Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er (eenmanszaak of bv waarvan enig bestuurder, VOF niet mogelijk) en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance database administrator (DBA), Belastingdienst (zzp)

Posted Oct 18, 2022
Project ID: YIS 9122473
Location
Apeldoorn , Gelderland
Duration
Start date: Nov 7, 2022
Hours/week
36 hrs/week
Payrate range
0 - 85 €/hr
Application Deadline: Oct 26, 2022 12:00 PM

Belastingdienst B/cao

Uren per week: 36,00

Standplaats: Apeldoorn

Max tarief: € 85,00

Startdatum inzet: 7-11-2022

Tijdelijke functie/opdracht: open einde

 

In jouw rol als Database Administrator (DBA) bij de Belastingdienst zijn er o.a. de volgende werkzaamheden:

 

  • Je adviseert over database-inrichting, stored procedures, queries, indexen, conversiescripts e.d. en helpt de bouwteams hiermee.
  • Je adviseert en implementeert actief verbeteringen t.a.v. het voortbrengingsproces, in het bijzonder op het gebied van databases en conversies.
  • Je reviewt de databaseproducten van de diverse bouwteams en doet verbetervoorstellen - bijvoorbeeld gericht op een betere performance van de systemen in productie.
  • Je stelt richtlijnen op t.a.v. technische datamodellen en SQL en werkt samen met de technisch architecten op het gebied van non-functional requirements.
  • Je werkt samen met collega DBA’s van de infrastructuur-teams.

 

Achtergrond:

IBS Toeslagen ontwikkelt, integreert, levert en beheert de IV oplossingen voor de keten Toeslagen. We doen dit volgens de principes van het Agile werken en zoveel mogelijk conform het SAFe framework. De business stelt de doelen en prioriteiten, waarna de voorbereiding en realisatie (epics en features) op een agile wijze worden uitgevoerd door de verschillende teams van IBS Toeslagen, in nauwe samenwerking met de andere IV onderdelen en de business vertegenwoordigers.Toeslagen werkt met een real-time systeem waarin burgers direct hun Toeslagen kunnen aanvragen, muteren en raadplegen. Vanwege regelmatige wijzigingen in wet- en regelgeving zijn daarop geregeld systeemwijzigingen nodig en deze zijn voor de burger vaak direct zichtbaar. Binnen de IV van Toeslagen wordt gebruik gemaakt van een specifiek eigen hosting platform en eigen ontwikkelstraten. Het hosting platform bestaat uit een grote diversiteit aan Microsoft producten zoals BizTalk, SQL Server, Sharepoint, .NET, Windows 2012/2016 en System Center. Op dit platform landen de diverse componenten van de toeslagen applicatie. De omgeving bestaat uit zo'n 200 productie servers en wordt bestempeld als een van de Nederlandse kritische systemen. Van dit platform zijn miljoenen Nederlandse burgers afhankelijk. Specifiek voor de automatisering wordt gebruik gemaakt van PowerShell, Pester, DSC, Visual Studio (development tools). In jouw rol als DBA-specialist adviseer je de verschillende bouwteams over database-gerelateerde zaken binnen het Toeslagen applicatielandschap.

 

Functievereisten:

  • Je hebt minimaal 4 jaar relevante werkervaring;
  • Je hebt ervaring met Database Administration;
  • Je hebt kennis van en ervaring met SQL;
  • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau.

 

Similar projects

+ Search all projects