Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance gebiedsmanager (zzp)

Geplaatst 8 sep. 2022
Project ID: YIS 9120525
Plaats
Lelystad
Uren
24 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 19 sep. 2022
Einde: 18 mrt. 2023
Tarief
0 - 125 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 16 sep. 2022 10:00

Startdatum: zsm

Duur opdracht: 6 mnd met optie tot verlenging

Aantal uren week: 24-32

Schaal 13

Tarief max €125 (all-in)

 

Ben jij degene die Lelystad klaarstoomt voor het Next Level?

Lelystad wordt een (economisch) aantrekkelijke stad met een sociaal sterke en duurzame samenleving. Een stad waarin jongeren hun talenten ontwikkelen en waarin ouderen lang bij de samenleving betrokken blijven en waardig oud worden. Een stad waar nieuwe én huidige bewoners prettig wonen, werken en ondernemen. En bovendien een stad waar genoeg ruimte is voor recreatie en natuurbeleving. Om dit te bereiken is er Lelystad Next Level.

 

De opgave van de stad

Lelystad staat voor de uitdaging om maar liefst 40.000 woningen te realiseren! De centrale ligging van Lelystad, de steeds betere ontsluitingen, de aantrekkende economie, en de booming business geven Lelystad legio kansen. Wij willen die kansen benutten: in het centrum, aan de kust en aan de zuidkant. We zijn hoofdstad van de nieuwe natuur en werken aan spraakmakende projecten. In het oog springend zijn de ontwikkelingen Stadshart, woonwijk Warande, logistieke hotspot Flevohaven en de Kustzone. Hierin vervul jij een sleutelpositie.

 

Wat ga je doen

Als gebiedsmanager voel je je thuis in een dynamische omgeving waarin de samenleving, bestuurlijke en ambtelijke organisatie bij elkaar komen. Je gevoel voor verhoudingen is uitstekend, je bent in staat verbindingen aan te gaan en besluiten te nemen. Ook heb je een duidelijke visie op gebiedsgericht werken. De nadruk ligt hierbij op de fysieke ontwikkeling.

Als gebiedsmanager werk je samen met stad, collega’s en bestuur aan een prettige leefomgeving. Je weet wat er leeft in onze stad. Je hebt een centrale en verbindende rol tussen bewoners, bedrijven, instellingen, overige belanghebbenden en collega’s binnen de organisatie en stuurt op wat nodig is. Signalen van inwoners weet jij als geen ander te beoordelen en om te zetten in acties. Je geeft functioneel leiding aan vakspecialisten, projectleiders en projectmanagers werkend aan de ontwikkeling en uitvoering binnen het gebied. Je stuurt multidisciplinaire teams aan en zorgt voor kennisopbouw en -overdracht. Je werkt nauw samen met de concernstrategen en de opgavemanagers.

 

Je spreekt partners in het gebied en gemeentelijke collega’s aan op hun inspanningsverplichtingen en je hebt het mandaat om in te grijpen als de situatie daarom vraagt. Je agendeert belangrijke vragen en onderwerpen uit de wijk en schaalt bij conflicterende belangen gemakkelijk op binnen de organisatie. Hierbij werk je door de organisatie heen met alle relevante teams samen. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen, realiseren en na verloop van tijd actualiseren van het plan van aanpak. Je verzorgt hiervoor inhoudelijk en procesmatig de benodigde documenten en begeleidt het besluitvormingsproces. Je bent verantwoordelijk voor het proces en voor het resultaat.

 

In het bijzonder staat de gebiedsontwikkeling van het nieuwe stadsdeel Warande centraal in deze opdrachten


Wat wij vragen:

• academisch werk- en denkniveau;

• je bent goed in staat is om abstract en concreet met elkaar te verbinden;

• je kunt goed overzicht houden bij verschillende belangen, visies, wensen en mogelijkheden;

• je bent omgevingsbewust en hebt een hoge mate van bestuurlijke, politieke en organisatiesensitiviteit;

• je kunt goed communiceren, netwerken en bent bestand tegen druk;

• je bent een stevige onderhandelaar en je hebt ervaring in het managen van projecten en processen.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten