Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance hoofd sociale wijkteams (zzp)

Geplaatst 3 nov. 2022
Project ID: YIS 9123270
Plaats
Venlo, Limburg
Uren
32 Uur/week
Periode
5 maanden
Start: 1 jan. 2023
Einde: 1 jun. 2023
Tarief
0 - 90 €/uur
Uiterste voorstel datum: 8 nov. 2022 13:00

Startdatum: 01-01-2023

Einddatum: 06-01-2023

Urenomvang: 32 uur per week met het verzoek dat de kandidaat in december al een aantal keren beschikbaar is voor overdracht

Functieschaal: 11

Tarief: Max € 90

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst

 

Ben jij de manager die van buiten naar binnen denkt en medewerkers in hun kracht zet? Als hoofd van het team Sociale Wijkteams ga je binnen de afdeling aan de slag met de vertaling van strategische en operationele opgaven van onze organisatie, de doorontwikkeling van het team en het verder professionaliseren van de dienstverlening.

 

Onze organisatie

Wij zijn een gemeente met veel ambitie en werken er hard aan om samen met inwoners, bedrijven en instellingen te zorgen voor een fijne woon, werk- en leefomgeving. We willen voortvarend inspelen op vragen uit de samenleving of, beter nog, deze vragen voor zijn. Daarom blijven we onze interne organisatie doorontwikkelen. Zo werken we bijvoorbeeld steeds meer opgave gericht. Nog veel belangrijker vinden we dat onze gemeente een informele organisatie is waarbinnen we streven naar verbinding, integriteit, samenwerking en eigenaarschap.

 

Team Sociale Wijkteams

De Sociale Wijkteams worden aangestuurd door 2 hoofden.

Gedurende de periode van dit verlof gaat de inhuur kandidaat samen met het andere team hoofd de aansturing verzorgen.

De inhuur kandidaat zal daarbij primair verantwoordelijk worden voor het WMO team. De HR verantwoordelijkheden liggen bij het Hoofd maar voor de dagdagelijkse functionele aansturing is er een coördinator binnen het team.

 

Jouw functie

Je creëert en faciliteert een inspirerende en stimulerende werkomgeving voor je medewerkers. Je zorgt dat het team de teugels in handen neemt als het gaat om de ontwikkeling en de borging van beleid en de continue verbetering van de dienstverlening. Je zoekt hierin afstemming met diverse interne en externe partijen, zoals de burgers, het college van B&W en andere teams. Je zoekt actief de samenwerking op met jouw collega teammanagers en kijkt vanuit een integrale bril naar vraagstukken. Jouw focus is de ontwikkeling van de organisatie én van het team Sociale Wijk.

 

Daarnaast:

·        Geef je richting en stimuleer je eigenaarschap door de inhoudelijke verantwoordelijkheden bij het team neer te leggen.

·        Zorg je dat het team een proactieve en verbindende rol inneemt richting andere teams

·        Kijk je niet alleen naar de dag van morgen maar denk je vooruit en zie je kansen en mogelijkheden waarmee je kan anticiperen op toekomstige ontwikkelingen.

·        Stel je samen met je medewerkers teamdoelen vast die je regelmatig met elkaar evalueert.

·        Ben je met je medewerkers in gesprek over de invulling van het werk, een goede werkbalans en persoonlijke ontwikkeling.

·        Maakt strategische personeelsplanning en integrale sturing daarop een belangrijk onderdeel uit van je werk.

·        Ben je eindverantwoordelijk voor het ontwikkelen van kader stellend beleid en bied je procesmatige ondersteuning hierin.

·        Ben je verantwoordelijk voor de budget- en beleidscyclus en bewaakt de totale budgettering binnen het team. 

 

Over jou

We zoeken iemand die zich herkent in het volgende:

Collega's omschrijven jou als een inspirerende manager met een doortastende persoonlijkheid. Je bent gedreven tot verbetering, kijkt vooruit en gaat voor succes.

Je vergroot de veranderingsbereidheid door interesse te tonen, goed te luisteren en ruimte te geven aan initiatieven. Je schakelt makkelijk tussen organisatorische vraagstukken en operationele uitdagingen. En zorg je voor de juiste verbinding binnen de organisatie. Vergeet ook niet een goede dosis humor mee te nemen. Je verliest de mens niet uit het oog.

 

-     Je hebt minimaal 3 jaar leidinggevende ervaring.

-     Je hebt minimaal een hbo-werk- en denkniveau.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten