Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance financieel adviseur (15/10/2021)

Geplaatst 15 okt. 2021
Project ID: YIS 9102888
Plaats
Boxtel
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 1 nov. 2021
Einde: 30 apr. 2022
Tarief
65 - 80 €/uur

Sollicitatie deadline: 22-10 11:00

Wij zoeken voor Mijn gemeente dichtbij een financieel adviseur

Startdatum: per 1 november 2021

Einddatum 30 april 2022 (optie verlenging)

 

Het team

Financiën adviseert de besturen op financieel gebied. Zij doen dit rondom de P&C producten, zoals de kadernota’s, begrotingen, bestuursrapportages en de jaarrekeningen. Daarnaast ondersteunen zij de organisatie bij het budgetbeheer. Het team telt 28 medewerkers (25fte).

Het team Financiën & Administratie is op zoek naar een financieel adviseur.

 

De functie

Als Financieel Adviseur bij MijnGemeenteDichtbij heb je de mogelijkheid meerdere richtingen adviseren. Enerzijds kun je adviseur eindverantwoordelijke zijn voor de P&C-cyclus van een van de drie bedrijven. Ook adviseert een Financieel Adviseur samen met de consulenten een venstermanagementteam. Voor nu zijn wij op zoek naar een financieel adviseur gericht op Ruimtelijke-, Maatschappelijke en Economische ontwikkelingen.

 

De functie?

  • Je levert een actieve bijdrage aan het realiseren van de planning en control producten van de drie bedrijven.
  • Je bent sparringpartner van de besturen, de directie en/of het management, door gevraagd en ongevraagd te adviseren over adviezen en voorgenomen besluiten. Je brengt financiële consequenties, kansen en risico’s helder in beeld. Je denkt vanuit mogelijkheden, zonder dat je de stevige financiële basis die ze hebben uit het oog te verliezen.
  • Je hebt een proactieve betrokkenheid bij diverse processen, projecten, beleidsterreinen en dossiers. Hierbij schiet je niet altijd direct in de actie maar neem je een heldere positie in en gaat vanuit daar proactief aan de slag.
  • Je verwoordt je adviezen niet alleen in cijfers, maar je weet het verhaal achter de cijfers helder op tafel te krijgen en dit over te brengen naar de (interne) klant met wat humor en lef. Jouw advies mag hierbij best een keer schuren als de situatie daarom vraagt

 

Wat vragen we van jou?

  • Je hebt een passende achtergrond waarbij werk- en denkniveau aansluit op de inhoud van de functie (HBO+/WO);
  • Je bent toegankelijk en enthousiast en hebt natuurlijk overwicht en liefde voor het vak.
  • Inspirerend in de zin van: vernieuwend, verbindend en gepassioneerd. Bovendien ben je positief kritisch en assertief.
  • Je schakelt gemakkelijk tussen alle niveaus binnen de organisatie en bent politiek-bestuurlijk sensitief en zoekt de samenwerking op met je collega’s in en buiten het team.
  • Je zoekt actief de samenwerking op, bent resultaatgericht en neemt initiatieven om veranderingen succesvol te maken.
  • Ruime ervaring en kennis van het vakgebied van planning en control en gemeentelijke financiën.
  • Kennis van de vernieuwing van het Besluit Begroting en Verantwoording provincies en gemeenten (BBV).
  • Je schakelt gemakkelijk tussen analyseren en adviseren.

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten