Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance handhavingsjurist/beleidsadviseur toezicht en handhaving (zzp)

Geplaatst 6 jul. 2023
Project ID: YIS 9136210
Plaats
Gennep, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
1 jaar
Start: 1 aug. 2023
Einde: 31 jul. 2024
Tarief
50 - 65 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 14 jul. 2023 14:00

Start 1-08-2023

einddatum 31-07-2024

Uren per week: 36 (32 uur is bespreekbaar)

Functieschaal: 9

Tarief: max 65



Gennep is een kleine gemeente met 17.000 inwoners en is schitterend gelegen in Noord-Limburg.

 

De organisatie is klein en hecht: hier kun je je optimaal ontwikkelen en je talenten en kansen volop benutten. En wat is nu een mooiere plek om dat te doen dan in een nieuw fris, groen gemeentekantoor, midden in het pittoreske centrum van Gennep? Met uitzicht op het wereldberoemde ooievaarspaar bovenop het oude stadhuis op de Markt. En voor een frisse neus loop je niet alleen het centrum in, maar sta je ook zo aan de Niers. Over de dijk kijk je uit naar de verschillende kernen met elk hun eigen karakter.

 

 

Kies jij voor een baan die er echt toe doet?

 

 

Samen maken we Gennep!

Van oudsher kent Gennep een echte familiecultuur; een werkcultuur die stabiel, informeel en prettig is. Er heerst een pragmatische instelling en een ‘doeners’-mentaliteit. Naast ervaren krachten, weet Gennep ook jonge mensen te binden en te boeien, wat een mooie dynamiek geeft. Door de kleinschaligheid van de gemeente is het takenpakket breed en het werk divers. Medewerkers bij de gemeente Gennep krijgen alle ruimte om eigen invulling aan het werk te geven. Gennep stimuleert medewerkers om te leren, zich verder te ontwikkelen en hun talenten optimaal te benutten. Onze focus ligt op coaching, een sterkere adviesrol creëren én investeren in een communicatieve organisatie.

 

De lijntjes met het management en bestuur, maar ook met de inwoners en ondernemers, zijn kort. Zo weten we goed wat er leeft en pakken we uitdagingen en kansen op. We proberen onze inwoners en ondernemers zo goed mogelijk van dienst te zijn, door goed naar hun ideeën te luisteren en ze hierbij te ondersteunen. Samen zorgen we ervoor dat het er ook in de toekomst goed wonen, werken en recreëren is.

 


Hier ga je werken


De afdeling Omgeving bestaat uit de teams Ontwikkeling en Uitvoering. Je maakt onderdeel uit van het team Uitvoering. Het team Uitvoering bestaat uit ca. 25 personen en houdt zich bezig met de uitvoering op gebied van vergunningen, ruimtelijke ordening, toezicht & handhaving, beheer van de openbare ruimte en duurzaamheid, water en bodem. Daarnaast is het Bedrijvenloket een onderdeel van team Uitvoering. In een wekelijks teamoverleg houden we elkaar op de hoogte van belangrijke dingen waar je mee bezig bent. Dit vergroot de betrokkenheid bij elkaars werk en bij elkaar. Dat vinden we belangrijk in Gennep. In Gennep bestaat een groot gevoel van “we werken er samen aan”.



Dit ga je doen als beleidsadviseur toezicht & handhaving/handhavingsjurist


Hoe leuk is het om aan beide kanten van het spectrum beleid en uitvoering werkzaam te zijn? Enerzijds ben je gefocust op strategische ontwikkelingen die voortkomen uit de veranderende maatschappij en de rijksoverheid. Je zorgt ervoor dat deze ontwikkelingen worden vertaald naar de Gennepse situatie. Hiervoor sta je in nauw contact met de Regionale Uitvoeringsdienst Limburg Noord, verschillende externe stakeholders en het bestuur van Gennep.


Anderzijds werk je als handhavingsjurist aan diverse handhavingsprocedures. Een illegaal bouwwerk, het (tijdelijk) sluiten van een onveilig gebouw maar ook het behandelen van handhavingsverzoeken of een bijdrage aan de aanpak van ondermijnende criminaliteit. Allemaal voorbeelden van dossiers, waar jij je als handhavingsjurist in vastbijt.

 

De verdeling in tijd is ongeveer 65/35. 65% van je tijd besteed je aan de rol van handhavingsjurist en 35% van de tijd aan de rol van beleidsadviseur. Uiteraard kan dit per periode verschillen als gevolg van het werkaanbod.

 

Persoonsprofiel

Naast HBO werk- en denkniveau is het hebben van ervaring met het afhandelen van juridische vraagstukken een pré. Je weet zaken integraal op te pakken en je neemt regie over je eigen dossiers. Ook ben je in staat om snel te schakelen tussen diverse dossiers en raak je niet van slag bij acute situaties.

 

Onderstaande persoonskenmerken komen naar voren in jouw profiel:

 

•Je denkt en handelt strategisch maar ook realistisch en pragmatisch vanuit de houding om ‘zaken mogelijk te maken’.

•Je brengt positieve energie, professionaliteit en eigenaarschap.

•Je bent nieuwsgierig en belangstellend en weet door wie je bent écht verbinding te brengen.

•Je hanteert van nature korte lijnen, bent informeel en schakelt soepel tussen alle niveaus:  je collega’s, het college, externe partners en natuurlijk inwoners en ondernemers.

•Humor, ontspanning, relativering en zelfreflectie mogen niet ontbreken.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten