Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance functionaris gegevensbecherming (zzp)

Geplaatst 14 dec. 2022
Project ID: YIS 9125380
Plaats
Heeze, Noord-Brabant
Uren
36 uur/week
Periode
3 maanden
Start: 2 jan. 2023
Einde: 31 mrt. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 19 dec. 2022 13:00

Startdatum: 2-1-2023

Einddatum: 31-3-2023

Mogelijkheid tot verlenging: wellicht, i.v.m. eigen werving

Uren: 36 uur per week

Functieschaal: 10 senior

Tarief: passend bij kennis en werkervaring

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


Functionaris Gegevensbescherming 

Vind jij het een uitdaging om samen met collega’s te bouwen aan een veilige en weerbare samenwerkingsorganisatie die nog opbouw is? Kun en wil jij jouw vakgebied uitoefenen in een omgeving met veel dynamiek en zo bijdragen aan vier organisaties tegelijk? Krijg jij energie van nieuwe ontwikkelingen en onverwachte uitdagingen?

Dan is dit iets voor jou!

De gemeenten Cranendonck, Heeze-Leende en Valkenswaard werken al sinds 2004 samen. Sinds 1 april 2012 heeft deze samenwerking een eigen fundament gekregen in de vorm van de ‘Gemeenschappelijke Regeling Samenwerking A2-gemeenten’ (GRSA2). Vanaf 1 januari 2017 is een nieuwe en grote stap in de samenwerking gezet door alle bedrijfsvoeringstaken en de afdeling Werk & Inkomen te bundelen in één organisatie; de A2 Samenwerking.

 

Onze afdeling Beleid & Advies is sinds 1 januari 2017 ook onderdeel van de A2 Samenwerking. Met collega’s afkomstig van de drie gemeenten en een aantal nieuwe collega’s bouwen wij samen aan een kwalitatief hoogwaardige dienstverlening voor de drie gemeenten.

 

Wat ga je doen?

Als Functionaris Gegevensbescherming ben je de interne onafhankelijke toezichthouder voor de A2 gemeenten, waar het gaat om implementatie en naleving van de eisen welke voortvloeien uit de Algemene Verordening Gegevensbescherming. De adviseur informatiebeveiliging (FG) is een professional die beschikt over actuele kennis en goede communicatieve vaardigheden. Je bent tactvol, probleemoplossend en in staat om zowel zelfstandig als in teamverband te werken.

Jouw specifieke taken zijn:

  • Het beoordelen en afhandelen van meldingen van eventuele datalekken en adequate advisering hierop;

  • Het opstellen en beoordelen van procedures en adviezen op het terrein van privacy en verwerking van persoonsgegevens;

  • Het organiseren van audits en Data Protection Impact Assessments bij gemeenten op terrein van naleving van privacy wet- en regelgeving;

  • Het bijhouden van het register van verwerkingen van persoonsregistraties;

  • Het geven van voorlichting in de organisatie en het bevorderen van awareness op het terrein van privacybescherming;

  • Samen met je collega’s (o.a. CISO, Communicatie, Juridische Zaken, Informatisering en Automatisering) uitvoering geven aan het opstellen, het bijhouden en toezicht houden op het privacybeleid

  • Contactpersoon voor de gemeenten, o.a. met de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) en de Informatie Beveiliging Dienst (IBD) gemeenten.

  • de functie omvat momenteel ook operationeel werkzaamheden (privacy officers taken), we groeien naar een structuur waar dit minder zal zijn.

 

Kortom een zelfstandige functie binnen een dynamische werkomgeving.

Wat vragen wij?

·        Je hebt een aantoonbaar HBO/WO werk- en denkniveau;

·        Je beschikt over gedegen aantoonbare kennis van wet- en regelgeving op het gebied van privacy;

·        Het is een pre is als je beschikt over relevante certificeringen, denk aan CIPP

·        Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring in een soortgelijke setting;

·        Je hebt affiniteit met IT en informatiebeveiliging;

·        Bij voorkeur heb je ruime ervaring met gemeentelijke processen en kennis van specifieke regelgeving;

·        Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en ervaring op het gebied van voorlichting en bewustwording in een complexe organisatie;

·        Je beschikt over uitstekende schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden.

 

Daarnaast is het belangrijk dat je het interessant vindt om je verder te ontwikkelen op dit gebied en om samen met je collega’s te bouwen aan een nieuwe organisatie welke diensten verleend aan de A2 gemeenten.

 

Wat bieden wij?

Binnen onze organisatie werken we met plezier, trots en enthousiasme voor onze klanten. Onze kernwaarden zijn samen en sterk staan, waarderend betrokken, deskundig resultaat en durven vernieuwen.

 

Wij bieden je veel vrijheid en flexibiliteit in werkinhoud, werkomstandigheden en werktijden. Je krijgt de ruimte om mee te denken en nieuwe werkwijzen vorm te geven. Je werkt vanuit de GRSA2 voor een of meerdere organisaties (de verschillende gemeenten en/of de GRSA2 zelf). Samen willen we bouwen aan een organisatie en een samenwerkingsverband waar medewerkers trots op zijn en met plezier werken.

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten