Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er (eenmanszaak) en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance financieel adviseur openbare ruimte (zzp)

Posted Sep 21, 2022
Project ID: YIS 9121143
Location
Nieuwerkerk aan den IJssel , Zuid-Holland
Duration
5 maanden
(Oct 10, 2022 - Mar 26, 2023)
Hours/week
36 hrs/week
Payrate range
80 - 95 €/hr
Application Deadline: Oct 9, 2022 2:00 PM

Startdatum zsm

Duur opdracht: 6 maanden (verlenging nu nog niet bekend) 

Aantal uur per week: 36 uur per week

Schaal: 11

Indicatie uurtarief: 80-95

 

Sta jij garant voor goed financieel advieswerk en breng je de nodige humor, ervaring en positiviteit mee? Draai jij je hand niet om voor omvangrijke financiële vraagstukken in een groeiende organisatie, en weet je de juiste informatie en cijfers naar boven te halen?

Kom dan ons team financieel beleid bij Zuidplas versterken: de gemeente die je laat groeien!

 

Zuidplas: de gemeente die je laat groeien!

Zuidplas is een fusiegemeente die bestaat uit de dorpen Moerkapelle, Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen. We bestaan pas 11 jaar, en net als een echte tiener groeien we hard. Dat biedt kansen: in je dagelijks werk én voor je carrière. Door onze ligging tussen Rotterdam en Gouda kun je jezelf ook aan grootstedelijke vraagstukken wagen. En de regio Midden-Holland waarin we ons bevinden, is eigenlijk een soort Nederland in het klein. Met een interessant speelveld, zowel politiek als geografisch.

 

Zuidplas groeit de komende jaren flink in inwoneraantal en daarmee ook in het aantal collega’s in de organisatie. We staan voor uitdagende opgaven en passen onze werkwijze aan de vragen vanuit de samenleving aan. Om aan te sluiten op die ontwikkelingen is op interactieve manier een concernplan Zuidplas Groeit! en veranderplan gemaakt, inclusief een nieuwe organisatievisie voor Zuidplas. De organisatieontwikkeling heeft als stip op de horizon de hoofdopgaven: Opgavegericht, Zelforganiserend, Slagvaardig en Wendbaar en is nog in volle gang.

 

De gemeente Zuidplas is één van de snelst groeiende gemeenten in Nederland en heeft plek voor een financieel adviseur met een boeiend takenpakket. Wil jij als financieel adviseur bijdragen aan grote opgaven op ruimtelijk gebied, zoals de bouw van een heel nieuw dorp?

 

Samen met jouw collega’s van het team zorg je voor de beleidscyclusproducten en het financieel advieswerk voor de organisatie. Je bent financieel adviseur voor het cluster Ingenieursdiensten en beheer openbare ruimte (IBOR). Je vindt het leuk om je bezig te houden met de investeringsagenda voor o.a. wegen, riolering en reconstructieprojecten. Met jouw kennis en kunde fungeer je als sparringpartner en adviseer je de Clustermanager o.a. over het meerjarig onderhouds- en investeringsplan. 

 

Je (dagelijkse) activiteiten bestaan onder meer uit:

·        Het verzamelen en opstellen van financiële informatie voor de P&C-documenten: Programmabegroting, Zomernota, Najaarsnota en de Jaarstukken. Samen met andere collega’s werk je aan de documenten van de P&C-cyclus.

·        Je geeft gevraagd en ongevraagd advies op beleidsnota's, investerings- en kredietvoorstellen en financiële vraagstukken, dit alles vanuit jouw vakmanschap.

·        Het adviseren van het cluster IBOR over college- en raadsvoorstellen, voorstellen voor nieuwe budgetten en voor nieuwe investeringskredieten. Hierbij toets je aan de wettelijke en gemeentelijke kaders;

·        Je signaleert knelpunten in tijdigheid, volledigheid en juistheid en neemt hier passende actie op;

·        Het deelnemen in werkgroepen om financiële processen te verbeteren.

 

Functievereisten:

·        Je beschikt over HBO/WO werk- en denkniveau;

·        Je hebt minimaal 5 jaar ervaring als financieel adviseur of projectcontroller bij gemeentelijke organisaties;

·        Je hebt ervaring met het domein (stads)beheer en in het bijzonder met de ‘gesloten circuits’;

·        Je bent analytisch sterk en je analyses monden uit in een helder advies;

·        Je brengt energie en enthousiasme mee en bent resultaatgericht, klantgericht, daadkrachtig en communicatief vaardig;

·        Ervaring met Key2Financiën en de modules activa en reserves en voorzieningen is een pré;

·         Je kunt een Verklaring Omtrent Gedrag overleggen.

 

Afhankelijk van je opleiding en ervaring ontvang je een uurtarief van tussen de €80 en maximaal €95,- (Range). Daarnaast ben je verzekerd van een leuke en uitdagende opdracht bij de Gemeente Zuidplas. Wij werken hybride waardoor variabele werktijden en thuiswerken tot de mogelijkheden behoort. Je krijgt in eerste instantie een opdrachtovereenkomst van 6 maanden.

Similar projects

+ Search all projects