Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er (eenmanszaak of bv waarvan enig bestuurder, VOF niet mogelijk) en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance debiteurenbeheerder (zzp)

Posted Feb 17, 2023
Project ID: YIS 9128811
Location
Capelle aan den IJssel , Zuid-Holland
Duration
3 maanden
(Apr 3, 2023 - Jun 30, 2023)
Hours/week
24 hrs/week
Payrate range
Unknown
Application Deadline: Mar 29, 2023 2:00 PM

Startdatum inzet: zsm

Einddatum inzet: 31-5-2023

Uren per week: 24-36 uur per week voor 3 maanden met optionele verlenging met 2x 3 maanden

Thuiswerken in het begin geen optie, later in overleg

Uren worden in overleg bepaald; je zal niet iedere week 24 uur werken, dan meer/ dan minder. Heeft met de flow in het werkproces van debiteuren te maken (wachten op respons).

Op verzoek van unithoofd graag de harde eisen benomen in motivatie/ CV


In de gemeente Capelle aan den IJssel wonen en werken ruim 67.000 Capellenaren. Een uitdagende ambitie staat centraal, wij weten dat de technologische en maatschappelijke ontwikkelingen snel gaan. De ontwikkelingen zijn van grote invloed in en op het samenleven in onze stad. Zorgen voor een duurzame ontwikkeling van de stad vinden we belangrijk. Net zoals onze maatschappelijke taak zó vormgeven dat iedere Capellenaar mee kan doen. Wij anticiperen op wat er op ons afkomt.

 

Hoe doen wij dat?

Met lef en daadkracht onderscheiden wij ons en ideeën en initiatieven moedigen wij aan:

·        De bereikbaarheid voor alle Capellenaren is optimaal;

·        Vakmanschap en blijven ontwikkelen kenmerken ons:

·        De basis is op orde en innovatie staat voorop;

·        Samenwerken is vanzelfsprekend.

Dit alles vraagt een transparante, integere en duurzame organisatie.

 

Houd jij van een dynamische werkomgeving, heb je een grote affiniteit met automatisering en ICT? Dan ben jij de medewerker die wij zoeken!

 

Werkveld:

De afdeling Financiën bestaat uit een staf en 3 units, te weten de unit Belastingen, Administratie en Beleid en Advies.

De afdeling Financiën is verantwoordelijk voor het financiële beleid van de gemeente, de administraties en heffing en invordering van de gemeentelijke belastingen. De begroting, jaarrekening en financiële rapportages aan de raad worden hier gecoördineerd en samengesteld op basis van de informatie van de vakafdelingen. Daarnaast is de afdeling het steunpunt op financieel gebied voor de hele organisatie en het bestuur.

 

Je komt te werken bij de unit Administratie die bestaat uit de taakgroepen Debiteuren, Crediteuren, betalingsverkeer, Helpdesk Proactis, Financieel Specialisten en Verzekeringen. In totaal zijn er 15 medewerkers werkzaam bij deze unit. De unit administratie doet zowel de administratie voor de gemeente Capelle aan den IJssel als voor de Gemeenschappelijke regeling IJsselgemeenten. De unit heeft in de Corona periode geen debiteuren posten aangemaand. Daarna is er door onderbezetting een verder achterstand ontstaan in het aanmanen en het aanbieden van posten bij de deurwaarder.

 

Wat ga je doen?

Voor de debiteurenadministratie worden jaarlijks ongeveer 2.000 facturen gemaakt. Er is een achterstaand ontstaan in het invorderingsproces.

Het wordt jouw taak om de posten in kaart te brengen, eventueel betalingsregelingen te treffen, de posten  opnieuw aan te manen en aan te bieden bij de deurwaarder.

Daarnaast bewaak je de opvolging van de posten bij de deurwaarder. Hierbij heb je nauw contact met de afdelingen die hiervoor de facturatiegegevens hebben aangeleverd. Je doet dit in samenwerking met het team van de debiteurenadministratie en de senior medewerker administratie. Je legt verantwoording af aan het unithoofd.


Wie ben jij?

Je bent een allrounder in je vak. Je hebt ervaring, houdt van aanpakken en bent een teamplayer. Je kan goed samenwerken, bent proactief, communicatief en werkt nauwkeurig. ICT en automatisering kennen geen geheimen voor jou.

Verder heb je:

·        Minimaal een HBO opleiding in de financiële administratieve

·        3-5 jaar aantoonbare ervaring in debiteurenbeheeradministratie (harde eis)

·        3-5 jaar aantoonbare ervaring met publiek-, privaat- en bestuursrechtelijke vorderingen (harde eis)

·        3-5 jaar aantoonbare ervaring in het samenwerken met een deurwaarder; (harde eis)

·        Gemeentelijke ervaring (harde eis)

·        Een sterke affiniteit met automatisering en ICT;

·        Ervaring met Excel, Word, Outlook is een vereiste;

·        Ervaring met Financials, Cognos en Teams is een pre;

·        Je kunt goed in teamverband werken, maar ook zelfstandig;

·        Je bent proactief, communicatief en nauwkeurig.

Een ZZP opdracht:

ZZP’er dient in het bezit te zijn van een actueel KvK uittreksel zijnde eenmanszaak of BV (dus geen VOF, maatschap of andere juridische entiteit) waarop ZZP’er als enig bestuurder staat vermeld (max. 3 maanden oud), BTW nummer en een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering met een dekking van 1 miljoen euro per aanspraak, per jaar.

Similar projects

+ Search all projects