Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance financieel adviseur (zzp)

Geplaatst 23 jun. 2023
Project ID: YIS 9135089
Plaats
Gouda, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
4 maanden
Start: 15 aug. 2023
Einde: 31 dec. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 28 jun. 2023 10:00

Startdatum: 15 augustus

Aantal uur per week: 32

Duur opdracht; half augustus, tot het einde van het jaar, met optie op verlenging

Aantal uren per week : 32/36

LET OP! Gezocht iemand met specifiek als achtergrond sociaal domein.

Bij de inhuur zijn we wel echt op zoek naar een ervaren iemand met achtergrond in het sociaal domein , uitgebreide kennis van BBV. Ervaring met Key2finance is zeer gewenst.


Als financieel adviseur heb je een belangrijke positie binnen de gemeente Gouda. Je adviseert afdelingshoofden en andere collega’s van de afdelingen waar jij aan gekoppeld bent vanuit jouw kennis en ervaring. Dit doe je natuurlijk niet alleen, maar met andere financieel adviseurs, HR adviseurs, de administratie en collega’s van financieel beleid. Ontwikkelen kost echter tijd, en ondertussen blijft de winkel open. Daarom zoeken we nu tijdelijk versterking van een financieel adviseur sociaal domein. Je ontlast de collega’s door 1 afdeling als aanspreekpunt over te nemen en daarnaast je tanden te zetten in een aantal complexe dossiers. 


Jouw werkzaamheden:


  • Je adviseert afdelingshoofden en collega’s van ‘jouw’ vakafdelingen op financieel gebied (budgetbewaking, voorstellen college en raad, inzet van interne en externe geldstromen);

  • Je bent de spil in de samenwerking tussen vakafdelingen en de afdeling financiën, op verschillende niveaus. De ene keer stuur je bij in administratieve processen, de andere keer zorg je voor een goede samenwerking in P en C processen, en ten slotte neem je in je advisering strategische kansen mee op basis van jouw kennis van financiële regelgeving en inzicht in de data;

  • Je denkt mee én draagt actief bij aan de verdere ontwikkeling van de afdeling financiën. Hierin krijg je de ruimte om je stem te laten horen, ideeën uit te werken met collega’s en echt het verschil te maken voor de gemeente Gouda;

  • Je levert een bijdrage aan het verder ontwikkelen van een eenduidige werkwijze vanuit financiën. Zo creëren we houvast en vertrouwen in de organisatie.



In 2022 hebben we al veel stappen gezet voor het verbeteren van de financiële functie. Zo hebben we de focus gehad op de bestuurlijke processen, zoals de jaarrekening, begroting en samenwerking met bestuur. In 2023 pakken we door op de inhoud. Als financieel adviseur ga je hierin meedenken. Wij zijn écht benieuwd naar jouw ideeën over het verder vormgeven van verschillende processen en hoe deze in de praktijk gebracht kunnen worden. Ook is jouw eigen functie in ontwikkeling. Er wordt daarbij steeds meer een beroep gedaan op jouw strategisch vermogen om verbanden te zien, kansen bij elkaar te brengen en in de hele keten voor goede financiële advisering te zorgen.



Als financieel adviseur wordt je onderdeel van de afdeling Financiën: een professionele afdeling die volop in ontwikkeling is. Dat betekent in de praktijk dat we onszelf regelmatig afvragen of we iets nog wel op de goede manier doen. Van jou als nieuwe collega verwachten we dat je hier ook aan mee doet. Op dit moment zijn er circa 30 directe collega’s. Het team van zes Financieel Adviseurs maakt daar onderdeel vanuit. De sfeer is informeel. Er wordt hard gewerkt om de ambities waar te maken, maar er is ook ruimte voor humor. Het samenwerken aan een steeds betere financiële functie geeft energie. Het werk van de afdeling raakt de hele organisatie. Je voert dus taken uit voor verschillende afdelingen, collega’s en belangen. Dat betekent dat je ook veel contact hebt met andere afdelingen. Als financieel adviseur wordt je het vaste aanspreekpunt voor een aantal van deze afdelingen.


Wat heb jij in huis?

Je kent de regels van het vak en komt op eigenzinnige manier tot passende oplossingen voor de verschillende vraagstukken. De uitspraak “hard op de inhoud, zacht op de relatie” past goed bij je en kan je in de praktijk brengen bij het uitvoeren van je werk. Je bent een liefhebber van het vak en draagt je enthousiasme over op collega’s.


En verder:

  • Je hebt een HBO+/WO werk- en denkniveau met een financieel- economische achtergrond.

  • Je hebt ruime ervaring in het sociaal domein en met overheidsfinanciën en public control. Deze ervaring kan je opgedaan hebben vanuit verschillende functies/posities, waarbij het een pré is als dit binnen een gemeente is geweest.

  • Je bent een teamspeler en gelooft dat samenwerken meerwaarde heeft. Ook kan je voorbeelden geven van hoe jouw ideeën bij hebben gedragen aan groei van het team of de inhoud van het werk.

  • Persoonlijke eigenschappen die jou daarnaast typeren zijn: overzicht houden, in control zijn en blijven en een sterke persoonlijkheid. Hierdoor kan je verantwoordelijkheid nemen in het krachtenveld van bestuurlijke en ambtelijke stakeholders.

  • Binnen een dynamische omgeving kom jij goed tot je recht. Je vind het geen probleem om soms je agenda aan te moeten passen als er een vraag met spoed binnenkomt.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten