Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance handhavingsspecialist (zzp)

Geplaatst 29 jan. 2024
Project ID: YIS 9148954
Plaats
Lelystad, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 29 jul. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 2 feb. 2024 13:00

Startdatum: z.s.m.

Duur opdracht: half jaar, met optie tot verlenging

Aantal uren week: 32 - 36

Inschaling: 9 (gemeente cao)

Sollicitatiegesprekken: 7 februari van 12:30 - 16:00


Ben jij

Een creatieve en doortastende onderzoeker met een onvervalste passie voor ons vak? Natuurlijk ben je doel- en resultaatgericht, stabiel, zorgvuldig, juridisch sterk en hartstikke collegiaal. Begrijp je ook de effectieve balans in de belangen van de klant, de organisatie en de Participatiewet. Je denkt en handelt in kansen en mogelijkheden, daarbij ga je inhoudelijke en persoonsgerichte ontwikkeling proactief aan. Zoek je daarbij een leuke werkplek met een fijn team gelijkgestemden die

met jou willen meegroeien? Dan is deze vacature een onderzoek waard voor jou, wij zijn op zoek naar jou.


Het team

Team handhaving valt binnen het taakveld inkomensondersteuning (voorheen WIZ) en draagt bij aan een zelfstandig bestaan van de inwoners van Lelystad. Binnen de afdeling werken we in procesteams; handhaving, aanvragen, mutaties, financiën, communicatie, jeugd, WMO, bedrijfsondersteuning en zelfstandigenloket Flevoland. Het team bestaat uit professionals die werken aan het voorkomen en bestrijden van onrechtmatig en ondoelmatig gebruik van de Zorggelden, Participatiewet en aanverwante regelingen. Het team kenmerkt zich door een informele sfeer, korte lijnen, aanpakken en een hoge mate van zelfstandigheid. Werkplezier en pakkende resultaten gaan hier samen op.


Wat ga je doen

Onderzoeken en adviseren. Als toezichthouder/handhaver ondersteun je collega’s -die het recht op vaststellen en verstrekken- in het bepalen welk onderzoek er wordt verricht, de volgorde, wie wat doet en welke aanvullende gegevens er worden opgevraagd. Dossieronderzoek, systeemonderzoek, raadplegen van diverse bronnen, zien zonder gezien te worden, buurtonderzoek, grondig huisbezoek, het opnemen van verklaringen…jij krijgt hier energie van! Je verricht zelfstandige onderzoeken, thema-controles en draagt bij aan multidisciplinaire onderzoeken en ondersteuning. Als toezichthouder/handhavingsspecialist is je kennis van wet- en regelgeving in de door ons geleverde diensten actueel en dit weet je gericht en effectief te gebruiken. Je bent een kei in duidelijk en juridisch rapporteren; jouw adviezen zijn concreet, objectief volledig gemotiveerd en juridisch ijzersterk. Weerstand is voor jou gesneden koek, je weet precies hoe je dit kunt voorkomen en hoe je hier professioneel op moet reageren; jij ziet daarbij nieuwe kansen zonder het doel uit het oog te verliezen. Je bent kundig in het kiezen van je tactiek en methodiek. Verder is het essentieel dat je reflectief bent, op een manier dat jij en wij hier beter van worden. Je deelt kennis en bent ontwikkelgericht. Je kunt prima zelfstandig werken en kunt ook goed hulp vragen daar waar nodig. Flexibiliteit is voor jou een kernwaarde en de juiste omstandigheden worden samen gecreëerd, zo kunnen we op elkaar bouwen en leren we van en met elkaar.


Wij zoeken een nieuw teamlid met

 afgeronde HBO opleiding plus kennis en ervaring binnen het brede werkveld van handhaving, toezicht en opsporing;

 bij voorkeur gedegen kennis van de Participatiewet, Algemene wet bestuursrecht en de WMO;

 bij voorkeur ruime ervaring met genoemde werkzaamheden;

 bij voorkeur ervaring met het werken met GWS, Suwinet, Key2burgerzaken;

 ruime ervaring met het juridisch rapporteren van onderzoeken;

 teammentaliteit. Sociale, stabiele en resultaatgerichte persoonlijkheid;

 analytisch sterk en vaardig in het continu scheiden van hoofd- en bijzaken;

 je durft en kunt doorpakken waar nodig en creëert de omstandigheden om dit te kunnen doen;

 souplesse in het differentiëren qua gesprekvoering en onderzoeksmethodes;

 rijbewijs B.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten