Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er (eenmanszaak) en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance handhaver (zzp)

Posted Jul 11, 2022
Project ID: YIS 9117677
Location
Panningen , Limburg
Duration
5 maanden
(Jul 21, 2022 - Dec 31, 2022)
Hours/week
36 hrs/week
Payrate range
60 - 65 €/hr
Application Deadline: Jul 15, 2022 12:00 PM

Startdatum: z.s.m.

Einddatum: 31-12-2022

Uren per week: 36 uur per week

Tarief: indicatie € 65

 

 

Wat ga je doen?

Als bestuursrechtelijk handhaver (met eventueel BOA domein 2) word je op de taakvelden ruimtelijke ordening, bouw, milieu, APV en bijzondere wetten in de gemeente Peel en Maas ingezet. Je bent in de breedste zin van het woord aan het werk binnen Peel en Maas.

 

·       Het opsporen van overtredingen (op het gebied van APV, ruimtelijke ordening, bijzondere wetten, bouw en milieu) op basis van signalen, eigen waarneming, verzoeken van derden en vastgestelde handhavingsprojecten.

·       Het kiezen van een passende aanpak bij overtredingen en calamiteiten.

·       Het starten van het formele handhavingsproces (zowel bestuursrechtelijk als strafrechtelijk) door het rapporteren over geconstateerde overtredingen.

·       Het bewaken van het handhavingsproces (controle op uitvoering handhavingsbesluiten).

·       Zowel zelfstandig als samen met reguliere toezichthouders en politie werkzaamheden uitvoeren.

·       Relevante contacten onderhouden op het werkterrein.

 

Je onderhoudt contacten met de burgers en met interne en externe partners en je geeft voorlichting en informatie over het gemeentelijk beleid. Je ziet er op toe dat wetgeving, waaronder de ruimtelijke ordening, bouwen, milieu, APV en bijzondere wetten in de fysieke leefomgeving wordt nageleefd. Je treedt op tegen het niet naleven van deze regels en voorschriften. In de meeste situaties via de bestuursrechtelijke handhavingsinstrumenten, maar soms ook via de strafrechtelijke weg. Daar waar de toezichthouder niet tot overeenstemming is gekomen met een ondernemer, neem je het stokje over en ga je correcte naleving via onze handhavingsinstrumenten afdwingen. 

Je handelt meldingen en handhavingsverzoeken af. Je levert een bijdrage aan regionale en lokale handhavingsprojecten. 

 

 

Wie zoeken wij?

Een enthousiaste en gedreven medewerker die bekend is met de bestuursrechtelijke handhavingsprocedures. 

Ben je ook nog in het bezit van een BOA domein 2 getuigschrift, dan heeft dat onze voorkeur. Jouw vakkennis zet je in om de collega's binnen het team te helpen om het werk nog beter te doen. Samen met je collega's draag je bij aan de professionalisering van het team. 

Je hebt een diploma op HBO niveau en een rijbewijs B. 

Je hebt ervaring in het vastleggen van je werkzaamheden en je werkt informatie gestuurd. Je werkt proactief en bent zelfverzekerd en stressbestendig. Verder ben je communicatief vaardig en een echte netwerker.

 

Similar projects

+ Search all projects