Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er (eenmanszaak) en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance directeur maatschappij (zzp)

Posted Jul 13, 2022
Project ID: YIS 9117922
Location
Ridderkerk , Zuid-Holland
Duration
6 maanden
(Sep 1, 2022 - Feb 28, 2023)
Hours/week
32 hrs/week
Payrate range
Unknown
Application Deadline: Jul 20, 2022 12:00 PM

Gewenste startdatum: 1 september 2022. (uiterlijk 01 oktober)

Duur opdracht: 6 maanden.

Optie op verlenging?: Ja, 6 maanden.

Aantal uren per week: minimaal 28, maximaal 32 uur per week.

Inschaling CAO gemeenten: schaal 15.

 

 

 

Breng jij ons samen verder?

Dan zijn wij op zoek naar jou. Wij willen samen veranderen. 

Samen(werken) aan de ontwikkeling in het sociaal domein. 

Wij zijn op zoek naar een Interim Directeur Maatschappij om daar invulling aan te geven. 

Energiek, gedreven, motiverend, daadkrachtig en verbindend. Soms met een aai over de bol, soms op de zeepkist, soms met een relativerende grap, soms stevig en doortastend én altijd met het maatschappelijke doel in het vizier. 

 

Werken bij ons maakt gelukkig

Het domein maatschappij (+/- 300 medewekers) is een prachtig domein met bevlogen medewerkers. En onze organisatie is gewoonweg een mooie organisatie om in te werken. Veel energie, beweging, flexibiliteit, grote opgaven, fijne mensen, gericht op talentmanagement en volop in ontwikkeling. Zelfs zo in beweging dat er mogelijk veranderingen komen in de organisatiestructuur en de wijze van werken. Om hier de ruimte voor te hebben kiezen we ervoor om minimaal het komende half jaar tot een jaar te werken met een interim directeur. 

De rol van Interim Directeur Maatschappij vraagt nogal wat. Er ligt een grote inhoudelijke opgave in een veranderende organisatie. De opgave en de veranderende organisatie vragen om stevig en verbindend leiderschap. Met talent voor veranderen, verbinden en doorpakken. Als jij als ervaren interim directeur/manager daarover beschikt dan is het Maatschappelijk domein binnen onze BAR-organisatie een prachtige plek. 

 

Wat ga je doen?

Je bent verantwoordelijk voor de inhoudelijke opgaven van de clusters Maatschappij voor drie gemeenten; Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk. Tegelijkertijd ben je verantwoordelijk voor het creëren van de gewenste beweging en zo nodig implementeren van mogelijke aanstaande veranderingen. Je doet dat uiteraard niet alleen. Dat doe je samen met je 4 Clustermanagers die de 14 teams in de clusters aansturen. Samen met je MT geef je vorm en inhoud aan de inhoudelijke opgave en de mogelijke verander opgave. Dit ook over de grenzen van de clusters heen. Daarnaast voel je je samen met de directieraad verantwoordelijk voor het geheel in de organisatie.

 

Veranderkracht

Jouw belangrijkste opgave is het verder bouwen aan een stevig en robuust domein, waarbij je stuurt op resultaat en zorgt voor tevreden bestuurders. Dit doe je vanuit de nieuwe visie op dienstverlening waarbij onze kernwaarden: modern, betrokken, betrouwbaar en persoonlijk leidend zijn.

Je bent in staat om effectief en doelgericht om te gaan met bestaande processen en anderzijds in te spelen op vernieuwingen en maatschappelijke ontwikkelingen en hiervoor een moderne aanpak te hanteren.

Het is voor jou vanzelfsprekend dat het maken van keuzes bij deze rol hoort, dit doe je onderbouwd en op een transparante manier, waarbij de kwaliteit van de maatschappelijke dienstverlening voorop staat.

 

Verbindend vermogen

Om op een goede manier invulling te geven aan de ingezette veranderingen vraagt dit om een constructief samenspel tussen medewerkers, managers, bestuur en maatschappelijke organisaties, je bent in staat om deze partijen met elkaar te verbinden. Daarbij hanteer je een cluster overstijgende blik.

We zoeken hiervoor een krachtige persoonlijkheid die in staat is om een goede balans te creëren tussen een sociale en zakelijke aanpak. Een leider die stuurt op samenwerking en verbinding en oog heeft voor het gezamenlijke belang. Iemand die naast het bewerkstelligen van tevreden bestuurders, ook staat voor het management, teamleiders en de medewerkers van het domein.

Het is voor jou vanzelfsprekend om actief te luisteren, vanuit interesse vragen te stellen en open te staan voor goede ideeën en oplossingen. Je creëert hierdoor een veilige en transparante werkomgeving waarin je het een uitdaging vind om medewerkers in te zetten op hun talenten

 

Daadkracht

Je bent in staat om visie om te zetten in plannen en concrete resultaten. Vanuit jouw betrokkenheid voel je je verantwoordelijk voor een goed eindresultaat en een tevreden bestuur. Dit weet je op natuurlijke wijze door te vertalen binnen jouw domein en weet medewerkers en managers hierin mee te krijgen. Je neemt beslissingen, houdt van doorpakken en je draagt uit waar je voor staat.

 

Wat vragen wij van je?

  • Van de directeur wordt veel kennis, ervaring en talent verwacht. 
  • Je functioneert op WO werk-/denkniveau . 
  • Je bent een ervaren interim directeur/manager die inzicht heeft in en ervaring heeft met verandertrajecten. 
  • Je hebt ervaring in een overheidsorganisatie in het sociaal domein, en beschikt over politieke sensitiviteit en een resultaatgerichte instelling. Ondernemend, doortastend en betrokken zijn onderdeel van jouw reeks aan talenten.

 

Similar projects

+ Search all projects