Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance ervaren planeconoom (zzp)

Geplaatst 16 mei 2022
Project ID: YIS 9114635
Plaats
Groningen
Uren
24 uur/week
Periode
8 maanden
Start: 12 mei 2022
Einde: 31 dec. 2022
Tarief
Onbekend

Sollicitatie deadline: 27-5-2022 12:00 Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst

Startdatum inzet: 12-5-2022

Einddatum inzet: 31-12-2022

Uren per week: 24,00

 

Stel je eens voor: je wordt gevraagd om samen met het projectteam een ontwikkelstrategie en gebiedsexploitatie op te stellen voor de transformatie van een stedelijke industriële omgeving als de Stadshavens naar een woonwijk met veel groen en ruimte voor recreatie, wonen en werken. Of je bent bijvoorbeeld betrokken bij de bouw van een nieuw stationsgebied met een nieuwe voor- en achterkant. Dat is toch uniek!

Bij Stadsontwikkeling kan zo’n soort project maar zo eens jouw project worden. Je bouwt mee aan de Stad en maakt de Stad mooier en duurzamer. Je investeert in de verblijfs- en leefkwaliteit en je zorgt ervoor dat mensen, inwoners, bezoekers en bedrijven het fijn hebben in Groningen.

Dat er veel nieuwe projecten aankomen is zeker, want de Gemeente Groningen groeit hard. De komende jaren is er vraag naar 20.000 woningen, gaan de ringwegen en het stationsgebied op de schop voor betere bereikbaarheid, wordt er fors geïnvesteerd in de energietransitie, de klimaatopgave, een betere binnenstad, leefbare dorpen en wijken en niet te vergeten de versterkingsopgave. In alles wat we doen, staat leefkwaliteit voorop.

Samen met onze kennispartners, grote werkgevers en ondernemers maken we onze gemeente groen, gezond en gelukkig en werken we aan de integrale ruimtelijke economische opgave voor de zesde stad van Nederland.

 

 Ter versterking van ons team zijn wij bij de Gemeente Groningen op zoek naar een Ervaren Planeconoom. Een expert op zijn of haar gebied die het hele speelveld kan overzien, iemand die vanaf de eerste prille ideeën tot aan de oplevering van een gebiedsontwikkeling de financiële mogelijkheden en kaders scherp in de gaten houdt. Meedenken, creatieve oplossingen zoeken, scenario’s schetsen, scherp adviseren en de kennis uit de markt combineren met een gezonde dosis boerenverstand is voor jou een vertrouwde maar blijvend uitdagende klus.  

 

Jij

  • Bent communicatief sterk ontwikkeld en hebt een duidelijke visie op gebiedsontwikkeling
  • Bent de strategisch adviseur als programmaeconoom of gebiedseconoom bij grote ontwikkelings- en herstructureringsplannen en stuurt op meerwaarde voor de stad
  • Bent in staat om zonder volledige zekerheid over getallen en risico’s te adviseren op hoofdlijnen. Jij durft te adviseren omdat je weet waar je het over hebt
  • Ziet adviseren als een uitdaging waarbij je creatief meedenkt in mogelijkheden en legt waar nodig verbindingen met andere programma’s, projecten en gebieden.
  • Hebt als taak om de (ontwikkel)strategie, de businesscase en de grondexploitatie vorm te geven en te bepalen onder welke condities de projecten financieel succesvol kunnen worden uitgevoerd
  • Stelt zelfstandig de financiële haalbaarheidstoetsen, risicoanalyses en exploitatieberekeningen van ruimtelijke plannen op.
  • Ondersteunt daarnaast jouw projectmanager bij de onderhandelingen over complexe exploitatie- en samenwerkingsovereenkomsten.
  • Schrijft de financiële paragraaf bij raadsvoorstellen (bestemmingsplannen, stedenbouwkundige plannen, verkeersplannen e.d.)
  • Hebt aantoonbare ervaring met het opstellen van businesscases, grondexploitaties en gebiedsbegrotingen van (integrale) projecten
  • Zorgt ervoor dat kostenverhaal wordt toegepast (waar nodig)
  • Helpt de manager Grondbedrijf mee met de verdere doorontwikkeling van de processen binnen het Grondbedrijf.
  • Hebt minstens 5 jaar ervaring als (senior) planeconoom binnen een complexe omgeving en grootschalige projecten
  • Beschikt over een HBO+ of WO-diploma in een ruimtelijke, technische, planologische of financiële richting

 

 

Wij vragen

  • HBO of WO werk- en denkniveau: Bij Stadsontwikkeling werken specialisten met diverse opleidingsachtergronden zoals planologie, technische planologie, sociale geografie, vastgoed en rechten.
  • Het gaat ons er echter vooral om wat jij meebrengt als mens en jouw gretigheid om te ontwikkelen.
  • Minimaal 5-10 jaar ervaring binnen het werkveld van de planeconomie.
  •  Een teamspeler met omgevingssensitiviteit en politieke feeling. Het goed kunnen inschatten van de politieke, financiële en maatschappelijke impact en daarop sturen;
  • Een open houding en gevoel voor ruimtelijke ordening en ruimtelijke procedures.

 

Competenties

Communicatie | Als planeconoom heb je meestal een boodschap die consequenties heeft voor een project. Jij bent in staat om je mening en advies te formuleren en afgestemd op je publiek op de juiste manier over te brengen. Jij kan van stijl wisselen en maakt makkelijk contact.

 Samenwerken | Het is belangrijk dat je als grondhouding samenwerking hebt. Je hebt een constructieve houding waarbij je naar creatieve oplossingen zoekt. Je voelt je prettig bij het continu in verbinding staan met jouw opdrachtgevers en de overige project- en teamleden.

 Analytisch | Je bent in staat om een probleem, situatie of proces te ontleden en de herkomst en samenhang van de verschillende componenten te begrijpen.

 Organisatie en bestuurlijk sensitief | Het functioneren in een politiek gestuurde omgeving vraagt gevoel voor bestuurlijke verhoudingen binnen en buiten de organisatie. Daarnaast brengt de breedte van de organisatie met zich mee dat belangen en behoeftes soms door elkaar kunnen lopen.

 Resultaatgericht |  Jij blijft je ondanks problemen, tegenslag, tegenwerking of afleiding richten op het bereiken van het doel en het beoogde resultaat.

 Pro-actief | Jij bent de deskundige op jouw gebied en daar waar jij kwaliteit kan toevoegen zet je daar ook zelf de eerste stap in. Je wacht niet af en draagt daardoor pro-actief bij aan de professionalisering van de stadsontwikkeling. 

 

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten