Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er (eenmanszaak) en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance gemeente jurist schade en verzekeringen (zzp)

Posted Jun 14, 2022
Project ID: YIS 9116256
Location
Lansingerland , Zuid-Holland
Duration
4 maanden
(Jun 20, 2022 - Nov 1, 2022)
Hours/week
36 hrs/week
Payrate range
Unknown
Application Deadline: Jun 17, 2022 4:00 PM

Startdatum inzet: zo snel mogelijk

Einddatum inzet: 31-10-2022

Uren per week: 36

Schaal 10 

 

Ben jij een jurist met een sterk dienstverlenend karakter? 

Is jouw uitgangspunt ook “wat kan er wel” om bij je opdrachten tot een oplossing te komen en je werk te verbeteren? 

Dan zijn wij op zoek naar jou!

 

Gemeente jurist

Breed inzetbare juridische dienstverlener met gevoel voor de klant, met ervaring op het afhandelen van verzekeringen en aansprakelijkstellingen.

 

 

Waar kom je te werken?

Je komt te werken binnen het domein Bedrijfsvoering, team Juridische Zaken & Inkoop (JZ&I). 

Dit team is ondersteunend aan de organisatie en het bestuur waardoor je veel contact hebt met collega’s van andere afdelingen/domeinen. 

Bij JZ&I werken zowel (juridisch) adviseurs, inkoopadviseurs als uitvoerende medewerkers.

 

Het subteam Juridische Zaken (JZ) bestaat uit tien gedreven collega’s die zich bezighouden met afhandelen van bezwaarschriften, coördineren van klachtafhandeling, WOB, privacy, verzekeringen, aansprakelijkstellingen en schade, algemeen juridisch advies en juridische kwaliteitszorg. 

Juridische Zaken geeft advies op juridisch en bestuurlijk terrein. 

Je kunt hierbij denken aan onder andere de Awb, de Wabo, Wet Bibob en Openbare orde en veiligheid. Ook privaatrechtelijke onderwerpen behoren tot het takenpakket van Juridische Zaken, zoals het toetsen van overeenkomsten en het behandelen van aansprakelijkstellingen.

 

Voor het team JZ&I zoeken wij een gemeente jurist met kennis van verzekeringen en aansprakelijkheidstellingen en de kwaliteiten om stevig advies te verlenen op juridisch en bestuurlijk terrein. Een verbinder die op projectmatige basis betrokken is, in de rol als projectleider of projectadviseur, bij de implementatie van domeinoverstijgende nieuwe wet- en regelgeving in samenwerking met collega’s van verschillende vakteams.

 

Van alle teamleden wordt verwacht dat ze ook op een of meer andere taakvelden een inhoudelijke bijdrage kunnen leveren. 

Kennis op een ander taakveld (bezwaar, privacy of wob) is dan ook een pre.

 

 

Wat ga je doen?

Samen met de collega’s van JZ ben je verantwoordelijk voor de algemene adviesvragen vanuit de gemeente. Deze worden op een proactieve wijze afgehandeld en waar nodig coördineer je de inzet van externe specialisten.

 

Als juridisch adviseur verzekeringen en aansprakelijkstellingen ben je het eerste aanspreekpunt voor aansprakelijkstellingen, zowel binnen de eigen organisatie, voor de verzekeringsmaatschappij als voor onze inwoners en bedrijven. Hierbij adviseer je zelfstandig over aansprakelijkstellingen, zoals aansprakelijkheid van derden en door de gemeente. Daarbij gaat het om onder andere de openbare ruimte en het gemeentelijk vastgoed. 

Je handelt hierbij proactief om gerechtelijke procedures te voorkomen als dat opportuun is. Daarnaast beheer je de verzekeringsportefeuille en houdt deze up to date en adviseer je - ondersteund door een extern adviesbureau - over nadeelcompensatie.

Daarnaast lever je een bijdrage aan de juridische kwaliteitszorg binnen de gemeente, bijvoorbeeld door het geven of organiseren van een vakinhoudelijke presentatie, het meedenken en schrijven aan standaarddocumentatie en de implementatie van domein overstijgende nieuwe wet- en regelgeving.

 

 

Wie ben je?

  • Je beschikt over minimaal een hbo-opleiding Rechten. Een afgeronde universitaire opleiding Nederlands Recht is een pré.
  • Je hebt ruime ervaring met het afhandelen van verzekeringskwesties en aansprakelijkheidstellingen.
  • Je bent omgevingsbewust, politiek sensitief, communicatief sterk en ook in een conflictsituatie weet je gepaste stevigheid met de juiste sensitiviteit te combineren.
  • Je bent proactief, gericht op resultaat en kunt goed omgaan met (werk)druk en deadlines.
  • Je bent kwalitatief sterk in juridische advisering, zowel schriftelijk als mondeling.
  • Je bent graag onderdeel van een professioneel team waarin jouw opgewekte aard, enthousiasme en teamgeest tot hun recht komen.

 

Similar projects

+ Search all projects