Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance implementatiemanager e-HRM systeem (zzp)

Geplaatst 19 dec. 2023
Project ID: YIS 9146338
Plaats
Gouda
Uren
20 uur/week
Periode
11 maanden
Start: 29 jan. 2024
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 5 jan. 2024 12:00

Startdatum inzet: 1-2-2024

Einddatum inzet: 31-12-2024

Unen: 20 per week

We nodigen uit om een scherp tarief neer te zetten. Met een maximum van € 103,50,- per uur incl reiskosten excl BTW. (schaal 11)


Indien je mag starten, wordt er een Pre employment screening uitgevoerd. De kosten hiervan (exclusief de kosten voor de VOG) bedragen € 20,57 incl btw. en worden niet door Yacht (inhuurdesk) vergoed.



Gemeente Gouda gaat over naar een ander e-HRM systeem. De aanbestedingsprocedure loopt momenteel en de definitieve gunning is gepland op 19 maart 2024. Wij zoeken iemand die vanaf februari 2024 als interne projectleider / implementatiemanager ons kan helpen bij de implementatie van het nieuwe systeem.

Wat ga je doen?

Het is jouw taak om het nieuwe eHRM-systeem samen met de leverancier, HRM en ICT in te richten en te implementeren, afgestemd op de behoefte binnen Gouda. Het systeem wordt vanaf 1 januari 2025 door de hele organisatie gebruikt.

Je zorgt ervoor dat het nieuwe eHRM-systeem op deze datum is ingericht en werkt. Het doel is dat alle gebruikers weten wat ze moeten en kunnen doen en eenvoudig gebruik kunnen maken van het systeem.

Je bent daarbij verantwoordelijk voor de bewaking van het nakomen van alle contractuele afspraken die gemaakt zijn met de leverancier van het nieuwe eHRM-systeem. Je vervult de interne projectleidersrol, waarbij je ons ontzorgt: je zorgt voor de goede afstemming met de OR, dat stukken wanneer nodig tijdig naar directie en OR gaan en je neemt je verantwoordelijkheid voor het gehele proces.

Je bent de verbindende schakel tussen alle stakeholders en zorgt ervoor dat iedereen op het juiste moment wordt geïnformeerd. Onderdeel van de aanbesteding is dat de leverancier een implementatieplan schrijft. Jij bent verantwoordelijk voor de interne uitvoering hiervan.

Je draagt zorg voor de afronding van het contract met de huidige leverancier en het veiligstellen van de data volgens de wet- en regelgeving die binnen onze organisatie leidend is.


Met wie ga je werken?

De HR-afdeling bestaat op dit moment uit 18 leuke, diverse collega’s die zich bezighouden met verschillende disciplines binnen het HR-vakgebied.

Andere stakeholders bij dit project binnen de organisatie zijn:

• Directie

• OR

• Communicatie

• Informatievoorziening &; Automatisering

• Leidinggevenden en medewerkers

De lijntjes in Gouda zijn kort en de sfeer is informeel. Hierdoor kan je snel schakelen.

Wij zoeken een resultaatgerichte en ervaren implementatiemanager e-HRM systeem: een collega die om kan gaan met de dynamiek op de verschillende organisatieniveaus en ervoor zorgt dat dit project volgens de gestelde kwaliteitseisen en planning succesvol uitgevoerd wordt.

Eisen:

Ten minste één succesvol afgeronde implementatie binnen de overheid als project- of implementatiemanager van een e-HRM systeem in de afgelopen twee jaar (geduid door een positieve en door ons natrekbare referentie);

• Aantoonbare ervaring met contractmanagement en dan met name in het vertalen van contract naar uitvoering;

• Aantoonbare inhoudelijke kennis van automatiseringssystemen en koppelingen. Kennis van e- HRM-systemen is een pre;

  • Minimaal HBO denk- en werkniveau.


Wensen:

• Ervaring met een gemeentelijke organisatie is een pre;

• Goede communicatieve (mondeling en schriftelijk) en sociale vaardigheden;

• Analytisch vermogen en een oplossingsgerichte instelling;

• Een echte verbinder!

Je bent praktisch waar het kan, onafhankelijk waar het moet en je houdt het hoofd koel. Je motiveert de verschillende stakeholders als onverwachte situaties zich voordoen. En je bent in ieder geval een collega met wie het prettig samenwerken is!

Competenties:

• Vaardigheid om met tegenstrijdige belangen om te gaan: je kan verbinden en bent in staat samenwerking tussen medewerkers in Gouda onderling én ook met de medewerkers van de nieuwe leverancier te stimuleren;

• Oog hebben voor communicatie: vaardigheid om de collega’s van interne communicatie te betrekken en tijdig en doelgroepgericht te communiceren en medewerkers te enthousiasmeren voor automatisering;

• Je kunt goed adviseren, je durft je uit te spreken, kunt goed coördineren en strak sturen;

• Je schakelt snel, hebt een flexibele werkhouding en bent sterk in plannen en organiseren;

• Actiegericht: gaan voor resultaat afgestemd op de omgeving waarin je werkt;

• Analytisch sterk, kunt goed samenwerken en je denkt creatief.

Dit bieden wij:

Als implementatiemanager e-HRM-systeem bij de gemeente Gouda is er veel ruimte om jouw opdracht in te vullen zoals jij dat wenst: zelfstandig en proactief. Mits je de verwachtte resultaten ruim binnen planning weet te realiseren.

Gouda is van oudsher de stad van kaas en stroopwafels. Smaakvol en divers! Een leuke, middelgrote stad met grootstedelijke uitdagingen; want Gouda ontwikkelt zich volop. De komende jaren staat er nog veel te gebeuren. Daarom zijn we ook zoek naar #smaakmakers, want jouw ideeën en kennis kunnen we goed gebruiken! Welke smaak voeg jij toe aan Gouda?

Tarief en duur van de opdracht

De opdrachtduur is 1 jaar. De uren per week kunnen variëren afhankelijk van de fase waarin het project zich bevindt. Gemiddeld zal dat neerkomen op 20 uur per week.

Naar verwachting start de feitelijke implementatie op 19 maart 2024.

De start van de opdracht is in goed overleg af te stemmen en de wens is om deze opdracht begin februari 2024 te laten starten (het is gewenst dat je mee kan doen vanaf het moment dat de POC (Proof of concept) start.

De implementatie moet op 31 december 2024 gereed zijn. Dit is een keiharde deadline! Afronding, afhechting en evaluatie dienst plaats te vinden voor 1 maart 2025.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten