Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance grondverwerver (zzp)

Geplaatst 17 feb. 2022
Project ID: YIS 9109711
Plaats
Leeuwarden
Uren
36 uur/week
Periode
10 maanden
Start: 7 mrt. 2022
Einde: 31 dec. 2022
Tarief
Onbekend

Deadline sollicitatie: 25-02-2022 17:00 uur

Start: maart 2022

Einde: 31-12-2022

Uren per week: 32-36

Tarief: schaal 11

 

Als grondverwerver kom je te werken binnen het team aan- en verkopen binnen de afdeling Vastgoed en Grondzaken. Je werkt als grondverwerver nauw samen met alle interne en externe opdrachtgevers en partners van Vastgoed en Grondzaken met de andere collega’s binnen het team aan- en verkoop Vastgoed. Maar ook samen met de strategen en de medewerkers van de vastgoed administratie. Wij zijn een compact team waarin samenwerking en openheid belangrijk is. Vanuit elke rol heb je een eigen zelfstandige verantwoordelijkheid. Bij de realisatie van onze natuur- en veenweide opgave werken wij nauw samen met bestaande gebiedscommissies.

De verwerving van gronden en opstallen wordt vanuit verschillende rollen opgepakt. Wij zoeken iemand die als grondverwerver binnen onze stikstof, veenweide, natuur of infrastructuur projecten gaat werken. Je bent verantwoordelijk voor de aankoop- en verkoop en/of verplaatsing van vastgoed en opstallen. Wij werken voornamelijk in het agrarische vastgoed. Afhankelijk van jouw expertise en eigen wensen wordt jouw inzet in overleg bepaald. Het is belangrijk dat je actief meedenkt in het ontwikkelen van grondinstrumenten, processen en de afdeling. De afdeling is sterk in ontwikkeling en onze opgaven zijn groot en worden complexer en integraler. Binnen het projectteam werk je als grondverwerver nauw samen met de gebiedsmanager en projectleiders vanuit de opgaven en vanuit de afdeling met het juridisch administratieve team, juridisch adviseur, strategen. Binnen de specifieke opdracht werk je samen met jouw directe vastgoed collega de coördinator aan- en verkoop (en deelcoördinator) van de betreffende opgave. Afhankelijk van de expertise in het team worden de werkzaamheden in overleg verdeeld. De rollen zijn niet in beton gegoten en er is ruimte voor eigen inbreng op diverse terreinen.

 

De Afdeling

De afdeling Vastgoed en Grondzaken binnen provincie Fryslân, is een afdeling met drie teams: team Strategie, team Aan en verkopen en team Beheer en Uitvoering. De teams werken nauw samen en hebben elkaar nodig. De afdeling heeft een divers takenpakket en is o.a. verantwoordelijk voor de uitvoering van het grondbeleid vaak in opdracht van de opgaven, maar heeft daarnaast ook diverse continu taken. We hebben het behoorlijk druk en er komen grote projecten zoals stikstof, natuur, Natuer mei de Mienskip en Veenweide op ons af, dus we kunnen versterking gebruiken. Wij werken samen met diverse externe partners zoals Wetterskip, It Fryske Gea, Staatsbosbeheer, Landbouw- en natuurorganisaties en werken natuurlijk in opdracht van onze eigen opgaven. Wij ontwikkelen ons naar een compleet professioneel Vastgoedbedrijf en zijn ons in diverse rollen aan het versterken.

Taken die wij doen zijn; grond-, huur en pachtbeleid, de inzet van strategische grondbank, beheer van de provinciale grondbank, het ontwikkelen met onze partners van een Fryske Grûnbank, ontwikkelen en inzetten grondinstrumenten, aan- en verkopen gronden en opstallen t.b.v. de opgaven, verhuur en beheer provinciale eigendommen, uitvoeren (plan)schades en verzekeringen. Vastgoed heeft hier een zelfstandige verantwoordelijkheid in.

 

Wat neem je mee?

  • Aantoonbare (minimaal 5 jaar) ervaring met gebiedsontwikkeling of infra projecten in het veld en ruime (minimaal 5 jaar) ervaring als grondverwerver of een vergelijkbare rol.
  • HBO+/WO opleiding, gericht op (agrarisch) vastgoed.
  • Diepgaande aantoonbare kennis van de agrarische vastgoedwereld en de inzet van grondinstrumenten.
  • Opleiding als rentmeester of een vergelijkbare opleiding.
  • Kennis van onteigening is een pré
  • Communicatief sterk zowel mondeling als schriftelijk.
  • Goede onderhandelaar met oog voor de balans in de belangen van de Mienskip en onze opgaven
  • Kennis van de Friese taal is een pré
  • Resultaatgericht
  • Wendbaar

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten