Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance Informatieadviseur (zzp)

Geplaatst 3 jan. 2023
Project ID: YIS 9126298
Plaats
Nieuwerkerk aan den IJssel, Zuid-Holland
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 16 jan. 2023
Einde: 16 jul. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 15 jan. 2023 13:00

Startdatum zsm

Duur opdracht: t/m 30-6-2023 met optie tot verlenging 

Aantal uur per week: 32-36 uur per week

Schaal: 11

Indicatie uurtarief: €103,- / €109,- 

Deadline voor het aanbieden van kandidaten: n.v.t. Goede kandidaten worden na het aanbieden voorgedragen.


Ben jij een enthousiaste, gedreven en verbindende adviseur op het gebied van informatievoorziening? Breng je externe ontwikkelingen op het gebied van informatisering en digitalisering mee naar binnen? Hou je ervan om onze organisatie verder te helpen met onze I-portfolio? Vind jij het leuk om strategische doelen op te stellen en deze te vertalen naar tactisch- en operationeel niveau? Dan ben jij informatieadviseur die wij zoeken voor de gemeente Zuidplas: de gemeente die je laat groeien!

Zuidplas: de gemeente die je laat groeien!

Zuidplas is een fusiegemeente die bestaat uit de dorpen Moerkapelle, Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen. We bestaan pas 11 jaar, en net als een echte tiener groeien we hard. Dat biedt kansen: in je dagelijks werk én voor je carrière. Door onze ligging tussen Rotterdam en Gouda kun je jezelf ook aan grootstedelijke vraagstukken wagen. En de regio Midden-Holland waarin we ons bevinden, is eigenlijk een soort Nederland in het klein. Met een interessant speelveld, zowel politiek als geografisch.

 

Zuidplas groeit de komende jaren flink in inwoneraantal en daarmee ook in het aantal collega’s in de organisatie. We staan voor uitdagende opgaven en passen onze werkwijze aan de vragen vanuit de samenleving aan. Om aan te sluiten op die ontwikkelingen is op interactieve manier een concernplan Zuidplas Groeit! en veranderplan gemaakt, inclusief een nieuwe organisatievisie voor Zuidplas. De organisatieontwikkeling heeft als stip op de horizon de hoofdopgaven: Opgavegericht, Zelforganiserend, Slagvaardig en Wendbaar en is nog in volle gang.

Je gaat aan de slag in het kleine team Informatievoorziening, wat onderdeel is van het cluster Informatievoorziening & Ondersteuning. Ieder teamlid heeft een eigen taakaccent en we streven ernaar om breed inzetbaar te zijn op alle dossiers. Dat vraagt om een nauwe samenwerking, de nodige flexibiliteit en het vermogen om in een rap tempo te schakelen tussen strategisch denkwerk en tactische, operationele uitvoering. Wij kijken uit naar een collega met humor en daadkracht, die de verbinding binnen de organisatie vasthoudt en versterkt.

Hoe zorgen we ervoor dat we bijblijven met alle digitaliseringsontwikkelingen? Hoe geven we invulling aan het informatiebeleidsplan? Hoe voorzien we de organisatie van een moderne werkplek? Hoe adviseren we clusters zodat zij de juiste beslissingen kunnen nemen op het gebied van informatievoorziening? Hoe zetten we datagedreven werken in? Zomaar een paar belangrijke vragen waar we bij de gemeente Zuidplas mee bezig zijn. 

Als informatieadviseur werk je voor de hele organisatie en help je jouw collega’s om de waarde van informatie te zien, zodat zij actief kunnen werken aan de verdere digitalisering. Je signaleert, helpt de clusters om hun vraag te formuleren en te prioriteren en vertaalt functionele wensen naar concrete oplossingen.

 

Jij adviseert over belangrijke interne en externe ontwikkelingen op het gebied van informatisering en digitalisering. Hierbij kun je denken aan datagedreven werken, RPA, cloudstrategie, de moderene werkplek, aanbestedingen en het informatiebeleidsplan. Als informatieadviseur heb je een belangrijke rol in het op waarde schatten van initiatieven, het prioriteren en aanbrengen van de juiste volgorde in de uitvoering.

Je (dagelijkse) activiteiten bestaan onder meer uit:

·        Je bent het eerste aanspreekpunt voor de organisatie als het gaat om advies over informatie gerelateerde vraagstukken

·        Je helpt de organisatie met het formuleren van nieuwe wensen of wijzigingen m.b.t. de informatievoorziening

·        Je bent in staat om de uitvoering van informatisering projecten te leiden zoals hybride werken, datagedreven werken, Identity & Access Management en implementatie van Office365

·        Je adviseert bij aanbestedingen over het gedeelte wat informatievoorziening raakt

Je zorgt, samen met andere collega’s, voor duurzame, structurele en vastgelegde aanpakken in het informatiemanagement domein.



·        Je hebt minimaal 3 jaar ervaring en beschikt over een brede kennis op het gebied van Informatievoorziening;

·        Kennis van de gemeente en gemeentelijke processen is een pré;

·        Je bent organisatiesensitief, omgevingsbewust en samenwerkingsgericht;

·        Als bruggenbouwer en verbinder ben je in staat om op verschillende niveaus en onderdelen in de organisatie als gesprekpartner aan te sluiten;

·        Je bent analytisch en probleemoplossend;

·        Je houdt van een organisatie waar nog gebouwd moet worden;

·        Je kunt een Verklaring Omtrent Gedrag overleggen. 

Wij werken Hybride waardoor variabele werktijden en thuiswerken tot de mogelijkheden behoord. Je krijgt in eerste instantie een opdrachtovereenkomst van 6 maanden met optie tot verlenging.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten