Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er (eenmanszaak) en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance HR Business Partner (zzp)

Posted Sep 20, 2022
Project ID: YIS 9121081
Location
Nieuwerkerk aan den IJssel , Zuid-Holland
Duration
6 maanden
(Dec 1, 2022 - Jun 1, 2023)
Hours/week
24 hrs/week
Payrate range
90 - 105 €/hr
Application Deadline: Oct 7, 2022 2:00 PM

Startdatum december 2022

Duur opdracht: 7 maanden

Aantal uur per week: 24 uur per week

Indicatie uurtarief: 90 - 105 euro

 

Ben jij een gedreven HR Business Partner, een sparringpartner voor directie en management op het gebied van organisatie- en personele vraagstukken? Pak jij de rol van strategisch en tactisch adviseur? Lever je een bijdrage aan de doelstellingen van de organisatie? Wil jij samen met jouw HR collega’s de organisatie adviseren in het ontwikkelen van het organisatie- en personeelsbeleid?

Word dan tijdelijk HR Business Partner bij Zuidplas: de gemeente die je laat groeien!

 

Zuidplas: de gemeente die je laat groeien!

Zuidplas is een fusiegemeente die bestaat uit de dorpen Moerkapelle, Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen. We bestaan pas 11 jaar, en net als een echte tiener groeien we hard. Dat biedt kansen: in je dagelijks werk én voor je carrière. Door onze ligging tussen Rotterdam en Gouda kun je jezelf ook aan grootstedelijke vraagstukken wagen. En de regio Midden-Holland waarin we ons bevinden, is eigenlijk een soort Nederland in het klein. Met een interessant speelveld, zowel politiek als geografisch.

 

Zuidplas groeit de komende jaren flink in inwoneraantal en daarmee ook in het aantal collega’s in de organisatie. We staan voor uitdagende opgaven en passen onze werkwijze aan de vragen vanuit de samenleving aan. Om aan te sluiten op die ontwikkelingen is op interactieve manier een concernplan Zuidplas Groeit! en veranderplan gemaakt, inclusief een nieuwe organisatievisie voor Zuidplas. De organisatieontwikkeling heeft als stip op de horizon de hoofdopgaven: Opgavegericht, Zelforganiserend, Slagvaardig en Wendbaar en is nog in volle gang.

 

Waar kom je te werken?

In een HR team bestaande uit een Organisatieadviseur, HR Business Partners, HR consulenten, Corporate recruiters, L&D adviseur en collega’s van de personeels- en salarisadministratie.

Samen werken we aan de doorontwikkeling en groei van de gemeente Zuidplas. Hierin liggen unieke opgaven in als het bouwen van een vijfde dorp en de impact daarvan op de gemeentelijke organisatie.

 

Wat ga je doen?

In verband met een sabbatical van een van onze HR Business Partners is de opdracht gericht op het tijdelijk adviseren van het account van deze Business Partner. Het gaat om de clusters Buitendienst, Gebiedsontwikkeling en IBOR (ingenieursbureau en openbare ruimte) en advisering van de directeur Opgaven en Gebiedsontwikkeling. Daarnaast wordt een bijdrage verwacht als projectleider of deelnemer van 1 van de (lopende) HR projecten voor 2023. Hierbij kan gedacht worden aan offboarding, implementatie projectmanagement en portfoliomanagement of personeelsplanning van het Middengebied.

 

Als HR Business Partner ben je adviseur en sparringpartner voor de clustermanagers en het directieteam, voor strategische, tactische en complexe vraagstukken op HR gebied.

 

Je adviseert verschillende clustermanagers vanuit een coachende stijl, over de vertaling van de organisatiedoelstellingen naar resultaatopdrachten, strategische personeelsplanning (SPP), talentmanagement en duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Je werkt nauw samen met de HR consulent (de specialist op arbeidsvoorwaarden, rechtspositie en verzuim) ten aanzien van de advisering aan de clusters. Ieder vanuit jullie eigen rol, aanvullend samenwerkend voor de clusters en de organisatie.

 

Je neemt deel aan organisatie brede projecten vanuit een HR blik en bent werkzaam aan verschillende HR thema’s. 

 

Je (dagelijkse) activiteiten bestaan onder meer uit:

·        Je vindt het leuk om toekomstige ontwikkelingen van binnen en buiten de organisatie te onderzoeken, analyseren en weet deze te vertalen naar concrete adviezen.

·        Je geeft richting, gevraagd en ongevraagd mondeling en/of schriftelijk advies over HR gerelateerde onderwerpen om de organisatiedoelen te realiseren. 

·        Je verbindt en werkt samen met collega’s aan verschillende HR-thema’s. Hierin breng jij mensen samen, kom je tot afspraken en weet je ook kwalitatief goede resultaten te leveren. Voorbeelden hiervan zijn een beleidsplan, een advies voor de Directie of het Managementoverleg of een concreet HR product.

·        Je hebt veel contact met de clustermanagers van jouw account en spart, adviseert en werkt samen op HR-thema’s. Denk aan thema’s op het gebied van ontwikkelen en groei, duurzame inzetbaarheid en organisatieontwikkeling

 

Functievereisten:

·        Je hebt WO werk- en denkniveau.

·        Je hebt ervaring in een soortgelijke functie.

·        Je kunt adviseren en inspireren en daarbij rekening houden met verschillende belangen.

·        Je combineert je strategische blik met een hands-on mentaliteit en pakt de regie.

·        Je brengt energie mee en enthousiasme en bent resultaatgericht, creatief, daadkrachtig en communicatief vaardig.

·        Je werkt data gedreven, toekomstgericht en toont ondernemerschap.

·        Jouw ´DNA’ past goed bij onze kernwaarden Verbindend, Open, Energie en Lef.

·        Je kunt een Verklaring Omtrent Gedrag overleggen. 

Similar projects

+ Search all projects