Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance informatie adviseur (zzp)

Geplaatst 15 jun. 2023
Project ID: YIS 9135147
Plaats
Gennep
Uren
18 uur/week
Periode
5 maanden
Start: 1 aug. 2023
Einde: 31 dec. 2023
Tarief
70 - 84 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 22 jun. 2023 14:00

Startdatum: 1-8-2023

Einddatum: 31-12-2023 (het betreft een vervanging)

Aantal uur : 12-18 uur werktijden in overleg

Schaal: 10

Tarief: max 84 euro, is een harde eis voor de gemeente


Voor Gemeente Gennep zijn wij op zoek naar een informatie adviseur in het fysieke domein.


Wie zijn wij? 

De samenleving verandert steeds en de overheid beweegt mee. Dat geldt ook voor de gemeente Gennep. We denken meer van buiten naar binnen. We verminderen waar mogelijk de regels en werken mee aan initiatieven van onze inwoners. Dit doen we met een organisatie waarin de verantwoordelijkheden zo laag mogelijk liggen. Focus op coaching, een sterkere adviesrol, én investeren in een communicatieve en digitale organisatie. Dat is de koers die we als gemeente hebben uitgezet. Onze organisatie bestaat uit circa 130 medewerkers. Werken voor de gemeente Gennep betekent deel uitmaken van een energieke, actieve en ontwikkelingsgerichte organisatie. Wij werken op een pragmatische manier en hebben korte lijnen naar het management en naar het bestuur. We doen dit op een prettige en informele manier. De organisatie bestaat uit de afdelingen Omgeving, Inwoners en Bedrijfsvoering.

Waar kom je te werken? 

Het team informatiemanagement werkt vanuit de afdeling bedrijfsvoering en bestaat in totaal uit vier adviseurs. Onze ambitie is om de informatievoorziening maximaal ondersteunend te laten zijn aan de (digitale) dienstverlening richting onze inwoners en de interne organisatie. Mede daarom is binnen het team van adviseurs een verdeling gemaakt over de afdelingen en kent het team op dit moment een adviseur Bedrijfsvoering, een adviseur Inwoners en een technisch Informatieadviseur(Informatiebeveiliging/koppelingen). Daarnaast levert iedere adviseur een relevante bijdrage aan organisatie brede projecten op het gebied van onder anderen archief en informatiebeheer, (digitale) dienstverlening, data gedreven werken en e-learning. Je werkt nauw samen met de functioneel applicatiebeheerders, de gegevensbeheerder, de systeembeheerders en de informatieadviseurs om een goede invulling te geven aan onze ambitie.

 

 Jouw uitdaging:

·       Je adviseert de interne en externe klanten bij het realiseren van hun behoeften op het gebied van informatievoorziening. En bent het eerste aanspreekpunt voor de afdeling omgeving. De wensen van de gebruiker staan daarbij centraal. Bij inkoop en implementatie houd je rekening met uitgangspunten zoals ons informatiebeleid en wetgeving zoals de BIO;

·       Je coördineert en begeleidt projecten met een pragmatische aanpak en houdt contact met alle stakeholders;

·       Je brengt in beeld welke informatie bij welke processen nodig is, welke applicaties en gegevens gebruikt worden en vertaalt dit desgewenst naar oplossingen op het gebied van de informatievoorziening. Hiervoor blijf je verantwoordelijk gedurende het proces van ontstaan tot de ontsluiting van gegevens en kun je daarop monitoren;

·       Je ontwikkelt mee het digitaal, zaak- en domeingericht werken in de organisatie;

·       Je bent naast adviseur voor de afdeling omgeving ook adviseur voor een aantal projecten in het kader van de omgevingswet zoals:

o  implementatie dashboard VTH

o  ondersteuning pilot omgevingsplan

o  implementatie extra modules VTH applicatie

o  inrichten proces verkennen en begeleiden initiatief

o  ketentest omgevingswet

o  implementatie bodemsysteem

o  contactpersoon regionale samenwerking VTH

 

Jouw profiel:

·       Goede communicatieve vaardigheden zowel mondeling als schriftelijk

·       Analytische vaardigheden

   •    Innovatie-gerichtheid

   •    Overtuigingskracht

   •    Organisatiesensitiviteit

Dit is jouw achtergrond:

·       Je hebt ten minste een HBO werk- en denkniveau en een opleiding op het gebied van Informatiemanagement of Informatica of daarmee vergelijkbaar.

·       Je hebt enkele jaren ervaring binnen het vakgebied informatievoorziening, bij voorkeur binnen een gemeentelijke organisatie.

·       Kennis en vaardigheden met gemeentelijke processen en informatiesystemen zijn een pré.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten