Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance groepsmanager team infrastructuur en mobiliteit (zzp)

Geplaatst 18 okt. 2023
Project ID: YIS 9140511
Plaats
Almere
Uren
36 uur/week
Periode
4 weken
Start: z.s.m.
Einde: 1 nov. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 24 okt. 2023 09:00

Startdatum: 01-11-2023

Duur opdracht: minimaal 6 maanden 

Uren: 36 uur

Thuiswerken: Beperkt mogelijk, fysieke aanwezigheid is een must

Schaal: 10

Sollicitatiegesprekken: week 43 & 44


Het team I&M bestaat uit twee vakgroepen. Mobiliteit bestaat uit de monteurs (vijf) en de wagenparkbeheerders die verantwoordelijk zijn voor het gehele wagenpark van de Gemeente Almere, dus niet alleen dat van Stadsreiniging.

 

De vakgroep Infrastructuur is verantwoordelijk voor alle inzamelmiddelen van Stadsreiniging. Te denken valt aan huiscontainers, prullenbakken en onder- en bovengrondse containers. De manager wordt verantwoordelijk voor het aansturen van de gehele buitendienst. Deze bestaat uit medewerkers die de ondergrondse containers reinigen en monteurs/keurmeesters die ondergrondse containers afmonteren, keuren, herstellen en preventief onderhoud verrichten. Het betreft ongeveer acht man en vier gespecialiseerde wagens. Daarnaast worden bij huishoudens containers opgehaald en uitgezet. Dit gebeurt door een of twee medewerkers in een of twee bakwagens. Tenslotte heeft Stadsreiniging een depot aan de Elektronweg dat door twee medewerkers bezet wordt. Hier worden alle materialen opgeslagen. Almere wijzigt zijn inzamelsysteem waarbij op dit moment 64.000 duocontainers worden ingenomen en 128.000 huiscontainers worden uitgezet. In 2024 moeten nogmaals 64.000 huiscontainers worden ingenomen. Al deze containers komen en gaan via ons depot.

 

Daarnaast is er een binnendienst bestaande uit twee werkvoorbereiders die zich bezig houden met het (laten) plaatsen van ondergrondse containers en een of twee administratieve medewerkers. De binnendienst blijft door de huidige manager aangestuurd worden.

 

De manager krijgt als taak het direct aansturen van de buitendienst. Zorgdragen voor het verdelen van opdrachten en inplannen van reinigings-, onderhouds- en keuringsactiviteiten. Maken van planningen, zowel per dag als lange termijn. Monitoren van vertrek-, aankomst- en pauzetijden. In kaart brengen van de huidige productie en waar mogelijk efficiencyverbetering realiseren. Invoeren van een rapportagesysteem zodat productiviteit beter gemonitord kan worden.


Functie-eisen:

  • Ervaring in direct aansturen van medewerkers

  • Niet bang om medewerkers, op een correcte wijze, aan te spreken

  • Hands on type

  • Ervaring/affiniteit met logistiek en techniek

  • Brengt graag structuur aan

  • Werkt graag in teamverband en werkt graag samen binnen de afdeling en de gemeente

  • Opgeruimd met gevoel voor humor

  • MBO+/HBO niveau

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten