Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er (eenmanszaak) en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance financieel adviseur (zzp)

Posted Jun 27, 2022
Project ID: YIS 9116966
Location
Nieuwerkerk aan den IJssel , Zuid-Holland
Duration
6 maanden
(Jul 18, 2022 - Jan 11, 2023)
Hours/week
36 hrs/week
Payrate range
Unknown
Application Deadline: Jul 17, 2022 5:00 PM

Startdatum zsm

Duur opdracht: 6 maanden, met optie tot verlenging

Aantal uur per week: 32 - 36 uur per week

Indicatie uurtarief: €75 - €85 euro

Deadline voor het aanbieden van kandidaten: n.v.t. Goede kandidaten worden na het aanbieden voorgedragen.

Let op. Je diente te beschikken over eigen telefoon en laptop.

 

 

De gemeente Zuidplas is één van de snelst groeiende gemeenten in Nederland en heeft plek voor een aantal financieel adviseurs met boeiende takenpakketten. Wil jij als hieraan bijdragen? Solliciteer dan snel. 

Op dit moment zijn er vacatures voor de volgende domeinen:

·        Maatschappelijk domein: onderwijs, cultuur en sport;

·        Grondexploitaties en ruimtelijke projecten.

 

 

De huidige financieel adviseur van het maatschappelijk domein vervult op dit moment ook treasury werkzaamheden. Heb je hier interesse of ervaring in, laat het dan ook weten.

 

Wat ga je doen?

Samen met jouw collega’s van het team financieel beleid zorg je voor het maken van de planning & control producten en het financieel advieswerk voor de organisatie.

 

Je werkzaamheden bestaan hoofdzakelijk uit:

 • Het verzamelen en opstellen van financiële informatie voor de P&C-documenten: Programmabegroting, Zomernota, Najaarsnota en de Jaarstukken. De financiële onderdelen van deze boekwerken verdelen wij grotendeels onder de financieel adviseurs.
 • Het adviseren van een of meerdere clusters over de budgetten, over de P&C-documenten en in algemene zin over financiële vraagstukken.
 • Het adviseren van deze clusters over college- en raadsvoorstellen, voorstellen voor nieuwe budgetten en voor nieuwe investeringskredieten. Hierbij toets je aan de wettelijke en gemeentelijke kaders.
 • Het deelnemen in werkgroepen om financiële processen te verbeteren.

 

Waar kom je terecht?

Je komt terecht bij het team financieel beleid. Dit team bestaat uit zes financieel adviseurs en twee backoffice medewerkers. De financieel adviseurs adviseren de tien clusters van de gemeente en verzorgen de financiële coördinatie van de P&C-boekwerken. Een aantal adviseurs hebben specialistische taken zoals op het gebied van treasury of het gemeentefonds. De backoffice medewerkers zijn specialist op het gebied van bijvoorbeeld begrotingswijzigingen, memoriaalboekingen, Iv3-rapportages en activa.

 

De medewerkers van financieel beleid vormen een enthousiast team, dat collegiaal met elkaar omgaat en graag samen successen viert. Het team bestaat op dit moment uit zes mannen en twee vrouwen, meestal in de leeftijd van 30-40 jaar.

 

Het team financieel beleid werkt nauw samen met twee medewerkers AO/IC, de controller en de concerncontroller. Het team maakt deel uit van het cluster Financiën waar ongeveer 25 medewerkers werken. Dit cluster bestaat ook uit een team belastingen, een team boekhouding, de medewerkers AO/IC en de controller.

 

Zuidplas laat je groeien

De gemeente Zuidplas is volop in ontwikkeling. Er spelen veel maatschappelijke ontwikkelingen en er is een ambitieus woningbouwprogramma, waaronder de bouw van een nieuw dorp.

 

 

Hoe ziet Zuidplas eruit?

Zuidplas is een fusiegemeente die bestaat uit de dorpen Moerkapelle, Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen. We bestaan pas 12 jaar, en net als een echte tiener groeien we hard. Dat biedt kansen: in je dagelijks werk én voor je carrière. Door onze ligging tussen Rotterdam en Gouda kun je jezelf ook aan grootstedelijke vraagstukken wagen. En de regio Midden-Holland waarin we ons bevinden, is eigenlijk een soort Nederland in het klein. Met een interessant speelveld, zowel politiek als geografisch.

 

Zuidplas groeit de komende jaren flink in inwoneraantal en daarmee ook in het aantal collega’s in de organisatie. We staan voor uitdagende opgaven en passen onze werkwijze aan de vragen vanuit de samenleving aan. Om aan te sluiten op die ontwikkelingen is op interactieve manier een concernplan Zuidplas Groeit! en veranderplan gemaakt, inclusief een nieuwe organisatievisie voor Zuidplas. De organisatieontwikkeling heeft als stip op de horizon de hoofdopgaven: Opgavegericht, Zelf organiserend, Slagvaardig en Wendbaar en is nog in volle gang.

 

 

 

Wat vragen wij van jou?

 • Je beschikt over HBO of WO werk- en denkniveau;
 • Je hebt kennis van het BBV;
 • Je kunt goed met Excel werken;
 • Je bent in staat om bij complexe dossiers tot de kern van het vraagstuk te komen en hierover een helder advies te formuleren;
 • Je bent klantgericht en weet de klantgesprekken op een prettige manier te verrichten;
 • Je bent proactief en neemt initiatief voor verbeteringen;
 • Je kunt accuraat werken, maar tegelijkertijd onderscheid maken tussen hoofd- en bijzaken;
 • Je bent in staat om mensen te overtuigen, ook als er enige weerstand ontstaat;
 • Je hebt politiek-bestuurlijke sensitiviteit en bent je bewust van verschillende belangen die er kunnen zijn;
 • Je hebt bij voorkeur ruime werkervaring als financieel adviseur binnen een gemeente; heb je geen ruime werkervaring, toon dan aan dat je in staat bent om jezelf snel een nieuw vakgebied eigen te maken. 

Similar projects

+ Search all projects