Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance HR adviseur (zzp)

Geplaatst 25 apr. 2023
Project ID: YIS 9132640
Plaats
Hillegom, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
11 maanden
Start: 8 mei 2023
Einde: 7 apr. 2024
Tarief
60 - 70 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 4 mei 2023 12:00

Start: z.s.m.

Duur: 1 jaar met een optie tot verlengen

Werkervaring; ongeveer 3 jaar

Richttarief: 60-70 Euro

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


Ben jij op zoek naar niet-zomaar-een-baan als interim HR-adviseur, maar één waarin je én leidinggevenden coacht om het beste uit hun medewerkers te halen, én op organisatieniveau de HR-strategie vertalen naar de juiste instrumenten? Dan is dit dé kans voor jou!

Wie zijn wij

HLTsamen: In 2017 ontstaan uit een fusie tussen de ambtelijke organisaties van de gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen. Sindsdien zetten we ons met zo’n 500 collega’s in voor drie gemeentebesturen, drie gemeenteraden, tienduizenden inwoners, ondernemers, verenigingen, maatschappelijke organisaties en onze eigen collega’s. Met meer mensen hebben we meer kennis in huis. Zijn we slagvaardiger. Bieden we betere service. We adviseren én voeren de gemaakte keuzes uit. Denken vanuit de opgaven die er liggen, vanuit ‘de bedoeling’, niet vanuit de regels. Zo zijn we creatief in de oplossingen die we bieden. Samen werken we hard aan het bereiken van resultaten voor onze dorpen en de besturen. We zijn groot genoeg om specialist te kunnen zijn. En klein genoeg om zichtbare impact te hebben in de gemeenten waarvoor we werken. We zijn volop in ontwikkeling. Streven naar een cultuur, waarin we ons allemaal betrokken en gewaardeerd voelen en vanuit de eigen kracht het verschil maken. Onze organisatievisie voor 2025 is vastgesteld, nu werken we aan een daarbij passende organisatie-inrichting. Je komt dus werken in een omgeving waar veel gebeurt.

Wat ga je doen

Als HR-adviseur lever je een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van onze teams en onze organisatie. Je faciliteert de ontwikkeling van mensen, teams en processen. Zo help je onze medewerkers en onze organisatie effectief te blijven functioneren. Natuurlijk doe je dit in lijn met de strategie en visie van HLTsamen. Daarnaast help je mee om de organisatievisie en -strategie om te zetten naar HR-programma’s, waarmee je een brug slaat tussen uitvoering en ontwikkeling in onze organisatie. ​

Concreet

In jouw dagelijkse praktijk is geen dag hetzelfde. Dat komt door het brede scala aan onderwerpen waar je mee bezig bent. Zo:  

·        ondersteun, coach, adviseer en faciliteer je leidinggevenden op het gebied van o.a. functionerings- en prestatievraagstukken, verzuim, verloop en arbeidsrechtelijke vraagstukken;

·        adviseer je leidinggevenden en teams over en coach en ontwikkel je hen in HR-thema’s zoals Vitaliteit, Cultuur en Leiderschap, Kwaliteit en Control, Strategisch Personeelsmanagement, Leren en Ontwikkelen en Sociale Mobiliteit;

·        geef je, samen met je collega’s van recruitment, advies over de invulling van vacatures, waarbij jullie de koppeling maken met strategisch personeelsmanagement. Samen met hen zoek je antwoord op vragen als: welke rollen hebben we nodig? Welke profielen willen we werven om toekomstbestendig te zijn?  

·        vertaal je HR-programma’s en -beleid naar de praktijk en voer je HR-programma’s uit. Denk bijvoorbeeld aan programma’s die binnen de thema’s Vitaliteit en Leren en Ontwikkelen moeten worden uitgerold. Je werkt hierin nauw samen met onze strategisch HR-adviseur;

·        begeleid je het proces van organisatieontwikkeling op team- en/of organisatieonderdeel-niveau;

·        ondersteun je teams in de gevraagde ontwikkeling. Je coacht leidinggevenden bij de ontwikkeling van hun team en het zo goed mogelijk tot hun recht laten komen van de medewerkers.

                              

Dit breng je mee

Jij bent prima in staat om goed samen te werken​ in een keten. Je weet als geen ander de brug te slaan tussen het operationele, tactische en strategische niveau. Coachen van leidinggevenden en teams en daarmee het ontwikkelen van medewerkers is je tweede natuur. Je hebt snel inzicht in het totale plaatje en kunt dit goed vertalen naar bedrijfskundig inzicht. Je neemt graag initiatief. Dat doe je ook vanuit je drang om te innoveren, teams te ontwikkelen en de organisatie zo goed mogelijk te helpen de strategische doelstellingen te behalen. Jouw bedrijfskundige kijk, presentatievaardigheden en overtuigingskracht helpen hierbij.

Daarnaast beschik je over:

  • hbo- werk- en -denkniveau;

  • minimaal enkele jaren relevante werkervaring;

  • kennis van HR en de zin om jezelf hier verder in te ontwikkelen. 

​.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten