Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance gemeentearchivaris (zzp)

Geplaatst 10 mei 2023
Project ID: YIS 9133428
Plaats
Bergen (L), Hybride
Uren
2 uur/week
Periode
1 jaar
Start: 1 jun. 2023
Einde: 1 jun. 2024
Tarief
48 - 63 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 24 mei 2023 12:00

Startdatum: 1-6

Einddatum: +/-1 jaar (maximaal 80 uur)

Aantal uur: flexibel in te delen.

Tarief: Max €57

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst.

Wat ga je doen?

Als gemeentearchivaris van de gemeente Bergen L. neem je betrokken partijen mee in de ontwikkeling van de beschikbaarstelling van het analoge- én digitale archief. Je opereert als erfgoedboegbeeld en werkt daarin samen met externe en interne partijen. Je beheert de archiefbewaarplaats en houdt hierop samen met de afdeling DIM het toezicht. Je rapporteert aan het college en de provincie over de stand van zaken van de informatiehuishouding en begeleid de jaarlijkse audit op het gebied van het archief.

Je bent op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van duurzame toegankelijkheid van informatie. Je adviseert op het gebied van e-depot, DMS en andere systemen en je speelt een rol in het formuleren van kaders voor de informatiehuishouding van de gemeente. Je draagt bij aan de beschikbaarstelling van informatie om de (digitale) dienstverlening te verbeteren. Dit doe je in overleg met de coördinator Informatie/CISO.

 

Functie eisen

Jij bent een enthousiaste persoonlijkheid met:

·       Aantoonbare meerjarige ervaring op het gebied van duurzame toegankelijkheid en/of erfgoed;

·       Ervaring met e-depot;

·       Affiniteit met digitalisering én met geschiedenis en erfgoed;

·       HBO werk/denkniveau met een opleiding richting archief;

·       Aantoonbare ervaring met informatiemanagement en/of informatiebeheer.

 

Jouw profiel

In de rol van gemeentearchivaris ben je een stevige persoonlijkheid. Je bent zichtbaar en enthousiast. Je bent in staat je representatieve taken met verve uit te voeren en je straalt trots uit voor de historie van de organisaties waar je voor werkt. Je bent met recht een boegbeeld en pakt deze rol! Je bent in staat verbinding te leggen op diverse niveaus; Zowel binnen- als tussen de teams, horizontaal en verticaal, als met diverse externe partijen en de vrijwilligers.

Je hebt een heldere visie op de bijdrage die het gemeentearchief moet leveren om de grote opgaven in de samenleving te realiseren/ondersteunen. Je kent jezelf en bent je bewust van je eigen gedrag en de invloed daarvan op anderen. Je staat open voor feedback.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten