Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance data steward (zzp)

Geplaatst 31 jan. 2024
Project ID: YIS 9149217
Plaats
Utrecht
Uren
40 uur/week
Periode
1 jaar
Start: z.s.m.
Einde: 7 feb. 2025
Tarief
60 - 80 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 5 feb. 2024 15:00

Uren per week: 40,00

Standplaats: Utrecht

Max tarief: € 73,00

Startdatum inzet: z.s.m.

Einddatum inzet: 7-2-2025


Ben jij een ervaren Data Steward die op zoek is naar een nieuwe uitdaging? Niet bang om een eigen stempel te zetten in een werkgebied dat nog volop in ontwikkeling is?

Bij Rijkswaterstaat krijg je de kans om jouw expertise in te zetten en bij te dragen aan een data gedreven bedrijfsvoering. Als Data Steward / SAS applicatie beheerder bij de afdeling Bedrijfsvoering van Rijkswaterstaat krijg je de kans om jouw inzicht in bedrijfsprocessen en data toe te passen in een complexe organisatie met duizenden medewerkers en vele kilometers wegen en vaarwegen.

Hoe jij bijdraagt in je rol:

Als Data Steward / SAS applicatie beheerder bij Rijkswaterstaat speel je een belangrijke rol in het door-ontwikkelen en beheren van informatieproducten en datasets om de bedrijfsvoering data gedreven te maken. Je werkt samen met multidisciplinaire DevOps-teams en bedient diverse domeinen, zoals Inkoop, Financiën, Facilitair, HR, Juridisch, Vastgoed, Klant & Services en Communicatie. Naast functioneel beheerder van informatievoorziening vervul je ook de rol van Data Steward.

Werkzaamheden

  • Functioneel beheer van de in SAS ontwikkelde informatieproducten. Denk daarbij aan rechten, datasets, rapporten en dashboards;

  • Als Data Steward leg je de metadata gegevens vast over de beschikbare informatieproducten in de metadatatool D360;

  • Eerste aanspreekpunt vanuit RWS over de informatieproducten en metadatagegevens rondom Bedrijfsvoering;

  • Helpen bij het inrichten en professionaliseren van het functioneel beheer van de informatieproducten en de rol van Data Steward;

  • Afstemming van werkwijze met andere Functioneel beheerders informatievoorziening en Data Stewards bij andere diensten;

  • Overleg met de Functioneel beheerder van het SAS platform en de super-users binnen Bedrijfsvoering.

In deze rol ben je echt dienstverlenend bezig. Jouw activiteiten zorgen ervoor dat RWS medewerkers de juiste informatieproducten tot hun beschikking hebben. Door goed beheer van de gebruikers zorg je ervoor dat een ieder ziet wat die mag zien. Zelf monitor je ook het gebruik van de omgeving. Je blijft met de ICT partijen (CIV\OSR, CIV\IGA) in contact over de wensen vanuit gebruikers en de nieuwe technische mogelijkheden die beschikbaar komen. Je ondersteunt teams die werkzaam zijn in de SAS Serviced rapportage omgeving. Daarnaast ben je ook aanspreekbaar voor de SAS Self-Service gebruikers. Hun vragen over data en visualisaties kan je deels zelf beantwoorden of zet je door naar de ontwikkelteams.

Wat wij aan jou waarderen:

Bij Rijkswaterstaat streven we ernaar om het werk anders en beter in te richten, en datagedreven werken speelt hierbij een cruciale rol. Als ervaren Data Steward / SAS applicatie beheerder ben jij de sleutelfiguur die ons helpt deze ambitie te realiseren.

Wat wij in jou waarderen, gaat verder dan alleen jouw expertise. Wij waarderen jouw inzet en leiderschap waarmee je direct bijdraagt aan het efficiënter en effectiever maken van de bedrijfsvoering, wat resulteert in een betere dienstverlening aan de samenleving. Rijkswaterstaat waardeert jouw expertise als ervaren functioneel beheer. Je hebt overzicht en grip op de werkzaamheden die er voor zorgen dat de multidisciplinair teams optimaal kunnen draaien en dat Rijkswaterstaat voorzien wordt van de juiste informatie. Je kan als senior zelfstandig werken maar bent wel een team speler. Met je directe collega’s zorgen jullie voor het uitvoeren van de juiste activiteiten op zowel SAS applicatie beheer als op Data Steward gebied.

De ideale kandidaat voldoet aan de volgende eisen:

  • Beschikt over een diploma op HBO-niveau

  • Beschikt over kennis van SAS Viya;

  • Heeft werkervaring op het gebied van Data Steward schap.

En voldoet aan de volgende wensen (zorg ervoor dat dit duidelijk naar voren komt in je recatie):

  • Mate waarin de kandidaat kennis heeft van SAS Viya.

  • Mate waarin de kandidaat ervaring heeft met functioneel beheer.

  • Mate waarin kandidaat beschikt over de gevraagde competenties en vaardigheden (toetsbaar in CV, motivatie en/of mogelijk gesprek).

  • Mate van ervaring en/of affiniteit met de organisatie van de opdrachtgever

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten