Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance ecologisch toetser (zzp)

Geplaatst 19 jan. 2024
Project ID: YIS 9148218
Plaats
Gennep, Hybride
Uren
8 uur/week
Periode
5 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 30 jun. 2024
Tarief
65 - 73 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 26 jan. 2024 13:00

Startdatum: zsm

Einddatum: 30-6-2024 optie tot verlenging

Aantal uur: in het begin gemiddeld 8 tot 12 uur per week daarna kan het minder worden

Functieschaal: 10

Tarief: max €73 afhankelijk van ervaring

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst



Wij zoeken versterking in Gennep. Het gaat om het checken / toetsen van ecologische rapporten (Quickscans, vervolg-onderzoeken), bestemmingsplan-regels en Landschappelijke Inpassingsplannen.

Voor verschillende bouw-, vergunnings- , en bestemmingsplanprocedures moet de initiatiefnemer een aantal onderzoeken aanleveren, zoals die ecologische rapporten. Resultaten van bureau en (veld)onderzoek worden daarin vergeleken met het wettelijk kader (Wet NB; in de Provincie Limburg gelden net iets andere vrijstellingen dan in andere provincies). Dmv de FF-Quickscan (en eventuele vervolg-onderzoeken) wordt de ecologische haalbaarheid van een (bouw)project bepaald. De conclusies uit het rapport moeten correct worden overgenomen in de Toelichting op het bestemmingsplan. Daarnaast wordt vaak een Landschappelijke inpassing gevraagd, dat moet dan weer stroken met het landschapstype en de beleidskaders / ambities die we als gemeente hebben op dat vlak.

Hoewel wij niet het bevoegd gezag zijn vanuit de Wet NB, hebben we wel de verplichting om eea te controleren. We kijken dan bijv. of het (ecologisch) rapport duidelijk is, onderzochte gebiedje overeenkomt met het plangebied, of de conclusies aannemelijk zijn, en of de Wet NB goed is geïnterpreteerd. Het zijn er nu zoveel dat we zoeken naar iemand die ons hierbij kan ondersteunen, in ieder geval tot de werkvoorraad weer wat redelijke proporties aanneemt. 


We zoeken iemand met:

-       gedegen ecologische achtergrondkennis en landschapskennis,

-       kennis van de wet NB (accent op soortbescherming; daarnaast ook gebiedsbescherming en houtopstanden; Stikstof doet iemand anders); We spijkeren je bij mbt kennis van overige wet- en regelgeving, beleidskaders (bijv. provinciaal beleid mbt natuur en landschap in Limburg; POL-viewer; gemeentelijk groenbeleid, kapbeleid, landschaps-typologie).

-       Inzicht in procedures ( vergunningen, bestemmingsplan en RO-procedures); Kunnen lezen / interpreteren van bestemmingsplannen (met name de toelichting; paragraaf natuur en landschap).

-       Goede (compacte) rapportage-skills, ten behoeve van de terugkoppeling aan de gemeentelijk dossier-houder

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten