Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er (eenmanszaak of bv waarvan enig bestuurder, VOF niet mogelijk) en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance financieel beheerder (zzp)

Posted Mar 15, 2023
Project ID: YIS 9130323
Location
Bergschenhoek , Zuid-Holland
Duration
1 jaar, 1 maand
(Apr 17, 2023 - May 31, 2024)
Hours/week
36 hrs/week
Payrate range
55 - 63.5 €/hr
Application Deadline: Mar 20, 2023 1:00 PM

Startdatum inzet: 17-4-2023

Einddatum inzet: 31-5-2024

Duur: min. 12 maanden met optie op verlenging.

Uren: 36

Richttarief: €63,50 obv functieschaal 9

Gemeente kennis is een must.

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


Welke uitdaging bieden wij?

Jij bent de schakel tussen de financiële administratie en businesscontrollers. Je vertaalt financiële gegevens tot data input voor onder andere de planning & control producten en besluitstukken. Het team financiën is volop in beweging. Werk jij mee om jezelf en het financieel beheer naar hoger niveau te ontwikkelen? Lees dan snel verder!


Welke verantwoordelijkheden krijg je?

Samen met jouw collega’s draag je zorg voor het opleveren van de juiste financiële gegevens. Hiernaast werk je aan de verbetering van de bestaande processen. Zo worden meer verantwoordelijkheden neergelegd bij financieel beheer waarin jouw bijdrage van belang is. De drie grootste uitdagingen zijn:

· Beheer financiële rapportages: Je verzorgt en beheert rapportage overzichten om de business controllers en de vakinhoudelijke teams inzicht te geven. Ook signaleer je risico’s en knelpunten ten aanzien van het proces rondom de financiële rapportages. Je adviseert je teammanager over verbetermogelijkheden, bijvoorbeeld over het format en rapportageperiode of uitwisseling van financiële gegevens.

· Ontwikkeling applicatiebeheer: Je actualiseert en ontwikkelt het functioneel applicatiebeheer. Key2Finance, Cognos en enkele online applicaties wordt veelvuldig mee gewerkt. Jij levert verbetervoorstellen aan om deze applicaties zo efficiënt mogelijk te gebruiken.

· Financiële administratie: Je bent de drijvende kracht om belangrijke jaarlijks terugkerende stukken op te leveren. Je neemt de verantwoordelijkheid voor de belastingaangiften (BTW, BCF en VPB). Ook analyseer je financiële gegevens ter voorbereiding op financiële accountant controller, zoals de jaarrekening, treasury, krediet en limiet vraagstukken. Daarnaast heb je de eindverantwoordelijkheid van de administratie.


Waar ben je goed in?

Voor bovenstaande uitdagingen hoef je niet op de zeepkist te staan. Wel ben je gedreven en doorzie jij financiële gegevens gemakkelijk. Gedetailleerde informatie analyseer jij snel, je herkent patronen en doorziet terugkerende regels. Je bent scherp op het volgen van kwaliteitsnormen en je kijkt zowel kritisch naar je eigen werk als het werk van je collega’s. Je deelt jouw expertise waar nodig en weet jouw communicatie af te stemmen op de gesprekspartners. Zo krijg je in deze rol veel vrijheid, maar ook de verantwoordelijkheid om kwalitatief goede producten op te leveren.


Op welke ervaring bouw je verder?

In deze rol bewaak jij de financiële processen. Je hebt gedegen financiële kennis en inzicht in administratieve processen. Wij vragen van jou:

· Hbo werk- en denkniveau, blijkend uit een afgeronde financiële of bedrijfskundige opleiding;

· Bij voorkeur enige werkervaring met financieel beheer of een vergelijkbare rol;

· Ervaring met financiële en/of administratieve processen.

Gemeente kennis is een must.

Similar projects

+ Search all projects