Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er (eenmanszaak) en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance griffier (zzp)

Posted Jun 1, 2022
Project ID: YIS 9115666
Location
Gemert-Bakel
Duration
3 maanden
(Jun 20, 2022 - Sep 30, 2022)
Hours/week
24 hrs/week
Payrate range
Unknown
Application Deadline: Jun 7, 2022 12:00 PM

Uren per week: 24 u

Start zsm

Duur: voorlopig voor 3 maanden

Tarief: richtlijn 87,-, maar vrij om aan te bieden naar kennis en ervaring.

 

 

ALGEMEEN

 

De gemeenteraad van Gemert-Bakel telt momenteel 23 raadsleden, verdeeld over 6 raadsfracties. Er zijn 3 raadscommissies (Financiën en Bestuur; Ruimte en Mobiliteit; Sociaal Domein, Sport en Onderwijs) die besluitvorming voorbereiden. 

De formatie om te komen tot een nieuwe coalitie loopt op dit moment.

 

 

DE FUNCTIE

 

De interim griffier is de eerste adviseur van de gemeenteraad in brede zin en stuurt vanuit die rol complexe politieke en bestuurlijke processen aan. Hij/zij ontwikkelt en bewaakt procedures en verzorgt samen met de griffiemedewerker het logistieke proces van de raad.

De interim griffier ondersteunt de gemeenteraad bij het vervullen van haar verantwoordelijkheden en bevoegdheden. Hierbij is een goed oog voor de politiek-bestuurlijke dynamiek van belang evenals het goed kunnen schakelen daartussen. De interim griffier vervult vanzelfsprekend een neutrale rol en staat ten dienste van álle raadsleden en burgerraadsleden waarbij hij/zij gevraagd en ongevraagd adviseert.

De interim griffier gaat vertrouwelijk om met de informatie die door spelers uit het lokale bestuur wordt aangedragen. Hij/zij neemt (pro-)actief deel aan de zogeheten driehoek (burgemeester, gemeentesecretaris en interim griffier) en draagt bij aan het realiseren van een optimale samenwerking tussen en met de leden.

De interim griffier is proces-georiënteerd en heeft ervaring met strategische advisering, bij voorkeur in een politiek-bestuurlijke omgeving. Hij/zij hecht belang aan samenwerken en steekt zelf met plezier ook de handen uit de mouwen. Hij/zij brengt structuur en overzicht en heeft affiniteit met digitalisering waaronder het digitaal vergaderen.

Hij/zij is dienstverlenend ingesteld, ontzorgt en faciliteert de raad vanuit een heldere lijn en op een duidelijke en transparante wijze. 

 

 

FUNCTIE-EISEN

 

 • Academisch werk- en denkniveau;
 • ruime ervaring met strategische advisering in een bestuurlijke omgeving;
 • ervaring als interim griffier dan wel raadsadviseur;
 • goed ontwikkelde sociale, communicatieve en coachende vaardigheden;
 • kennis van de gemeentewet en de in te zetten raadsinstrumenten;
 • aantoonbare affiniteit of ervaring op juridisch en bestuurlijk terrein.

 

COMPETENTIES

 • proactief: doet voorstellen en anticipeert op aanstaande ontwikkelingen op basis van ambities van de raad;
 • verbindend en samenwerkingsgericht;
 • proces- en resultaatgericht;
 • politiek-bestuurlijke sensitiviteit;
 • accuraat en punctueel.

 

 

Similar projects

+ Search all projects