Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance Gebiedsmanager Fysiek (ZZP)

Geplaatst 25 nov. 2021
Project ID: YIS 9103359
Plaats
Dordrecht
Uren
24 uur/week
Periode
1 jaar, 1 maand
Start: 26 okt. 2021
Einde: 30 nov. 2022
Tarief
85 - 100 €/uur

Sollicitatie deadline: 2-12 9:00

Startdatum inzet: 26-10-2021

Einddatum inzet: 30-11-2022

Uren per week: 24,00

 

Gebiedsmanager Fysiek

We zijn opzoek naar een ervaren projectleider/ gebiedsmanager Fysiek voor 24 tot 32 uur per week voor een periode van 12 maanden. Je opdracht bestaat uit het begeleiden van verschillende bestaande ontwikkelinitiatieven in de stad Dordrecht. De meeste initiatieven zijn complex, bevat meervoudige belangen en zijn maatschappelijk en bestuurlijk gevoelig.

 

Waar kom je te werken?

Als zelfstandig projectleider ben je verantwoordelijk voor de aangewezen projecten. Daarin werk je nauw samen en stem je je projecten af met de gebiedsmanagers fysiek van het team Wijk-, gebieds- en accountmanagement. Dit team maakt onderdeel uit van het cluster Wijken. Een van de 8 clusters die de gemeente kent. Het cluster en het team werken integraal aan de stad. Zij zijn het voorportaal van de gemeente voor alle bewoners van de stad. In deze rol maken zij de verbinding met de stad en de regio. Het team is dan ook een weerspiegeling van de stad.

 

Wat ga je bij ons doen?

Als projectleider krijg je verschillende bestaande projecten in portefeuille, die moeten leiden tot ontwikkelingen binnen de gebieden die de stad Dordrecht rijk is. Zo is er bijvoorbeeld een project van het verplaatsen van een bedrijf van de ene locatie naar de andere locatie in de stad dat bestuurlijk uiterlijk Q2-2022 afgerond moet worden. Maar is er ook een project voor het faciliteren van een herontwikkeling voor een zorgpartij voor eind 2022. En als laatste voorbeeld het begeleiden/ faciliteren van een renovatie van een drukke verkeersader van de stad in de beginfase de komende 12 maanden. 

 

De projecten hebben ieder hun eigen karakter, fasering, krachtenveld en risico's. De ontwikkelingen passen niet zonder meer binnen het ruimtelijke beleid of wel passen maar wel begeleiding behoeven. Jij treedt op als intermediair tussen belanghebbenden, de gemeente en de bouwinitiator. Je schakelt actief met de initiatiefnemer over de planontwikkeling, checkt het bestemmingsplan en overlegt met de verschillende vakdisciplines wat er mogelijk of mogelijk te maken is. Specifieke aandacht heb jij voor participatie, die in het kader van de nieuwe omgevingswet een belangrijke rol heeft. Jij adviseert de bouwende partij over het te doorlopen proces, en bewaakt namens de gemeente of dit zorgvuldig verloopt en past bij de maatschappelijke opgaven van de gemeente.

 

Wat breng je mee?

·       Als opdrachtnemer beschik je over aantoonbare kennis en ervaring op het gebied van fysieke  projectontwikkeling.

·       Je beschikt over actuele kennis procedures in de ruimtelijke ordening;

·       Je hebt ervaring in de gemeentelijke, ambtelijke en politieke omgeving;

·       Je heb inzicht in projectontwikkeling en in de financiële aspecten die daarbij komen kijken;

·       Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden;

·       Je bezit veel doorzettingsvermogen;

·       Je bent eerder werkzaam geweest als projectleider m.b.t. projectontwikkeling of woningbouw.

 

Je kunt partijen met ogenschijnlijk tegenstrijdige belangen tot overeenstemming verleiden, maar durft ook de confrontatie aan te gaan wanneer dit voor de voortgang noodzakelijk is. Met informele macht weet jij je weg te vinden binnen soms stroperige processen.

Je weet om te gaan met druk, zowel van buiten, vanuit de politiek of vanuit opdrachtgevers. Dit vraagt van jou een grote mate van omgevingsbewustheid en flexibiliteit. Naast inhoudelijke kwaliteiten hechten wij ook veel waarde aan persoonlijke kwaliteiten en de samenstelling van het team. In de procedure wordt hier dan ook nadrukkelijk naar gekeken.

 

Dit betreft een tijdelijke opdracht. Het is daarom van belang dat je op korte termijn (uiterlijk 1 janauri) beschikbaar bent voor de gevraagde uren van 24 – 32 uur per week.

 

Aanvullende informatie vanuit de hiring manager is dat hij opzoek is naar een projectleider die bijvoorbeeld ervaring heeft opgedaan met projectontwikkeling of met woningbouw.

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten