Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance financieel adviseur (32 upw - gemeente)

Geplaatst 27 okt. 2021
Project ID: YIS 9103548
Plaats
Oirschot
Uren
32 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 1 nov. 2021
Einde: 30 apr. 2022
Tarief
60 - 75 €/uur

Sollicitatie deadline: 3-11 12:00

Schaal 10, 32 uur per week, start zsm

einddatum voorlopig 30 april 2022

 

Op dit moment vindt er werving plaats voor 2 vaste financieel adviseurs. 1 van deze 2 wordt op dit moment al door een ingehuurde financieel adviseur ingevuld. De andere positie dient -meet deze uitvraag- vanwege de continuïteit ook tijdelijk via externe inhuur te worden ingevuld.

Belangrijk is dat de dienstverlening en de hierbij passende rol door Financiën wordt herijkt. Tegelijkertijd geldt dit ook voor de manager en collega's buiten Financiën; waar mag je wel ondersteuning en advies bij verwachten, maar waar niet en zou men zelf moeten kunnen en beheersen? Dit gebeurt in samenspraak en betrokkenheid van het MT. Voor dit samenspel zoeken we een moderne adviseur, die graag mee bouwt en een voorbeeld is voor collega's die nog niet voor elk probleem passende pragmatische oplossingen kunnen aandragen. Kortom:

 

Voor het team Bedrijfsvoering en Interne dienstverlening Oirschot zoeken wij een ondernemende, proactieve Adviseur Financiën die het leuk vindt om mee te bouwen aan een professioneel team!

  

Het team Bedrijfsvoering en Interne dienstverlening wordt gevormd door de clusters communicatie, juridische zaken, archief, informatisering/automatisering, facilitaire zaken en financiën. Samen werken we zoveel mogelijk als één interne dienstverlener voor de gemeentelijke organisatie. Het cluster financiën bestaat uit twee in elkaar overlopende delen, financieel beheer en – beleid. Het cluster (en haar producten) zit in een ontwikkeltraject en de transitie vindt plaats aan de hand van een bijbehorend plan.   

 

Wat ga je doen?

Eén van de onderdelen van deze transitie is, dat de functie van financieel adviseur verandert in financieel business partner. We zitten aan tafel bij het management en ondersteunen bij het invullen van een ieders verantwoordelijkheid. Het liefst vooraan in het proces, zodat we achteraf minder hoeven bij te sturen. Dat is nog niet vanzelfsprekend, maar wel de uitdaging die we met de organisatie aangaan.

 

Concreet betekent dit:

·        werken vanuit teamverantwoordelijkheid en overzicht aan het totale proces van de producten van het team financiën;

·        verantwoordelijk zijn voor proactieve onderlinge informatie-uitwisseling;

·        samenwerken, ieder vanuit zijn aandachtsgebied,

o   om kader stellende besluitvorming voor te bereiden

o   aan een adequate Planning en Control cyclus

o   aan een volledige en juiste meerjarenbegroting en jaarrekening.

o   aan een integrale voorbereiding op de adviesgesprekken

o   om richting te geven binnen de kaders naar collega’s van financiën en budgethouders;

·        gezamenlijk aandacht besteden aan ontwikkelingen;

·        gevraagd en ongevraagd adviseren over:

o   relevante ontwikkelingen op het vakgebied,

o   kansen en risico’s

o   ken- en stuurgetallen

o   budgetten;

·        deelnemen aan projecten;

·        gericht zijn op verbetering van werkprocessen;

·        elkaar vervangen bij afwezigheid.

 

Wat verwachten wij van jou?

De manier waarop je communiceert, ook met niet-financials, maakt jou een succesvolle financieel business partner. In begrijpelijke taal, rekening houdend met standpunten en belangen van anderen. En door cijfers te vertalen in inzichtelijke verhalen. Daarmee draag je bij aan goede besluitvorming. Daarvoor moet je soms ook weerstand overwinnen, of zelfs dwars gaan liggen. Maar dat is jou met tact, inlevingsvermogen en politiek-bestuurlijke sensitiviteit wel toevertrouwd. Verder ben je een voorbeeld voor collega’s die nog niet voor elk probleem oplossingen kunnen aandragen; daag ze gerust uit om uit hun comfortzone te komen. Door zelf de lat hoog te leggen, laat je je hele team groeien. Voorwaarde is natuurlijk wel je financiële vakkennis. Die heb je opgedaan dankzij minimaal 1-5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie en een werk- en denkniveau op Hbo-niveau.

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven.

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten