Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance financial controller (zzp)

Geplaatst 22 mrt. 2023
Project ID: YIS 9130722
Plaats
Almere, Flevoland
Uren
36 uur/week
Periode
7 maanden
Start: 1 jun. 2023
Einde: 31 dec. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 26 mrt. 2023 14:00

Startdatum: 1-6-2023 eerder is ook mogelijk

Duur opdracht: tot 31-12-23 met optie tot verlenging

Aantal uren week: 32-36 uur

Inschaling: <schaal>10

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


Financial controller

Wat ga je doen

Als controller ga jij, als vertegenwoordiger vanuit de afdeling Financiën en Control, aan het werk binnen een dynamisch speelveld: een innovatieve gemeente en een complexe grote organisatie volop in ontwikkeling, met dus ook ingewikkelde dilemma’s en opgaven. Jij bent hierin de sparringpartner voor teamleiders en projectleiders.


Jouw voortdurende vraag is: “Hoe zorg ik ervoor dat onze cijfers te allen tijde betrouwbaar zijn, zodat we optimale sturing en control bereiken.


Het team waarbinnen je terecht komt richt zich op het adviseren van afdelingen en programma’s, die actief zijn in het ruimtelijke domein van de gemeente Almere, zoals grondbeleid en -exploitatie, stadsreiniging, onderhoud van de stad, stedelijk beleid en de verstedelijking van Almere.


In deze opdracht werk je onder aansturing van de businesscontrollers van de afdelingen VTH (vergunningverlening en handhaving) en SBL (Stedelijk beleid). Deze inhuuropdracht is uitgezet omdat één van deze businesscontrollers met zwangerschapsverlof gaat.

Jouw taken zijn:

· Voorbereiden en opstellen van sturingsrapportages voor je accounts

· Zorgen voor begrotingswijzigingen, opvoeren van budgetnummers

· Met budgethouders en projectleiders de budgetten doornemen en prognoses maken

· Bijdragen aan de andere P&C-documenten zoals de begroting en kwartaalrapportages.

· Diverse financiële vragen afhandelen.

· Voorbereiden en opstellen van de balansdossiers van jouw accounts tijdens het jaarrekeningproces (o.a. SiSa dossiers aan de werkzaamheden toevoegen)

· Uiteraard ken je het verhaal achter de cijfers en kijk je continu proactief mee met de projectleiders bij het realiseren van hun doelen en de daarbij horende vraagstukken.



Wie ben jij

  • Allereerst is dit werk waar je blij van wordt: jij floreert namelijk in een omgeving waarin financiën een belangrijk deel van je werk uitmaakt en waarin je een operationele bijdrage kunt leveren aan maatschappelijke doelen.

  • Jij bent minimaal een Hbo’er die goed financieel onderlegd is en systematisch, nauwkeurig en resultaatgericht werkt. Bovendien ben je een proactief en hands-on persoon, die in staat is zich snel interne processen eigen te maken. Voor jouw rol is het belangrijk dat je een proactieve doorzetter bent, die klantgericht kan communiceren en die gericht is op samenwerking.

  • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring met de planning & control-cyclus en financiën van een gemeente (o.a. de BBV).

  • Kennis van Qlikview en LIAS is een Pré

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten