Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance HR (beleids) – adviseur (zzp)

Geplaatst 11 mei 2023
Project ID: YIS 9133568
Plaats
Lisse, Hybride
Uren
24 uur/week
Periode
7 maanden
Start: 1 jun. 2023
Einde: 31 dec. 2023
Tarief
60 - 80 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 25 mei 2023 12:00

Tijdelijke opdracht voor 24 uur per week vanaf 1 juni tot eind 2023.

Opdracht ontstaan vanwege behoefte aan extra ondersteuning

Functieschaal 11

Richttarief tussen de € 60 en € 73

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


Dit ga je doen

Als HR (beleids) - Adviseur lever je een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de HR dienstverlening binnen HLTsamen. Je werkt hierin nauw samen met onze (strategisch) HR-adviseurs. Het is jou taak om de komende maanden een aantal projecten en thema`s verder op de kaart te zetten of af te ronden. De projecten hebben te maken met de thema`s Vitaliteit/Werkbelevingsonderzoek en Performance Management. Natuurlijk doe je dit in lijn met de strategie en visie van HLTsamen en het HR jaarplan voor 2023. Je helpt mee om de organisatievisie en -strategie om te zetten naar HR-programma’s, waarmee je een brug slaat tussen uitvoering en ontwikkeling in onze organisatie. 

Waar richt je je nu concreet op?

  • Het thema Vitaliteit en de bewustwording van een vitale organisatie is dit jaar een speerpunt binnen HR moet verder op de kaart worden gezet binnen HLTsamen. Dit doe je samen met de collega`s die werken aan het thema Vitaliteit.

  • Specifiek voor het thema Vitaliteit is er afgesproken dat in oktober 2023 een Werkbelevingsonderzoek zal worden uitgevoerd. Je bent verantwoordelijk voor de voorbereiding, uitvoering en opvolging van het Werkbelevingsonderzoek. Voor de uitvoering en opvolging trek je samen op met de HR Adviseurs in het team.

  • De doorontwikkeling van de gesprekkencyclus is een ook speerpunt voor 2023. Concreet moet hier een visie op Performance Management en regeling Performance Management worden opgeleverd. Hierin werk je samen met de collega`s die nu ook al werken aan Performance Management.

  • De regie op de implementatie en uitvoering van de programma’s ligt bij jou, net als de bewaking van het proces en de zorg voor synergie tussen ons HR-beleid en thematiek die op organisatie- en managementniveau speelt. Uiteraard zorg je ook voor borging van de uitvoering bij de HR-adviseurs. 



Team HR

Je komt te werken bij een organisatie in beweging. Vanuit een nieuwe visie wordt een nieuw organisatieontwerp gecreëerd. In de komende jaren zullen we daar naartoe groeien. Team HR heeft een belangrijke rol in deze transitie en is daarmee dus ook in beweging en ontwikkeling. We bestaan uit verschillende specialisaties, variërend van de salarisadministratie tot LEAN- en organisatieadvies en alles wat daartussen zit. We zijn een team waarin iedereen altijd klaar staat voor elkaar en waarin we graag van elkaar leren.

HLTsamen: inventief, krachtig en verbindend

Drie gemeenten, vijf dorpen met meer dan 80.000 inwoners; 60 km2 kernen, woonwijken, polders, wegen en uitgestrekte bollenvelden die in het voorjaar een explosie van kleur zijn. Goed bereikbaar vanuit plaatsen als Amsterdam, Amstelveen, Aalsmeer en Hoofddorp. En dichtbij steden als Haarlem, Den Haag en Leiden. Hier werkt HLTsamen. Met zijn 470’en werken voor Hillegom, Lisse en Teylingen. We adviseren de bestuurders van deze gemeenten én voeren de gemaakte keuzes uit. We zijn groot genoeg om specialist te kunnen zijn, en klein genoeg om zichtbare impact te hebben in de gemeenten waar we werken. We bundelen kennis en menskracht. Zo helpen we de ruim 80.000 inwoners van onze gemeenten vooruit. We zijn creatief in de oplossingen die we bieden. Ook jouw ideeën en initiatieven zijn daarin zeer welkom! We zijn volop in ontwikkeling. Daardoor zijn er mooie kansen voor iedereen om echt het verschil te maken. Ook voor jou!

Dit breng je mee

Je houdt er van om pro-actief aan de slag te gaan en projecten en thema`s verder te brengen. Je verrast met de ideeën en aanpak die je daarbij hebt. Je bent analytisch ingesteld, legt gemakkelijk verbanden en zorgt voor draagvlak in de organisatie.

Daarnaast beschik je over:

·        Hbo-/wo- denkniveau

·        Minimaal 5 jaar werkervaring

·        Kennis van HR, in het bijzonder Vitaliteit en Performance Management

·        Ervaring met zelfstandig en projectmatig werken 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten