Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance handhavingsjurist bouw en woningtoezicht (zzp)

Geplaatst 20 mrt. 2024
Project ID: YIS 9153376
Plaats
Sassenheim, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
11 maanden, 4 weken
Start: z.s.m.
Einde: 1 apr. 2025
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 3 mei 2024 10:00

Start en einddatum: zsm starten, opdracht voor een jaar

Functieschaal: 10

Uren: 32 tot 36 per week

Hybride mogelijk, minimaal 3 dagen op kantoor aanwezig.

Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA ingeschreven in NL, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap etc. kan niet!

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst

Je hebt ervaring met zowel eerstelijns (oppakken van handhavingsverzoeken en het doen van legalisatie onderzoeken) als tweedelijns (adviseren en vertegenwoordigen in bezwaar- en beroepszaken) taken


Dit ga je doen

Samen met je collega juridisch adviseur geef je juridische ondersteuning aan 8 toezichthouders en 8 BOA’s. Daarbij staan jullie staan garant voor de juridische kwaliteit van de processen en besluiten. In het proces van toezicht en handhaving ben jij verantwoordelijk voor alle voorkomende juridische werkzaamheden. In jouw dagelijkse praktijk:

  • Behandel je (complexe) handhavingszaken op het gebied van omgevingsrecht en de Algemene Plaatselijke Verordening.

  • Stem je handhavingszaken rechtstreeks af met de burgemeesters en wethouders van onze drie gemeenten.

  • Vertegenwoordig je onze drie gemeenten in bezwaar- en (hoger)beroepszaken bij de externe bezwaarschriftencommissie en rechterlijke instanties.

  • Voor handhavingszaken op het gebied van bouw- en woningtoezicht en de APV ben jij het eerste aanspreekpunt.

  • Ben je vraagbaak voor je collega’s, onze besturen en externe relaties en geef je gevraagd en ongevraagd advies.

Bij alles wat je doet, weeg je zorgvuldig af tussen wettekst, beoogd doel en maatschappelijk en politiek draagvlak.

Een dag uit het leven van een juridisch adviseur handhaving

Het is maandag. Je start je werkweek met een kop koffie en een online praatje met je collega's. Daarna heb je overleg met je collega handhavingsjuristen over de workload. Ook bespreken jullie een nieuw binnengekomen handhavingsverzoek. Na dit overleg ga je aan de slag met een last onder dwangsom wegens strijdige bewoning in een bedrijfspand en behandel je een vraag over een lopende bezwaarprocedure.

Dan is het tijd voor je dagelijkse ommetje. Dat maak je bij jou in de buurt. Nog maar net terug, word je gebeld over een acuut brandonveilige situatie, waar dringend juridisch advies voor nodig is. Je laat alles vallen en gaat in overleg met de toezichthouders en de brandweer om vervolgens de burgemeester goed te kunnen adviseren over de te nemen maatregelen. In overleg met de burgemeester zorg je er uiteindelijk voor dat het pand vanmiddag nog gesloten wordt via spoedeisende bestuursdwang. En dan zit je werkdag er alweer op. Tijd voor ontspanning!


Dit breng jij mee

Hoewel je nog niet zo lang meedraait, durf je best te stellen dat je een kei bent in je vak. Je bent pragmatisch en oplossingsgericht. Je hebt een gezond relativeringsvermogen en gevoel voor humor. Ook onder druk blijf je goed presteren. Verbanden zie je snel. Je verstaat de kunst om handhavingszaken ook niet-juridisch te benaderen. Het resultaat verlies je daarbij nooit uit het oog. Partijen weet je moeiteloos nader tot elkaar te brengen. Je goede gevoel voor bestuurlijke verhoudingen maakt dat je je als een vis in het water voelt in de lokale politiek.


Daarnaast beschik je over:

  • Een afgeronde juridische opleiding op wo-niveau.

  • 2-5 jaar werkervaring.

  • Uitstekende communicatieve en schriftelijke vaardigheden.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten