Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance functioneel applicatiebeheerder financien (zzp)

Geplaatst 2 mei 2023
Project ID: YIS 9132938
Plaats
Oirschot, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
3 maanden
Start: 1 jun. 2023
Einde: 31 aug. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 10 mei 2023 12:00

Start: 1 juni

Eind: 31-8-2023

Uren: 32-36 uur (voorkeur voor 36 uur)

Schaal: 9

Reden vacature is vertrek collega. Staat nu ook open als vacature dus kans op verlenging is er alleen als de vacature niet wordt ingevuld op korte termijn

Noodzakelijk: kennis van financiële systemen die bij gemeenten worden gebruikt, zoals CiVision of Fey2Finance + Actuele kennis van BBV en een afgeronde financieel administratieve opleiding

Thuiswerken zijn zaken die tijdens een gesprek besproken kunnen worden

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst.



Oirschot is een unieke gemeente binnen de Brainportregio en De Kempen. Wij zijn rijk aan prachtig erfgoed en verrassende natuurgebieden. Vanuit onze kernboodschap: ‘Monumentaal, ondernemend en groen, daar voelt de MENS zich thuis’ werken we eraan om onze gemeente levendig en leefbaar te houden voor inwoners, bedrijven en toeristen. We zoeken de verbinding met de samenleving en ondersteunen goede initiatieven. Ook vinden we het belangrijk dat iedereen mee kan doen in onze gemeente.

 

Voor de afdeling Bedrijfsvoering en Belastingen zoeken wij tijdelijke ondersteuning van een enthousiaste

 

Inhuurkracht Functioneel Applicatiebeheer Financiële Informatie Systemen

 

Het team Bedrijfsvoering en Belastingen wordt gevormd door de clusters Communicatie, Juridische Zaken, Facilitaire Zaken, Financiën en Belastingen, HRM, Informatievoorziening en Archief.

Samen werken we zoveel mogelijk als één interne dienstverlener voor de gemeentelijke organisatie.

 

Wat ga je doen?

Als functioneel beheerder ben je verantwoordelijk voor het beheer van de applicaties die bij de clusters Financiën en Belastingen worden gebruikt, met name: CiVision Middelen en Innen, TIM en BRK

Je werkt als schakel tussen verschillende afdelingen en je probeert het operationele en tactische niveau dichter bij elkaar te brengen. Hoe vertaal je dit taken naar de praktijk en wat komt er allemaal op je bord?

 

Als functioneel beheerder focus je je op vier aandachtsgebieden:

1.    De applicatie functioneel beheren;

2.    Gebruikers ondersteunen;

3.    Functionele documentatie beheren.

 

Deze bovenstaande aandachtsgebieden nemen het grootste gedeelte van je werkzaamheden in. Maar welke concrete taken en verantwoordelijkheden vallen eigenlijk onder functioneel beheer?

 

Belangrijkste taken:

·        Je maakt behandelaars aan en wijst rechten toe op basis van de afgesproken rechtenstructuur

·        Je handelt gebruikersvragen af

·        Je informeert en adviseert gebruikers

·        Je beheert de bestaande gebruikersfuncties (standaardoplossingen, selecties, rapportages)

·        Je test functionele wijzigingen en voert acceptatietesten uit na wijzigingen van de infrastructuur

·        Je bent gesprekspartner bij mogelijke applicatie-aanpassingen en treedt op als vertegenwoordiger van de gebruikersorganisatie

·        Je communiceert met de softwareleveranciers en het technisch applicatiebeheer bij het SSC

 

Ook geef je vanuit jouw vakkennis input bij aanbestedingen (bijv. verwerkersovereenkomsten in het GIBIT-kader) en neem je deel aan audit- en kwaliteitstrajecten. Hierbij werk je samen met onder meer de CISO (denk aan de BIO-conforme informatiebeveiliging), de controller (EDP-audit), gegevensmanagement (o.a. ENSIA zelfevaluatie) en de Privacy-officer (AVG).

 

GRSK

Oirschot maakt deel uit van de Gemeenschappelijke Regeling Samenwerking Kempengemeenten (GRSK). Binnen dit samenwerkingsverband met de gemeentes Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden zijn veel operationele activiteiten op het gebied van Automatisering, informatisering en gegevensbeheer bij het zgn. Shared Service Center ondergebracht. In dit verband werk je op gezette tijden nauw samen met de medewerkers van het SSC.


Jouw kracht

Je bent van nature service-en oplossingsgericht en werkt accuraat en gestructureerd. Je wacht niet af, maar komt juist snel in actie als je ziet dat er iets moet gebeuren of verbeterd kan worden. Je hebt een conceptueel vermogen: jij kunt bedrijfsprocessen omzetten naar functies binnen applicaties. En je kunt je natuurlijk goed uitdrukken ongeacht wie je voor je hebt.

 

Verder vragen we

·        MBO+ denk- en werkniveau

·        Ervaring in soortgelijke functie

·        Actuele kennis van BBV en een afgeronde financieel administratieve opleiding

·        Kennis van financiële systemen die bij gemeenten worden gebruikt, zoals CiVision of Fey2Finance

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten