Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance domein architect (zzp)

Geplaatst 25 nov. 2022
Project ID: YIS 9124484
Plaats
Groningen, Groningen
Uren
36 uur/week
Periode
1 jaar, 6 maanden
Start: 2 jan. 2023
Einde: 30 jun. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 30 nov. 2022 13:00

Tarief: € 95,00

Inzet: 36 uur per week

Startdatum: 02-01-2023

Einddatum: 30-06-2024 (met optie op verlenging)


De vraagstukken ten aanzien van gegevens en rol van de architectuur worden steeds belangrijker en nemen in omvang toe. De aanvraag is nodig voor vervullen architecten rol in het domein gegevens. Inzet in de rol van domein architect (op de business- en informatielaag cf TOGAF en zorgdragen voor de verbinding met de andere architecuurdisciples en IV-specialisten) bij de volgende trajecten op de portfolio van DUO:


 1. traject platform gegevens, BI en analitics platform (geheel 2023 en mogelijk vervolgtraject);

 2. follow up pilot “data hub” (in 2023);

 3. Modernisering BAP (loopt de komende jaren wel door);

 4. En bijdragen aan onderwijsgegevensplatform (2023, eind nog niet gepland).Daarnaast optreden als domeinarchitect voor ad hoc en voorkomende architectuur vraagstukken vanuit de lijn.Achtergrond opdracht


In verband gedeeltelijke vervanging van Interne architect als gevolg van inzet op een opdracht voor BZK met een DUO belang (detachering tegen vergoeding) en claim vanuit portfolio om een architect in te zetten.

 • WO (diploma);

 • Ervaring in de rol van Domein- , Informatie of Business Architect;

 • Certificering op practitioner level van TOGAF en Archimate;

 • Brede kennis van Informatie-management en ICT;

 • Je hebt ervaring met het structureren van de informatiehuishouding met professionele tools (m.n. Sparx, Bizzdesign etc.);

 • Ervaring met het vormgeven van de digitaliseren van grootschalige uitvoerende processen;

 • Affiniteit met data analyse, beheer en gebruik;

 • Je bent bekend bent met Agile-methodes zoals DevOps en Scrum.Nice to have


Je beschikt over het vermogen om je in zeer korte tijd veel inhoudelijke kennis van het domein Registers eigen te maken. Er wordt gewerkt in multidisciplinaire teams waarin jij samen met andere architecten het voortouw neemt. Daarnaast wordt er van je verwacht dat je je collega domeinarchitecten ondersteunt en dat je bijdraagt aan de DUO brede kaderstelling vanuit de CIO-functie. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten