Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance gebiedsadviseur (zzp)

Geplaatst 3 aug. 2023
Project ID: YIS 9137821
Plaats
Almere, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
1 jaar
Start: 4 sep. 2023
Einde: 4 sep. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 18 aug. 2023 14:00

Startdatum: 4-9-2023 (startdatum is bespreekbaar)

Open posities: 2

Duur opdracht: 12 maanden

Aantal uren per week: 32-36  

Inschaling: 11

Sollicitatiegesprekken: Via MS teams.Jouw sleutelrol in bruisend gebiedsbeheer van Almere!

Ben jij een enthousiaste professional met een goed oog voor beleid, juridische vraagstukken en het beheer van de openbare ruimte? Sta jij bekend om jouw daadkracht en vermogen om beleid te vertalen naar concrete oplossingen? En ook andersom…praktijk te vertalen naar beleid. Dan hebben wij dé functie voor jou!


Jij gaat als Gebiedsadviseur een cruciale rol spelen binnen het team Gebieden van de afdeling Stadsruimte bij de gemeente Almere. Ons doel is het realiseren van een optimaal, integraal beheer van de openbare ruimte in Almere. Met jouw coördinerende en regisserende vaardigheden zorg je voor goed onderhouden en veilige wijken, een prettig leefklimaat, optimale randvoorwaarden voor vestiging en werkgelegenheid, en duurzame inrichting van de openbare ruimte en infrastructuur.Wat ga je doen:


Als Gebiedsadviseur ben je verantwoordelijk voor het signaleren van beleids- en beheervraagstukken in het gebied en vertaal je deze naar concrete adviezen. Je hebt een scherp oog voor visie, strategie, programma's, budgettering en het leggen van verbindingen met andere teams, afdelingen en het bestuur van Almere. Je adviseert over de impact van besluiten op de dagelijkse praktijk en speelt een belangrijke rol bij het opstellen van gebiedsprogramma's, beleid, beheerparagrafen en bestuurlijke stukken. Daarnaast werk je samen met verschillende interne en externe stakeholders om draagvlak te creëren voor mogelijke oplossingen en initiatieven.

Binnen het team van ongeveer 55 collega's, bestaande uit projectadviseurs, directievoerders, toezichthouders, wijkregisseurs, gebiedsassistenten en uitvoeringscoördinatoren, vorm jij als Gebiedsadviseur de centrale spil naar stakeholders intern en extern. Jouw integrale, klantgerichte en oplossingsgerichte benadering is essentieel in het gebiedsgericht werken. Daarbij is het belangrijk dat je op de hoogte blijft van nieuwe ontwikkelingen en innovaties binnen verschillende vakgebieden.Wie ben jij:


  • Om succesvol te zijn in deze rol, beschik je over een HBO/WO werk- en denkniveau en heb je minimaal 2 jaar ervaring in een vergelijkbare functie binnen een bestuurlijke projectmatige omgeving.

  • Je hebt kennis van bestuurskunde, omgevingsmanagement en organisatorische aspecten. Daarnaast ben je communicatief vaardig, creatief, resultaatgericht en klantgericht.

  • Je hebt een scherp analytisch vermogen en kunt overtuigend optreden.

  • Samenwerking en het creëren van synergie zijn belangrijke competenties in deze rol.

Als Gebiedsadviseur rapporteer je aan de Teammanager en heb je de ruimte om invloed uit te oefenen op budgetverdeling en beleidsaccenten. Je hebt de vrijheid om integraal te handelen, te anticiperen, te signaleren op veranderende omgevingsfactoren. Elkaar aanspreken, gevraagd en ongevraagd op gemaakte afspraken en elkaar van feedback voorzien is een vanzelfsprekendheid.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten