een senior niveau informatie adviseur.


In 2023 opent de Gemeente Helmond een nieuw gemeente huis: ‘Huis voor de Stad’.

Moderne informatievoorziening hoort bij deze nieuwe stap. Deze modernisering wordt de komende jaren voortgezet. Als I-Adviseur heb je een belangrijke rol binnen de informatievoorziening.

 

De uitdaging

  • Als I-adviseur ben je een echte spin in het web binnen de gemeentelijke informatievoorzieningsorganisatie (IV).

  • Je bent de primaire schakel tussen de business en de IV organisatie. Door middel van passende IV oplossingen zorg jij voor een optimale ondersteuning van de businessontwikkeling. Je analyseert, adviseert, stemt af en verbindt andere betrokkenen zoals de architecten, de project portfolio manager, security en privacy officers en de applicatie- en functioneel beheerders.

  • Je houdt je bezig met het volgen en – indien nodig – bijsturen en escaleren van de realisatie van het projectportfolio. Je vertaalt de vraag- en probleemanalyse van de business naar werkende IV oplossingen én je draagt vervolgens bij aan de aanschaf en feitelijke implementatie van de informatievoorziening en de bijbehorende systemen. Je hanteert hierbij de architectuurkaders die door de architecten zijn of worden opgesteld.

  • Op overtuigende wijze informeer je interne klanten over de informatiearchitectuur en hoe deze bijdraagt aan de bedrijfsdoelen. Je combineert op soepele wijze jouw kennis van informatietechnologie aan onze organisatiedoelstellingen en vermindert de complexiteit van het ICT-landschap door standaarden toe te passen en te werken onder architectuur.

     

De ideale kandidaat

Als Informatie Adviseur zet je jouw adviezen daadkrachtig neer.

·       Jij vertaalt de vraag vanuit de business naar oplossingen die passen binnen, en bijdragen aan, het geheel van informatiemiddelen.

·       Je beschikt over overtuigingskracht en weet raad met de bestuurlijke verhoudingen. Je bent vastberaden, geduldig,

·       Je kunt omgaan met soms tegengestelde meningen en je beschikt over een gezonde portie humor. 

·       Om jouw adviezen extra kracht bij te zetten beschik je over analytische vaardigheden, ben je ondernemend, heb je een creatieve manier van denken en een frisse blik op zaken. Je kijkt van buiten naar binnen.

·       Ook weet je jouw adviezen zowel schriftelijk als mondeling helder te communiceren op alle niveaus binnen de gemeente en met de stakeholders.   

Verder heb je:

·       Aantoonbare werkervaring als Informatie Adviseur, bij voorkeur in een gemeentelijke of overheidsorganisatie Een afgeronde opleiding Informatiemanagement of vergelijkbaar op minimaal Hbo-niveau;

·       Aantoonbare kennis van methoden op het gebied van project- en programmamanagement (bijv. Prince2) en procesgericht werken (ITIL, BiSL, Lean);

·       Kennis van de ontwikkeling van de generieke data infrastructuur (GDI) en de daarbij behorende GDI-bouwstenen verankerd in het stelsel van basisregistraties;

·       Kennis van berichten- en uitwisselingsstandaarden;

·       Affiniteit met data en gegevensmanagement. 

 

Over gemeente Helmond

Werken bij de gemeente Helmond betekent werken bij een organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Dat moet ook, want, ook al zijn in gemeente Helmond mooie dingen bereikt, de samenleving verandert. Helmond is een stad in beweging. Natuurlijk heeft de gemeente nog steeds veel te maken met regelgeving die moet worden gehandhaafd, maar in veel gevallen is er ruimte om samen met anderen tot oplossingen te komen. Het standaard antwoord is niet ‘Nee, mits’, maar ‘Ja, tenzij’.

 

Er wordt met trots gewerkt vanuit verbinding, vertrouwen en waardering. Een integrale benadering met vernieuwende en innovatieve ideeën.

 

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten