Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance informatie analist - Jira expert (AA) (zzp)

Geplaatst 25 nov. 2022
Project ID: YIS 9124446
Plaats
Utrecht, Utrecht
Uren
36 uur/week
Periode
Start: 1 jan. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 30 nov. 2022 12:00

Belastingdienst B/cao

Startdatum inzet : 1 januari 2022

Tijdelijke functie, met optie op vast

Uren per week : 36

Standplaats : Utrecht


De Belastingdienst zet volop in op de verbetering van de dienstverlening aan Burgers en Bedrijven. In 2019 is gestart met de digitalisering van alleuitgaande berichten, dit traject loopt door tot en met ca. 2024. Vanaf 2022 is de Belastingdienst ook de begrijpelijkheid van alle uitgaande brieven aan het verbeteren. Hiervoor is een nieuw Programma gestart. Het Programma realiseert en implementeert een proces zodat brieven van de Belastingdienst continue worden verbeterd. Ook de huidige briefmodellen worden waar nodig gemigreerd naar andere opmaaksystemen en meestal geredigeerd. Vanaf medio 2022 zijn 3 multidisciplinaire 'Brieventeams' gestart met een set van de ketens van de Belastingdienst. Alle ketens worden zodoende de komende 2,5 jaar 'verwerkt'.

Voor het Programma Begrijpelijke Brieven zoeken we een Informatie Analist met diepgaande kennis van Jira. Hij/zij zal in een multidisciplinair brieventeam de IA rol oppakken. Hij/zij helpt de business en het programma BBB om werkpakketten van brieven (met uiteenlopende typologieën) optimaal samen te stellen en planbaar te maken.

Daarnaast heeft de IA een overkoepelende rol binnen het programma BBB op het gebied van Jira. BBB wil Jira gaan inzetten voor de beheersing van de werkstroom van de brieven die begrijpelijk worden gemaakt. De kandidaat dient over diepgaande kennis en ervaring ten aanzien van de inrichting van Jira te beschikken.

De opdracht heeft een doorlooptijd van ca. 2 jaar.

Achtergrond Opdracht

Jaarlijks sturen we zo’n 160 miljoen brieven vanuit de Belastingdienst. Het programma Begrijpelijke Brieven Belastingdienst (BBB) wil het de ontvangers en de organisatie écht makkelijker maken. Het programma wil dat briefontvangers beter snappen waar de brief over gaat en wat ze moeten doen. Dat sluit mooi aan op 'gewoon goed geholpen': de kernboodschap van Klantinteractie- en services (KI&S), de directie waar het programma onder valt. Het programma BBB heeft een looptijd van 3 jaar; tot en met 2024.

Brieven snappen

Het doel van het programma BBB is dat de meeste Nederlanders onze brieven begrijpen. Dus dat burgers en bedrijven fiscaal-juridisch juiste én begrijpelijke brieven van ons krijgen.

"Het programma streeft ernaar dat 80% van de brievenontvangers begrijpt waarom ze de brief krijgen en welke actie wordt verwacht", programmamanager Dennis Blansjaar.

Ontvanger staat centraal

Klantsignalen zijn erg belangrijk om betere brieven te schrijven. Hoe burgers en bedrijven een brief beoordelen bepaalt in hoge mate hoe we brieven gaan verbeteren. We denken daarbij vooruit. We gaan na hoe ontvangers onze brieven nu ervaren én hoe we met hun hulp brieven doorlopend kunnenverbeteren en testen.

  • HBO werk en denkniveau

  • Diepgaande expertise en aantoonbare ervaring met opzetten van structuren in Jira

  • Ervaring met informatie analyse.

Functiewensen

  • Flexibel in werklokatie (Apeldoorn, Utrecht, thuis)

  • Goed kunnen afstemmen met omgeving

  • Jira expert, inrichten en onderhouden Jira.

  • Affiniteit met digitalisering en outputmanagement is een pré

Dutch speaking candidates only! 

Because all communication & documentation for this role is in Dutch we cannot and will not make any exceptions.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten