Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance ecologisch toetser (zzp)

Geplaatst 16 jul. 2024
Project ID: YIS 9161947
Plaats
Gennep, Hybride
Uren
8 uur/week
Periode
4 maanden
Start: 1 sep. 2024
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 9 aug. 2024 12:00

Startdatum: 1-9-2024

Einddatum: 31-12-2024 optie tot verlenging

Aantal uur: gemiddeld 4 tot 8 uur per week

Gunctieschaal: 10

Tarief: max €78 afhankelijk van ervaring

Ivm vakantie zal selectie in week 33 plaatsvinden en de gesprekken worden in week 34 gepland.


Gemeente Gennep zoekt assistentie bij het toetsen van ecologische rapporten / Landschappelijke inpassingen.

Wij zoeken versterking in Gennep. Het gaat om het checken / toetsen van ecologische rapporten (Quickscans, vervolg-onderzoeken), bestemmingsplan-regels en Landschappelijke Inpassingsplannen.

Voor verschillende bouw-, vergunnings- , en bestemmingsplanprocedures moet de initiatiefnemer een aantal onderzoeken aanleveren, zoals die ecologische rapporten. Resultaten van bureau- en (veld)onderzoek worden daarin vergeleken met het wettelijk kader (Sinds 1 januari 2024 Omgevingswet ; NB: in de Provincie Limburg gelden net iets andere vrijstellingen dan in andere provincies).

Dmv de FF-Quickscan (en eventuele vervolg-onderzoeken) wordt de ecologische haalbaarheid van een (bouw)project of ruimtelijke ontwikkeling bepaald. De conclusies uit het rapport moeten correct worden overgenomen bij het RO-traject.

Daarnaast wordt vaak een Landschappelijke inpassing gevraagd, deze moet passen in het het landschapstype en de beleidskaders / ambities die we als gemeente hebben op dat vlak.

Hoewel wij niet het bevoegd gezag zijn vanuit de Omgevingswet ten aanzien van ecologie, hebben we wel de verplichting om eea te controleren. We kijken dan bijv. of het (ecologisch) rapport duidelijk is, onderzochte gebiedje overeenkomt met het plangebied, of de conclusies aannemelijk zijn, en of de wet goed geïnterpreteerd is.

Adviesvragen mbt ecologie en landschappelijke inpassing worden veelal centraal, vanuit het gemeentelijk Omgevingsloket uitgezet. Het ecologisch advies maakt deel uit van een totaalpakket aan adviezen (samen met oa bodem, lucht, archeologie, verkeer), waarop de ruimtelijke ontwikkeling wordt beoordeeld op haalbaarheid / vergunbaarheid. 


We zoeken iemand met:

-         gedegen ecologische achtergrondkennis en landschapskennis;

-         kennis van natuurwetgeving zoals opgenomen in de Omgevingswet, het Besluit kwaliteit leefomgeving  (Bkl) en het Besluit activiteiten leefomgeving (Bal). (accent op soortbescherming en gebiedsbescherming; daarnaast ook houtopstanden);

-         Kennis en ervaring in het opstellen en/of beoordelen van Quick scans en andere ecologische rapporten;

-         Inzicht in procedures ( vergunningen, omgevingsplan en RO-procedures);

-         Goede (compacte) rapportage-skills, ten behoeve van de terugkoppeling aan de gemeentelijk dossier-houder; dwz conclusies uit een rapportage kunnen interpreteren, in beeld brengen van eventuele risico’s en zelfstandig advies kunnen geven over de haalbaarheid van de ruimtelijke ontwikkeling;

-         Vanaf september 2024 beschikbaar (voor 4-8 uur per week). 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten