Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance epic owner MKO (zzp)

Geplaatst 18 nov. 2022
Project ID: Apeldoorn1811222
Plaats
Apeldoorn, Gelderland
Uren
36 uur/week
Periode
Start: 15 dec. 2022
Tarief
65 - 88 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 25 nov. 2022 12:00

Belastingdienst B/cao

Startdatum inzet : 15 december 2022

Uren per week : 36

Maximaal uurtarief : €87,50

Standplaats (in overleg) : Apeldoorn

Tijdelijke functie, met optie op vast

 

Als Systeem Architect ben je verantwoordelijk voor het vertalen van de Business Epics en Architectuur roadmap naar werkbare en samenhangende features waarmee de developmentteams de verdere uitwerking en realisatie van het product MKO (Multi kanaal Ontvangen) kunnen vormgeven.

Dit doe je door het doorgronden en samenbrengen van zowel de Business doelstelling, de doel archiectuur, maar ook de technische mogelijkheden, uitdagingen en afhankelijkheden in de developmentteams. Hierin ben je enerzijds verbindend, maar waar nodig ook bepalend op inhoud en technische samenhang.

 

De bijbehorende taken en verantwoordelijkheden bestaan o.a. uit:

 • (Mede) Definiëren van Epics en onderliggende features,
 • Helder omschrijven van zowel Epics als Features inclusief onderlinge samenhang en afhankelijkheden,
 • Ordenen en uitdragen van de Solution Backlog gericht op de doelen op de beste manier te behalen,
 • Afstemmen met architectuur, productmanagement, productowner en developmentteam in te volgen route naar gevraagde oplossing,

 

Bovenal heb je uitstekende kennis van afwegingen in het voortbrengingsproces, de toegepaste technologie en de automatisering ervan (development pipeline). Je verbindt de belangen van de business en het technologie perspectief, waarbij je enerzijds oogt houdt voor de eindplaat en anderzijds in staat bent de weg daar naar toe in heldere samenhangede stappen te definiëren. Daarbij stem je continu af met de stakeholders om samen met hen te komen tot een haalbare, concrete en gedragen oplossing van het vraagstuk.

Hierbij komen jouw technische kennis, ervaring, inzicht, communicatieve vaardigheden en klantgerichtheid goed tot zijn recht.

 

Achtergrond Opdracht

De afdeling Ontvangen en Mededelen (O&M) omvat alle applicaties die binnenkomende en uitgaandeinformatiestromen (papier én digitaal) van de Belastingdienst verwerken en/of routeren. Populair gezegd is O&M de digitale postkamer van de bedrijfsprocessen bestaande uit Aangifte, Aanslag, Inning, Gegevens, Douane en Toeslagen. Ten behoeve van de vele informatiestromen is er sprake van informatie-uitwisseling tussen diverse O&M applicaties onderling, maar natuurlijk ook daarbuiten.

Op dit moment wordt gewerkt aan een vernieuwingsproject Multi Kanaal Ontvangen (MKO), gebaseerd op micoservices en containerhosting. Voor het project wordt vanuit 1 roadmap gewerkt aan Epics en onderliggende Features waaraan door 2 topt 3 devops teams gewerkt wordt. Het project werkt op een vernieuwende wijze, met nieuwe technieken aan een belangrijke voorziening voor de Belasting dienst.

 

Functie-eisen

 • HBO werk- en denkniveau
 • Kennis en ervaring met SAFe /Agile werken
 • Ervaring als systeemarchitect in een technische ICT omgeving

 

Functiewensen

 • Goede kennis van systeemarchitectuur en technieken: Java, MQ, OpenShift, Container hosting,
 • Kennis van technisch geörienteerde applicatieontwikkeling,
 • Bij voorkeur kennis van DevOps voortbrenging,
 • Aantoonbare kennis /certifcaten mbt Agile /SAFe,
 • Je bent in staat om complexe vraagstukken te vereenvoudigen en je omgeving hier mee te nemen en te overtuigen,
 • Je bent in staat om samenwerking tussen de diverse stakeholders binnen en buiten de keten te bevorderen,
 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden.

 

Dutch speaking candidates only! 

Because all communication & documentation for this role is in Dutch we cannot and will not make any exceptions.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten