Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance hrm-adviseur (zzp)

Geplaatst 25 mrt. 2024
Project ID: YIS 9153823
Plaats
Horst, Hybride
Uren
32 uur/week
Periode
7 maanden
Start: 1 apr. 2024
Einde: 1 nov. 2024
Tarief
78 - 93 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 29 mrt. 2024 13:00
  • Schaal 10A;

  • 32 uur;

  • Startdatum 01-04-2024;

  • Niveau Medior (harde eis);

  • Opdracht tot 01-11-2024

  • Graag motivatie, beschikbaarheid opnemen in het CV (geen overige informatie zoals; contactpersoon leverancier, uurtarief of bedrijfspresentatie);



Mensen zijn het kloppend hart van onze organisatie. We hebben de rotsvaste overtuiging dat gezonde, duurzaam inzetbare, gelukkige en ondernemende medewerkers de basis zijn voor excellente dienstverlening. Daar investeren we in! Doe jij mee?



HRM adviseur

 

Als HRM-adviseur leg je de verbinding tussen de doelstellingen van de organisatie en het talent van onze medewerkers. Door jouw persoonlijkheid maak je het verschil. Jij hebt oog voor aanwezig potentieel en bent gedreven in het ontwikkelen van medewerkers in lijn met de organisatiedoelstellingen. Als HRM adviseur sta je naast onze managers en medewerkers. Je weet wat zij nodig hebben om te floreren. Vandaag en zeker morgen. Je signaleert trends in de markt van HRM, weet welke vragen er spelen bij de leidinggevenden en je acteert als gelijkwaardig gesprekspartner. Je durft het anders te doen en maakt onze organisatie toekomstbestendig zodat wij er kunnen zijn voor onze inwoners. Dit doe je vanuit een gezamenlijke verantwoordelijkheid met de leidinggevenden. Door jouw ervaring en kennis zien leidinggevenden jou als een echte adviseur en partner.

 

Het HR team


Je komt terecht in een warm en hecht team dat bestaat uit adviseurs, medewerkers beheer, salarisadministratie, een recruiter en een adviseur organisatie ondersteuning. Ieder met zijn eigen kwaliteiten en expertise.

Organisatieontwikkeling


Onze organisatie zit midden in een traject om haar koers te bepalen. Andere manieren van werken horen daarbij. De maatschappelijk opgaven zijn inmiddels gedefinieerd; dit betekent dat wij onze organisatie gaan herinrichten en HRM een prominente positie krijgt. Jij krijgt energie van een organisatie die volop in beweging is en neemt een gezonde dosis innovatieve slagkracht mee om onze HRM positie te verstevigen. Naast je reguliere taken als HRM adviseur ga je aan de slag als projectleider op organisatie-brede HRM thema’s zoals: duurzame inzetbaarheid, strategische personeelsplanning of vitaliteit. Ons eigen team gaat groeien, kwalitatief en kwantitatief. Je denkt actief mee en deelt jouw inzichten.

Jouw werkweek

Binnen ons team word jij, samen met jouw duo-partner Steffie, verantwoordelijk voor een duurzame en succesvolle HRM-dienstverlening aan onze organisatie.


Op een maandagochtend begin je je dag door je e-mails te bekijken en te zien welke taken ervoor vandaag gepland staan. Je merkt op dat er een vergadering gepland staat met een teamhoofd om een nieuw functieprofiel te bespreken. Je neemt de documentatie door en bereid je voor op vragen die hij tijdens de vergadering wil bespreken.


Na het overleg staat er een overleg gepland met de andere HR-adviseurs om de voortgang van de strategische personeelsplanning (SPP) te bespreken. Je bespreekt de ontwikkelingen in de planning en bespreekt de punten die je hebt voorbereid voor het overleg. Na dit overleg verwerk je de aantekeningen om te bespreken tijdens overleggen met teamhoofden. Terwijl je de notities aan het uitwerken bent word je gebeld door een collega HR-adviseur omdat er vragen zijn over een functioneringscasus. Jullie sparren hierover en je denkt met mee in de mogelijkheden.


Na de lunch heb je een individueel gesprek met een leidinggevende over een medewerker met terugkerend kortdurend verzuim. Jullie bespreken de situatie en mogelijke oorzaken van het verzuim. De HR-adviseur biedt advies aan de leidinggevende over het voeren van een verzuimgesprek en het opstellen van een plan van aanpak om de medewerker te ondersteunen en het verzuim te verminderen.


In de middag heb je een overleg met de clustermanager om de ontwikkelingen binnen het cluster te bespreken. Jullie praten over lopende projecten, afdelingsbehoeften en eventuele personeelsuitdagingen en je geeft hierin advies.

Aan het einde van de dag maak je aantekeningen van de bespreking en zorg je ervoor dat eventuele vervolgstappen worden gecommuniceerd naar de betrokken partijen. Je controleert ook je e-mails op dringende verzoeken en vragen die moeten worden afgehandeld voordat je je werkdag afsluit.

Wat doe jij?


•          Je bent tactisch en operationeel gesprekspartner voor het management;

•    Advies, begeleiding en uitvoer van maatwerktrajecten op het gebied van mobiliteit, verzuim, arbeidsvoorwaarden etc.;

•          Samen met je collega adviseurs meedenken en inhoud geven aan de organisatieontwikkelingen;

•          Een actieve bijdrage leveren aan het verder ontwikkelen van het HRM team.



Dit is jouw achtergrond


•    Je hebt een opleiding op hbo-niveau afgerond in de richting HRM, bedrijfs- of bestuurskunde;

•          Je hebt tenminste 3 jaar kennis en ervaring binnen het vakgebied van HRM;

·        Je bent vak volwassen en toe aan de volgende stap in je carrière;

•          Je beschikt over uitstekende adviesvaardigheden;

•          Je bent communicatief sterk en staat in verbinding met jezelf en jouw omgeving;

•          Je bent enthousiast, proactief en resultaatgericht;

•          Affiniteit en ervaring met E-HRM is een pré.



     Klantgericht:


·        Affiniteit met sociaal domein is een pré,

·        Empathisch, sociaal voelend, geduldig, flexibel (in diverse oplossingen kunnen denken en omgaan met het volgen van richtlijnen en kaders en tegelijkertijd kunnen omgaan met het feit dat er op sommige vlakken ook geen kaders zijn en om te gaan met de lerende en groeiende HR-afdeling en organisatie)

·        Iemand met een rechte rug (enerzijds meeleven maar anderzijds adviseren in kader van organisatie en HR-belang). Klantgericht maar niet klantgezwicht.



HR- / persoon gericht:


o   Vernieuwend en creatief in aanpak, presentatie,

o   Kritisch, analytisch, een bouwer,

o   Iemand die verbeterprocessen wil aanpakken binnen HRM

o    Open staan en meebouwen aan integrale samenwerking binnen HR

o    Rol van onafhankelijk adviseur bewaken

o    Zoekt de verbinding met collega’s, open gesprekspartner.

Horst aan de Maas dat zijn wij


Een tikje verlegen, bescheiden en nuchter. Harde werkers, die weten wat ze hebben bereikt, maar soms nog te weinig stilstaan bij hoe bijzonder dat eigenlijk is. Horst aan de Maas is geboren op het snijvlak van veen, zand en klei. In de afgelopen 100 jaar is Horst aan de Maas uitgegroeid tot een van de meest welvarende en gelukkige gemeentes van Nederland. Misschien zelfs wel van de wereld. En dat hebben we te danken aan onze grootouders. Zij hebben Horst aan de Maas getransformeerd; van slechte grond, naar agrarisch koploper van de wereld. Hoe? Door samen aan te pakken. Met vindingrijkheid en hard werken.

Wij zijn aanpakkers en zorgen er samen voor dat we toewerken naar een gezonde, duurzame en veilige samenleving waar we met elkaar leven, wonen en werken. 16 hechte dorpen met trotse inwoners, waar het fijn is om op te groeien en waar je gezond en gelukkig oud kunt worden. Nu en in de toekomst.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten