Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance deelprojectleider Cultuurhuis (zzp)

Geplaatst 11 jul. 2022
Project ID: YIS 9117744
Plaats
Maasdam, Zuid-Holland
Uren
8 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 25 jul. 2022
Einde: 11 jan. 2023
Tarief
80 - 100 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 18 jul. 2022 11:00

Duur: zsm starten t/m einde jaar

Uren per week: gemiddeld 8 uur 

Max tarief €100,-

 

De deelprojectleider levert inhoudelijk input voor de invulling van het Cultuurhuis.

 

Voor gemeente Hoeksche Waard zoeken we een deelprojectleider voor het Cultuurhuis voor gemiddeld 8 uur per week. 

Betreft bestuurlijke ambities op het gebied van cultuur en concreet de noodzakelijke inzet voor de realisatie van een cultuurhuis. 

Tevens de cultuurbeleidsmatige expertise en liason voor de cultuurpartners.

 

In de vastgestelde cultuurnota 2020 – 2024 is opgenomen om een (voor de culturele sector betaalbare) voorziening te realiseren waar culturele initiatieven een plek kunnen vinden. Ook is opgenomen om te onderzoeken of een regionale podiumvoorziening in een van de dorpen een plek kan vinden. Het gaat om een voorziening met expositie-, atelier-, en ontmoetingsfunctie voor kunstenaars en overige culturele partijen. Dit onderzoek heeft plaatsgevonden met als resultaat dat er een Cultuurhuis opgericht wordt, waar meerdere culturele partijen een plek kunnen krijgen. Hier is al een locatie voor bepaald binnen de Hoeksche Waard. Het pand biedt geen mogelijkheid voor een (theater)podium. De projectopdracht richt zich daarom alleen op de realisatie van een Cultuurhuis. De wens voor een podium/theaterfunctie valt buiten de opdracht.

 

Er is een hoofd-projectleider actief voor het Cultuurhuis, maar we zoeken specifiek op het vlak van inhoud nog iemand die input levert voor het Cultuurhuis op cultureel vlak. Iemand die de taal spreekt en de relaties binnen de culturele sector kan aanhalen voor de doorontwikkeling van het Cultuurhuis. Deze deelprojectleider levert een bijdrage aan de totstandkoming van het Cultuurhuis vanuit cultuurtechnisch aspect, maar ook aan de verdere doorontwikkeling van de samenwerking met grote cultuurpartners (denk aan samenwerkingsvormen, subsidie afspraken e.d.). Dit laatste vormt onderdeel van het Cultuurhuis, maar is eigenlijk breder te trekken dan dat (meer beleidsmatig waar het Cultuurhuis vooral projectmatig is).

 

Het invulling geven aan het Cultuurhuis wordt gevoed door de contacten met grote partners. Dit is niet per definitie maar wel deels een bestaand netwerk. Degene die wij zoeken zal zich bezig houden met het aanboren van netwerken en/of verbinden van partners, maar ook daadwerkelijke gesprekken voeren met partners over hoe je die als netwerk aan elkaar kan verbinden om beter te laten passen bij de ambities van gemeente Hoeksche Waard. Waar willen we als gemeente naartoe, hoe kunnen we elkaar versterken en welke afspraken moet je daarvoor maken.

 

De opdrachtgever is tevreden over de uitvoering van deze opdracht wanneer er een constructieve bijdrage geleverd wordt vanuit inhoud aan de projectgroep waarbij voldoende input is naar de behoefte en wensen vanuit het veld. Dit moet zijn plek vinden in de invulling van het concept Cultuurhuis.

 

Jij brengt mee: 

  • We zoeken iemand die kennis heeft van het culturele veld (bij voorkeur het Hoeksche Waardse culturele veld, maar dit is uiteraard geen vereiste).
  • Kennis van ontwikkelingen op cultureel gebied en affiniteit met deze sector. Om deze opdracht goed te kunnen uitvoeren, moet je de culturele wereld snappen.
  • Iemand die kan samenwerken en verbinden; iemand die in staat is om anderen te enthousiasmeren en mee te krijgen om iets nieuws te doen en een stap te maken.
  • Communicatief vaardig.
  • Iemand met kennis en expertise van cultuur, subsidierelaties en werken binnen gemeenteland. Indien je kennis hebt van subsidiebeleid is dat mooi meegenomen, maar het is zeker geen vereiste. Wel is het van belang dat je weet hoe je goede afspraken met elkaar kunt maken

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten