Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er (eenmanszaak) en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance Ervaren communicatieadviseur (ZZP)

Posted Jul 25, 2022
Project ID: YIS 9118517
Location
Helmond , Noord-Brabant
Duration
4 maanden
(Aug 15, 2022 - Dec 31, 2022)
Hours/week
32 hrs/week
Payrate range
Unknown
Application Deadline: Aug 9, 2022 12:00 PM

Omvang: 32u p/w (minimaal 28u)

Duur: z.s.m. tm 31-12-2022

Tarief: conform schaal 10 cao gemeenten

Profiel: competenties belangrijk (aanpakker, stevige gesprekspartner, zelfstarter, proactief, etc)

Hybride werken: enigzins bespreekbaar maar om collega's en Helmondse te leren kennen + betrokken te raken en blijven, is flexibiliteit en fysieke aanwezigheid in Helmond belangrijk

Als ervaren communicatieadviseur zorg jij samen met een team van collega's voor optimale communicatie voor iedereen die woont en werkt in Helmond. Team communicatie werkt volgens de APM-werkwijze oftewel opgavegericht in agile teams rondom de hoofdopgaven voor Helmond. Je adviseert wethouders, projectleiders, beleidsadviseurs en management over de inzet van communicatie (en participatie) bij diverse (complexe) vraagstukken.

 

De uitdaging

Als communicatieadviseur ben je de strategische sparringpartner voor beleidsadviseurs, programmamanagers en bestuursadviseurs. Samen met deze collega’s geef je advies, bedenk je een communicatieaanpak voor de ambities en de diverse projecten binnen gemeente Helmond én voer je deze samen met je agile team uit. 

Je signaleert relevante ontwikkelingen binnen en buiten de gemeentelijke organisatie. Je bent in staat om de vraag achter de vraag te achterhalen en deze te vertalen naar een heldere communicatieopgave. Je combineert een proactieve houding met een hands on mentaliteit. Als adviseur lever je daarnaast ook een bijdrage aan de regionale crisiscommunicatiepool van de Veiligheidsregio. 

Je bent een stevige gesprekspartner en weet ook collega’s te coachen over de communicatieve kant van beleid. Je bent betrokken bij diverse projecten en opgaven en zet je Factor C-vaardigheden in om doelen te bereiken. Je bent een verbinder van opgaves en vraagstukken. En die zijn er volop in Helmond, zowel op het gebied van slimme mobiliteit, duurzaamheid, het sociaal domein, de transformatie van ons centrum, dienstverlening vanuit ons nieuwe Huis voor de Stad en ga zo maar door. Helmond is een groeistad en volop in ontwikkeling.

Vanuit een communicatiestrategie ga je zelf aan de slag met de middelen. Je bent zowel adviserend als uitvoerend bezig. Je voelt daarin aan wat nodig is, de ene keer volle bak ondersteunen, de andere keer op afstand meekijken, zowel denken als doen!

 

De ideale communicatieadviseur:

“….draagt bij aan een communicatief sterke organisatie. Vanuit je vakkennis, expertise en inzicht in de omgeving denk je mee en help je mee bij een effectieve inzet van communicatie. Dat vraagt om een coachende houding, maar je steekt ook zelf de handen uit de mouwen. Je brengt lijn aan in de communicatieactiviteiten, zodat we ons als een herkenbare en betrouwbare partner presenteren in de samenleving.

Daarnaast ben je in staat om het overzicht te bewaken, prioriteren en kun je vraagstukken van een afstand benaderen. Je vraagt door, weet tot de kern te komen en ziet de samenhang tussen coalitieakkoord, de strategische agenda en de programma’s. Je bent nieuwsgierig en met jouw sociale vaardigheden weet je de verbinding te maken tussen collega’s aan de ene kant en onze partners (inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties) aan de andere kant.”

 

Verder zijn wij op zoek naar iemand…

…die over hbo werk- en denkniveau beschikt en minimaal vijf jaar werkervaring met overheidscommunicatie. Je neemt inhoudelijke expertise mee, bent bekend met Factor-C en je weet (project)leiders en medewerkers op coachende manier mee te nemen in communicatie. Je hebt oog voor de bestuurlijke verhoudingen en ziet werken voor de gemeente als een manier om impact te maken. Vanwege de veelheid aan opgaves, maar ook omdat je het mooi vindt een bijdrage te leveren aan de maatschappij. En tot slot: Helmond doet je hart sneller kloppen. Wij zijn de stad van de Makers van de Toekomst. En zeg nou zelf, met bovenstaand profiel. Wie wil daar nou niet voor werken?

 

We zijn specifiek op zoek naar een communicatieadviseur voor de cirkel Duurzaam & Leefbaar. Voor dit thema is onderstaande het uitgangspunt:

Wetende dat we Helmond duurzaam en leefbaar willen houden ook voor de toekomstige generaties, willen wij (als gemeente) en daarmee als communicatiediscipline inwoners en andere inspireren en tot actie aanzetten, zodat bewoners, organisaties en ondernemers zelf en/of met elkaar in actie komen. Met aandacht voor mensen die moeilijker kunnen meekomen en meedoen.

 

Over gemeente Helmond

Werken bij de gemeente Helmond betekent werken bij een organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Dat moet ook, want, ook al zijn in gemeente Helmond mooie dingen bereikt, de samenleving verandert. Helmond is een stad in beweging. Natuurlijk heeft de gemeente nog steeds veel te maken met regelgeving die moet worden gehandhaafd, maar in veel gevallen is er ruimte om samen met anderen tot oplossingen te komen. Het standaard antwoord is niet ‘Nee, mits’, maar ‘Ja, tenzij’.

Er wordt met trots gewerkt vanuit verbinding, vertrouwen en waardering. Een integrale benadering met vernieuwende en innovatieve ideeën.

Similar projects

+ Search all projects