Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance financieel adviseur maatschappij (zzp)

Posted Jan 13, 2023
Project ID: YIS 9126749
Location
Waddinxveen, Zuid-Holland
Timeline:
4 months
Starts: Jan 23, 2023
Ends: May 31, 2023
Hours/week
28 hrs/week
Payrate range
Unknown
Application Deadline: Jan 20, 2023 12:00 PM

Startdatum voorkeur: zsm

Duur opdracht: tot 31 mei 2023

Aantal uren per week: 28-36 uur per week

Schaal: 10/11 (gemeente cao)

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomstVoor de aandachtsgebieden Maatschappij (en Publieksplein en Bedrijfsvoering) zijn wij op zoek naar een Financieel adviseur. Vanaf heden tot eind mei.

Durf jij je tanden te zetten in de uitdagende financiële vraagstukken van de snelst groeiende gemeente van Nederland? Dan gaan we graag met jou in gesprek! 

Wat doe je?

Als financieel adviseur zorg je ervoor dat wij grip houden op onze uitgaven. Dat is een interessante en uitdagende taak, omdat de omgeving waarin wij opereren zich soms lastig laat voorspellen. Je adviseert over de besteding van budgetten en de optimale inzet van middelen. Ook heb je een rol bij het coördineren van onze planning en control producten. Jouw takenpakket ziet er als volgt uit:

·       je ondersteunt en adviseert budgetbeheerders, management en het college over financiële en bedrijfseconomische vraagstukken

·       met de andere adviseurs zorg je voor de totstandkoming van de jaarrekening, de kaderbrief, begroting, tussentijdse bestuurs-rapportages

·       je draagt actief bij aan de doorontwikkeling van de producten van de planning en control cyclus

·       je toetst inhoudelijke stukken op financiële onderbouwing en bewaakt of ze voldoen aan concernspelregels

·       je signaleert en analyseert financiële risico’s en adviseert hierover

·       je volgt de ontwikkelingen in jouw vakgebied op de voet en vertaalt deze, in overleg met je collega’s zo nodig naar financieel beleid.

Het team

Het team Financieel advies en control bestaat uit 7 collega’s en maakt onderdeel uit van het

aandachtsgebied Bedrijfsvoering. We zijn een enthousiast en gedreven team dat op professionele wijze

een ambitieuze organisatie op financieel gebied ondersteunt en adviseert. Zo dragen we bij aan een gezonde financiële basis van onze gemeente.

Wie ben je?

Je beschikt over adviserende en coördinerende vaardigheden. Met jouw analytische vermogen kom je snel tot de kern van de zaak. Door jouw nieuwsgierigheid en politieke sensitiviteit weet je wat er écht speelt bij je gesprekspartners. Ook denk je op creatieve wijze mee in oplossingen voor financiële vraagstukken. Zo breng jij cijfers tot leven en draag je actief bij aan de doelstellingen van je gesprekspartner.

Verder vragen wij:

·       minimaal een HBO/WO opleiding in financiële- of bedrijfskundige richting;

·       ervaring met financiële advisering en met het opstellen van (delen van) planning en control producten;

·       kennis van de op gemeentefinanciën van toepassing zijnde voorschriften (o.a. BBV);

·       verder geeft ervaring met I-Financiën (Pink) een voorsprong.

 

Similar projects

+ Search all projects