Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance financieel adviseur (zzp)

Posted Sep 5, 2022
Project ID: YIS 9120339
Location
Gouda, Zuid-Holland
Timeline:
2 months
Starts: Oct 1, 2022
Ends: Dec 1, 2022
Hours/week
32 hrs/week
Payrate range
Unknown
Application Deadline: Sep 15, 2022 12:00 PM

Schaal 11

Startdatum: 1 oktober, eerder starten, dat kan en graag zelfs.

Aantal uur per week: 32/36

Duur opdracht: 2 maanden (met optie op verlenging)

Deadline aanbieden: n.v.t. (Goede kandidaten worden voorgedragen na ontvangst sollicitatie)

 

Bij de inhuur zijn we wel echt op zoek naar een ervaren iemand, uitgebreide kennis van BBV. Ervaring met Key2finance is zeer gewenst.

Specifiek ervaring met advisering ten aanzien van gesloten systemen (riool/afval).

 

 

Ben jij een Financieel adviseur van wie het hart sneller gaat kloppen als je jouw ervaring in kan zetten voor maatschappelijke opgaven? Bij de gemeente Gouda heb je als Financieel adviseur te maken met verschillende geldstromen, complexe regelgeving en continue dynamiek in de beleidsontwikkeling. Ga jij deze uitdaging aan om publieke middelen zo goed mogelijk in te zetten?

 

Wat ga je doen?

Als Financieel adviseur heb je een spilfunctie in de gemeente Gouda. Je adviseert de collega’s en afdelingshoofden van de afdelingen waar jij aan gekoppeld bent vanuit jouw financiële kennis en ervaring. Hiervoor werk je tegelijkertijd veel samen met verschillende collega´s, zoals andere financieel adviseurs, HR adviseurs, de collega’s van financieel beleid en de administratie.

 

Met jouw financiële kennis draag je bij aan de maatschappelijke opgaven van de gemeente Gouda. Bijvoorbeeld door samen met een beleidsmedewerker verschillende scenario’s door te rekenen of samen te kijken hoe extra geld van het Rijk goed benut kan worden voor een bepaald project. Ook kun je denken aan meer inzicht te creëren in geldstromen waardoor efficiënter gewerkt kan worden. 

 

Je bent adviseur van de afdeling waar je aan gekoppeld bent, maar blijft ook altijd denken vanuit het grotere plaatje van de gemeentelijke financiën. Een eenduidige werkwijze vanuit financiën biedt houvast en vertrouwen in de organisatie. Momenteel investeren we in een robuuste organisatie, de financiële functie is daar een belangrijk onderdeel van. Als je bij ons komt werken verwachten we dat je houdt van ontwikkelen en verbeteren en daar een actieve bijdrage aan levert.

 

Jouw financiële hart gaat sneller kloppen door het werken bij een gemeente. Bij weinig andere organisaties vindt je zo’n uitdaging in verschillende geldstromen, complexe regelgeving, continue dynamiek in de beleidsontwikkeling. Een uitdaging om dit beet te pakken en te zorgen dat we de publieke middelen zo goed mogelijk inzetten grijp jij graag aan.

 

De gemeente Gouda investeert op dit moment in een robuuste organisatie, en de financiële functie is daar een belangrijk onderdeel van. Als je bij ons komt werken verwachten we dat je houdt van ontwikkelen en verbeteren en daar een actieve bijdrage aan levert.

 

Waarom is dit de baan voor jou?

Je past goed binnen het profiel wanneer je als Finance Professional op zoek bent naar een uitdaging mét verantwoordelijkheid. Je hebt al (ruime) ervaring in de dynamische omgeving van overheidsfinanciën en wilt deze ervaring graag verder uitbouwen. Een kans om jezelf te ontwikkelen waarbij je bijdraagt aan het maatschappelijk belang.  

 

Met wie ga je werken?

Als (senior) Financieel Adviseur kom je te werken in een team met hart voor de zaak. De afdeling Financiën is een professionele afdeling die volop in ontwikkeling is. Op dit moment zijn er circa 30 directe collega’s. Het team van zes Financieel Adviseurs maakt daar onderdeel vanuit. De sfeer is informeel. Er wordt hard gewerkt om de ambities waar te maken, maar er is ook ruimte voor humor. Het samenwerken aan een steeds betere financiële functie geeft energie. Het werk van de afdeling raakt de hele organisatie. Je voert dus taken uit voor verschillende afdelingen, collega’s en belangen. Dat betekent dat je ook veel contact hebt met andere afdelingen. Als financieel adviseur ben je het vaste aanspreekpunt voor een aantal van deze afdelingen.

 

 

Wat heb jij in huis?

Gezien de positie van Financieel Adviseur binnen de organisatie is het essentieel dat je beschikt over een sterke persoonlijkheid. Je draagt niet alleen uit waar je voor staat en je vergeet niet wie je bent, maar je neemt ook verantwoordelijkheid voor je werk. De uitspraak “hard op de inhoud, zacht op de relatie” past goed bij je. Omdat je onderdeel wordt van een team van Financieel Adviseurs en veel schakelt met andere collega’s is het belangrijk dat je een teamplayer bent. Je bent een liefhebber van het vak en draagt je enthousiasme over op collega’s.

 

Ook herken je jezelf in de onderstaande punten:

·       Je hebt ruime ervaring en bent goed bekend met overheidsfinanciën en public control. Deze ervaring kan je opgedaan hebben vanuit verschillende functies/posities, waarbij het een absolute pre is als dit binnen een gemeente is geweest.

·       Je hebt een HBO+/WO werk- en denkniveau met een financieel –economische achtergrond

·       Je wilt je graag verder ontwikkelen in de rol van Financieel Adviseur. We horen graag waar je interesse en ambitie ligt.

·       Jij gelooft dat samenwerken meerwaarde heeft en je kan voorbeelden geven van hoe het voeren van de dialoog een positieve bijdrage heeft geleverd aan het werk.

·       Overzicht houden en in control zijn en blijven zijn begrippen die jou typeren. Hierdoor kan je verantwoordelijkheid nemen in het krachtenveld van bestuurlijke en ambtelijke stakeholders.

 

Dit bieden wij:

 

ü Werken bij de meest smaakvolle stad van Nederland

Gouda is van oudsher de stad van kaas en stroopwafels. Smaakvol en divers! Een leuke, middelgrote stad met grootstedelijke uitdagingen; want Gouda ontwikkelt zich volop. De komende jaren staat er nog veel te gebeuren. Daarom zijn we ook zoek naar #smaakmakers, want jouw ideeën en kennis kunnen we goed gebruiken! Welke smaak voeg jij toe aan Gouda?

 

ü Wat bieden wij naast smaak?

-       Als jouw werk het toelaat behoort hybride werken tot de mogelijkheden, waarbij we een goede werk-privé balans centraal stellen

-       Mooi modern, centraal gelegen, Huis van de Stad met een #smaakvol bedrijfsrestaurant;

Similar projects

+ Search all projects