Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance HR adviseur (zzp)

Geplaatst 4 nov. 2022
Project ID: YIS 9123331
Plaats
Heeze, Noord-Brabant
Uren
36 uur/week
Periode
1 jaar, 1 maand
Start: 14 nov. 2022
Einde: 31 dec. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 11 nov. 2022 12:00

Start: zsm

Eind: 31-12-2023 maximale looptijd is t/m eind 2023.

Uren: 32-36 uur

Schaal 9

Thuiswerken is in overleg mogelijk, maar je word ook op kantoor verwacht.

 

Gaat echt om junior kandidaten, die wel al enigszins wat bagage hebben.

 

Vind jij het een uitdaging om samen met collega’s te bouwen aan een efficiënte en klantgerichte organisatie? Kan en wil jij jouw vak uitoefenen in een omgeving waarin nog veel te ontwikkelen valt en waar kansen zijn jezelf verder te ontwikkelen in een organisatie die continu in beweging is?

 

Dan is dit iets voor jou!

 

De A2 Samenwerking Gemeenten werkt in een samenwerkingsverband voor de gemeenten Cranendonck, Valkenswaard en Heeze-Leende. We bundelen hiermee onze krachten en zorgen hierdoor voor meer efficiency en een optimale dienstverlening op het gebied van advies en beleid, administratie en belastingen, techniek en gegevens, ondersteuning bestuur/organisatie én werk en inkomen. In onze organisatie werken wij, met een grote mate van flexibiliteit, aan mooie uitdagingen in een leerzame werkomgeving, waarin we mooie resultaten behalen met elkaar in een prettige, collegiale samenwerking.

 

Wat bieden wij?

Binnen onze organisatie werken we met plezier, trots en enthousiasme voor onze klanten. Onze kernwaarden dragen we uit door samen sterk te staan, waarderend betrokken te zijn, een deskundig resultaat te leveren en durven te vernieuwen. Samen willen we bouwen aan een organisatie en een samenwerkingsverband waar medewerkers trots op zijn en met plezier werken.

Wij bieden je veel vrijheid en flexibiliteit in werkinhoud, werkomstandigheden en werktijden. Je krijgt de ruimte om mee te denken en nieuwe werkwijzen vorm te geven. Daarnaast heb je de kans om je kennis te verbreden doordat je met verschillende mensen uit verschillende organisaties samenwerkt. We ondersteunen je hierin ook graag bij je verdere ontwikkeling.

 

Wat ga je doen?

Je zorgt voor tactische en operationele advisering en ondersteuning van de HR-adviseur. Hierin werk je nauw samen met de adviseur voor de gemeente Heeze-Leende en medewerkers op het HR-loket.

 

De taken die hierbij horen zijn o.a.:

·  Adviseren en informeren van managers en medewerkers aangaande in door- en uitstroom, procedures, regelingen en arbeidsvoorwaarden. (in de vorm van het voeren van bila's met managers).

·  Ondersteunen van de HR-adviseur en managers bij de uitvoering van het HR-beleid.

·  Eerste aanspreekpunt voor medewerkers en managers voor arbeidsvoorwaarden en ontwikkelingen.

·  Adviseren over casuïstiek en andere, niet complexe, voorkomende HR-vraagstukken en oppakken van daaruit voortvloeiende administratie.

·  Het begeleiden en adviseren van managers bij Werving en Selectie zoals sollicitatiegesprekken en arbeidsvoorwaarden etc.

·  Managers en medewerkers adviseren en begeleiden bij de uitvoering van de Wet verbetering Poortwachter.

·  Begeleiden en ondersteunen van managers bij het gebruik van HR-tools zoals on-boarding en exitgesprekken etc.

·  Voorbereiden van evaluaties en analyses van HR-thema’s zoals opleidingsplan, verlofstuwmeren, leerpunt etc.

·  Ondersteuning bij uitvoering van HR21 proces zoals Fuwa trajecten en onderhouden functieboek.

·  Ondersteuning en begeleiden bij diverse HR-taken zoals zorgdragen voor dossiervorming en doorvoeren van formatiewijzigingen in Afas, HR-processen en administratie.

 

Competenties

Adviesvaardigheden; schakelen tussen diverse situaties en partijen.

Organisatiesensitiviteit; organisatie kennen en gevoeligheden aanvoelen

Communicatieve vaardigheden; aansluiten bij de klant, kunnen overtuigen, onderhandelen

Tactische vaardigheden; de wijze waarop je het brengt, momentum, toon en setting.

(Zelf)reflectie; reflectie op werkzaamheden, aanpak, processen en eigen inbreng en gedrag

 

Naast deze dagelijkse werkzaamheden zul jij je als HR consulent zelfstandig projecten op gaan pakken die geformuleerd zijn in ons HR-jaarplan. Enkele voorbeelden zijn het opzetten en organiseren van introductiedagen, invullen van ons stagebeleid, Organiseren van de Meester in je Werk week en informatiedagen over pensioenregelingen.

 

Kortom; een uitdagende functie waarin alle facetten van HR aan bod kunnen komen!

 

Hoe ziet het team HRM er uit?

Je wordt onderdeel van het team HRM dat bestaat uit 1 HR Beleidsmedewerker, 4 HR adviseurs, 4 HR loket medewerkers, 1 functioneel beheerder, 1 Arbo-coördinator, 1 Ambtelijk Secretaris en 1 arbeidsjurist. Daarnaast werk je samen met onze externe salarisadministrateur(s). We werken gedreven samen in een goede advisering naar het management/directie/bestuur van de drie gemeenten en de A2 samenwerking en in verschillende HR gerelateerde projecten.

 

Wat vragen wij?

Om deze rol goed uit te kunnen uitvoeren vragen wij HBO denk- en werkniveau, bij voorkeur beschik je over een afgeronde opleiding HBO Personeel  en Organisatie. Ervaring in de publieke sector is een pre.

Je bent initiatiefrijk en ondernemend, kunt goed plannen en organiseren. Je bent mensgericht, komt met nieuwe ideeën en bent resultaatgericht. Je kijkt niet de kat uit de boom maar stapt gemakkelijk ergens op af. Je bent daadkrachtig, je stuurt op resultaat maar verliest onderweg de mens niet uit het oog. Van nature maak je makkelijk verbinding met de mensen om je heen en in de organisatie.  

Daarnaast is het belangrijk dat je ontwikkelingen in de branche en je vakgebied signaleert en eigenaarschap te voelen om zo samen te bouwen aan de organisatie. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten