Gemeenteprojecten

Freelance Financieel adviseur Sociaal Domein

Geplaatst 25 jun. 2021
Project ID: YIS 9097557
Plaats
Groningen
Duur
6 maanden
(25 jun. 2021 - 31 dec. 2021)
Uren/week
36 hrs/week
Tarief
Unknown

Locatie: Groningen

Sollicitatie deadline: 01-7 om 12:00 uur


Kun jij omgaan met budgetten van vele miljoenen? Sta jij stevig in je financiële schoenen wanneer er scherpe keuzes gemaakt moeten worden? Reken jij mee aan de tarieven voor de inwoners van Groningen? Ben jij ambitieus en enthousiast en kun jij die brug slaan tussen de financiën en de vraagstukken in het Sociaal Domein? Reageer dan snel! 

 

Wij zijn op zoek naar een Financieel Adviseur die een uitdaging ziet en intensief samenwerkt met collega’s van het Sociaal Domein.

 

Jij

 • Coördineert en bewaakt onderdelen van het Planning & Control-proces binnen een aantal afdelingen van een directie;
 • Ondersteunt de directies bij het opstellen van de begroting, voortgangsrapportages en de jaarrekening in de P&C-cyclus;
 • Bent gesprekspartner voor de manager, projectleider of beleidsmedewerker op operationeel en tactisch niveau;
 • Toetst en evalueert de naleving van kaders, richtlijnen en regelgeving en helpt de organisatie hier aan te voldoen;
 • Bewaakt de uitvoering van financiële keuzes van de besluitvorming, signaleert en rapporteert hierover;
 • Hebt veel contacten met je eigen directie, lijnfunctionarissen en financials in het Shared Service Center (SSC) en zorgt voor afstemming en draagvlak voor (financiële) voorstellen.

 

Plekin de organisatie

De afdeling Financiën cluster Sociaal Domein is één van de financiële afdelingen binnen het Shared Service Center(SSC), Financiën bestaat in totaal uit 125 collega’s. Efficiënte en kwalitatief hoogwaardige dienstverlening leveren is hierbij het doel.  

 

Je werkt onder de verantwoordelijkheid van de “Manager Financiën Sociaal Domein”, wordt operationeel aangestuurd en begeleid door de Senior Financieel Adviseur en werkt voor het Management Team van het primair proces van de directie.

 

Voor de sturing, zowel politiek als ambtelijk, is de P&C Cyclus van groot belang en hierin heb jij een belangrijke rol. Als Financieel Adviseur ben jij degene die samen met de verantwoordelijke budgethouders de P&C cyclus op een integere, transparante en klantgerichte wijze doorloopt. Je gaat actief het gesprek aan en signaleert en herkent belangrijke informatie/ risico’s. Ook ben je nieuwsgierig naar het verhaal achter de cijfers. Met jouw kritische en professionele blik breng jij een gefundeerd advies uit. Je werkt in een team van meerdere adviseurs en hebt een gezamenlijke verantwoordelijkheid binnen de directie met betrekking tot de advisering en het opstellen van de P&C producten. 

 

Als Financieel Adviseur lever je een belangrijke bijdrage aan de organisatiedoelstelling en professionalisering van de organisatie. Voldoende uitdaging en verantwoordelijkheid? Dan zien wij jouw sollicitatiebrief graag tegemoet!


Wij vragen

 • HBO-opleiding, richting Bedrijfseconomie, Accountancy of een gerelateerde opleiding;
 • Vakgerichte kennis van de P&C cyclus;
 • Enthousiasme en leergierigheid;
 • Sterk in communicatie
 • Enkele jaren werkervaring is een pré.

 

Competenties

Communiceren | jij kunt feiten, ideeën, complexe vraagstukken op heldere en correcte wijze aan anderen duidelijk maken. Jij neemt initiatief en stuurt in gesprekken, en houdt rekening met de invloed van wat je zegt.

 

Gezaghebbende gesprekspartner| jij verkrijgt vertrouwen door professioneel gedrag.

 

Inlevingsvermogen | jij houdt rekening met en toont interesse in de gevoelens, behoeften en achtergronden van anderen. Jij gaat tactvol om met de normen en waarden van de ander. Jij maakt, waar nodig, gevoelens en behoeften bespreekbaar.

 

Pro-activiteit | jij zoekt naar kansen of vernieuwingen en onderneemt acties om hier voordeel uit te halen.

 

Plannen en organiseren | jij stelt planningen, en bereidt werkzaamheden zorgvuldig voor. Gaat efficiënt om met tijd en middelen. Voorziet mogelijke knelpunten of tegenslagen en is daarop voorbereid. Houdt de voortgang in de gaten, is steeds op de hoogte van de actuele stand van zaken.

 

Resultaatgericht samenwerken | jij draagt bij aan een gezamenlijk resultaat door een optimale afstemming tussen de eigen kwaliteiten en belangen èn die van de ander.

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten