Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance gebiedsbeheerder BOR (zzp)

Geplaatst 20 aug. 2024
Project ID: YIS 9162408
Plaats
Gouda
Uren
32 uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 18 jan. 2025
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 10 sep. 2024 14:00

Herplaatste oproep

Startdatum voorkeur: zsm

Opdracht van 6 maanden met optie tot een verlenging van 6 maanden.

Aantal uren per week: 32-36 uur

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst

Indien je mag starten, wordt er een Pre employment screening uitgevoerd. De kosten hiervan (exclusief de kosten voor de VOG) bedragen € 20,57 incl btw. en worden niet door de inhuurdesk vergoed.


Wij zijn opzoek naar kandidaten met een achtergrond die meer richting de beheerkant van het gemeentelijke werk gaat.



Plaats in de organisatie

De gebiedsbeheerder legt verantwoording af en rapporteert aan de teamcoördinator dagelijks beheer en het Afdelingshoofd BOR. Hij/Zij vormt een team met de overige product- en gebiedsbeheerders, neemt deel aan diverse reguliere en incidentele overleggen over het dagelijks onderhoud en heeft regelmatig contact met de productbeheerders en programmamanagers/opdrachtgevers. Waar nodig neemt hij/zij deel aan bestuurlijk overleg. De gebiedsbeheerder is het eerste aanspreekpunt voor externe vragen over zijn gebied voor o.a. wijkteams, ondernemers en (individuele) bewoners.

Doel van de functie

De gebiedsbeheerder ziet toe op een optimaal dagelijks onderhoud van de openbare ruimte, door het maken van afwegingen binnen de kaders die de raad hiervoor heeft gesteld. Hij/zij zet, in overleg met de productbeheerders, beleidsmedewerkers, team coördinator en/of afdelingshoofd BOR, acties uit die de onderhoudstoestand of kwaliteit van de openbare ruimte verbeteren en bewaakt de overall kwaliteit van zijn gebied en rapporteert hierover. Bij knelpunten of veranderende gebiedsomstandigheden doet de gebiedsbeheerder voorstellen ter verbetering. Kleinschalige werkzaamheden zet hij/zij zelf in gang of geeft hij/zij in opdracht. Tevens is hij/zij productbeheerder voor een onderdeel. (zoals: groen, water, bomen, reiniging, spelen, verharding, meubilair, riolering, ovl, kunstwerken, afval, VRI, gladheid, bereikbaarheid)

 

Kerntaken

- Is verantwoordelijk voor de beantwoording van (complexe) vragen, meldingen en brieven, rekening houdend met het belang van de bewoners, ondernemers en gebruikers (de klant) en betrokken afdeling(en) en fungeert als filter bij integrale meldingen en vragen naar de productbeheerders.

- Stuurt en bewaakt de samenwerking in het betreffende gebied en spreekt productbeheerder(s) aan op hun verantwoordelijkheden. Schaalt (indien nodig) op naar de teamcoördinator

- het analyseren en rapporteren over meldingen in de openbare ruimte. (nog verdere uitwerking nodig. Op dit moment wordt hier nog geen invulling gegeven of wellicht anders dan in eerste instantie bedoeld is).

- Adviseert over de planning van de uitvoering van de verschillende beheeronderdelen. nog verdere uitwerking nodig. Op dit moment wordt hier nog geen invulling gegeven

- Bewaakt en organiseert waar nodig de samenwerking en afstemming tussen verschillende disciplines zoals groot- en vervangingsonderhoud, projecten, dagelijks beheer of andere activiteiten. nog verdere uitwerking nodig. Op dit moment wordt hier nog geen invulling gegeven of wellicht anders dan in eerste instantie bedoeld is

- Stemt af met de andere gebiedsbeheerders voor een eenduidig dagelijks beheer in de stad. (tekst prima, wel wat vraagtekens hoe dat

- Initieert, begeleidt of coördineert kleinschalige projecten. (tekst prima (denk aan kleine projecten die Ferry oppakt)

- Beoordeelt en rapporteert over de geleverde kwaliteit van de producten en dienstverlening in het gebied en  legt verantwoording hierover af. ---- einde overleg 4/10 – wat onduidelijkheid over het woord ‘diensverlening’in de tekst… = beoordeling afhandeling meldingen of = beoordeling dienstverlening wat betreft riool/afval

- Stuur assistent-beheerder functioneel aan.

- Zorgt voor zijn/haar betrokkenheid en inbreng van zijn/haar gebiedskennis in het voortraject bij het formuleren van randvoorwaarden van opdrachten voor groot- en vervangingsonderhoud en/of (her) inrichtingsprojecten, waarbij.

- Signaleert en doet voorstellen over mogelijke verbeteringen t.b.v. de werkwijzen, de procedures of het beleid of ter verbetering van de kwaliteit van de openbare ruimte.

-  vertegenwoordigt de gemeente namens de afdeling beheer openbare ruimte bij o.a. bewonersbijeenkomsten.

Indicatieve contacten

  • De Gebiedsbeheerder bouwt aan en onderhoudt een uitgebreid netwerk van interne en externe contacten zodat hij vanuit verschillende kanten vroegtijdig informatie krijgt en/of actief informatie haalt met betrekking tot (voorgenomen) projecten en werkzaamheden die effect hebben op of een relatie hebben met de openbare ruimte. De bedoelde contacten zijn o.a. het gemeentebestuur, het management, collega’s, woningbouwverenigingen, nutsbedrijven, wijkteams en of bewonersgroepen.

  • Met de verkregen informatie heeft de gebiedsbeheerder een duidelijk beeld van wat zich afspeelt in de openbare ruimte en waar behoefte aan is en adviseert collega’s, management en bestuur over het verbeteren van afstemming en prioriteiten.

  • De gebiedsbeheerder checkt of er sprake is van een afwijking van de afgesproken (beeld)kwaliteit, gewenste functionaliteit en of er reeds maatregelen gepland staan.

  • Geeft uitleg aan de bewoners over de hoe het bestaande beleid en uitvoeringsprogramma is opgebouwd en welke keuzes hieraan ten grondslag liggen. Vertegenwoordigd hierbij de gemeente en steunt de reeds gemaakte keuzes.

  • De gebiedsbeheerder toetst in hoeverre sprake is van een breed gevoeld probleem of urgente situatie en de noodzaak om op korte termijn maatregelen te nemen en welke (korte termijn) maatregelen toereikend zijn voor bewoners.

  • Indien de gebiedsbeheerder van mening is dat sprake is van urgentie, neemt hij actie om het probleem te benoemen en in beeld te brengen bij collega’s en beleidsmedewerkers. Of hij besluit hiervoor eigen budget in te zetten.

  • De gebiedsbeheerder helpt mee om het geconstateerde probleem onder aandacht te brengen en de urgentie aan te geven in relatie tot verwachtingen van bewoners en wenselijkheid richting management en bestuur.

  • Daarbij wordt rekening gehouden met in hoeverre de situatie tijdelijk wordt opgelost of dat op langere termijn rekening gehouden moet worden met grootschaliger maatregelen.

  • De gebiedsbeheerder werkt hiervoor nauw samen met de beleidsmedewerker en productbeheerders en heeft een duidelijk beeld van hetgeen er speelt in het openbaar gebied waaronder wet- en regelgeving, beleidsuitgangspunten en kosten.

kerntaak 2

Communicatie en dienstverlening

  • De gebiedsbeheerder bewaakt een goede en tijdige communicatie naar de stad. Op basis van zijn externe en interne contacten is hij op de hoogte van de belangen en adviseert over de planning van uitvoeringswerken. Met deze informatie vormt de gebiedsbeheerder zich een beeld van de situatie en geeft advies over oplossingen of aanpak. Haalt informatie uit eerste hand (intern en extern) om een goed beeld te krijgen van mogelijke knelpunten.

  • De gebiedsbeheerder kijkt proactief naar mogelijke samenloop met andere te starten projecten om te voorkomen dat gebruikers van de openbare ruimte te veel/vaak overlast ervaren.

  • Initieert waar nodig overleg tussen betrokken partijen en zorgt ervoor dat heldere afspraken gemaakt en vastgelegd worden, waarbij hij de eindverantwoordelijkheid bij de verantwoordelijke partij laat.

  • Denkt actief mee bij het vinden van acceptabele oplossingen en zorgt voor draagvlak bij partijen voor deze oplossing en toetst of deelnemers zich hieraan committeren.

Bouwinitiatieven

  • De gebiedsbeheerder zorgt ervoor dat in het voorproces duidelijke afspraken worden gemaakt tussen de ontwikkelaar en de gemeente over het toekomstige beheer.

  • Hiertoe zorgt de gebiedsbeheerder dat hij vroegtijdig wordt betrokken bij nieuwe initiatieven en kan adviseren over de aanpak van het project. Hij wacht niet af tot hij wordt ‘gevraagd’ maar zorgt er voor dat hij erbij wordt betrokken.

  • Gebiedsbeheerder heeft in vroeg stadium contact met de projectleider en kan op hoofdlijnen benoemen welke onderwerpen van belang zijn om in het voortraject goed af te spreken om de overgang naar de beheerfase goed te laten verlopen. (voorbeelden zijn vloerpeilhoogte in relatie tot maaiveldhoogte, uitgifte particulier en openbaar gebied, inrichtingseisen, zettingseisen, etc.). Hij brengt in en bewaakt dat de eisen voor een toekomstige beheerbare openbare ruimte voldoende worden meegenomen in het project en betrekt waar nodig collega’s erbij.



 Je neemt mee:

- HBO (civiel-, cultuurtechnisch) meerdere jaren ervaring als projectleider of beheerder openbare ruimte;

- financieel inzicht;

- in staat om informatie kort en helder te presenteren;

- zakelijke en proactieve houding;

- zelfstandig;

- uitstekende communicatieve vaardigheden;

- stevige persoonlijkheid;

- bestuurlijke sensitiviteit;

- projectmatige werkwijze.

- flexibel (bereid tot deelname aan piketdienst en deelname aan avondvergaderingen raad en bewoners).

 

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten