Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance data onderzoeker (zzp)

Geplaatst 26 feb. 2024
Project ID: YIS 9151307
Plaats
Noordwijk, Hybride
Uren
10 uur/week
Periode
5 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 31 jul. 2024
Tarief
75 - 90 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 1 mrt. 2024 12:00

Opdracht voor 8-10 uur per week

Per direct tot 31-07-2024 met de optie om te verlengen

Functieschaal 10

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst



Ondersteuning van het datateam bij de uitvoering van een aantal dataprojecten. De taken zijn vooral gericht op het geven van advies en niet op het uitvoeren van onderzoek. Het gaat om 8 uur in de week tot 1 april. In ieder geval staat erop 6 maart een belangrijke afspraak gepland. Verder is woensdag een handige dag omdat dan het datateam bij elkaar is.

 

Concreet gaat het om: 

  • Dataproject armoede feitelijke foto: inzichten uit de feitelijke foto halen en beleidsmedewerker ondersteunen de inzichten in te zetten voor beleid.

  • Dataproject armoede monitor: advisering hoe we data van verschillende partijen het beste kunnen combineren. Meedenken over de opzet van het dashboard.

  • Dataproject arbeidsmigranten lokaal onderzoek: meedraaien in het projectteam en advies uitbrengen hoe we beter inzicht kunnen krijgen in deze doelgroep. Dit mede op basis van het advies VNG en kennis van medewerkers.


Functie-eisen:

Je bent een enthousiaste persoonlijkheid die gemakkelijk schakelt tussen tactisch en operationeel niveau. Je neemt initiatief en wacht niet af tot er een opdracht jouw kant uit komt. Ook ga je snel van start, hou je van complexe opgaven en deins je niet terug voor taaiere klussen zoals bijvoorbeeld het analyseren van grote hoeveelheden (soms ongestructureerde) data. Een mix tussen samenwerken en zelfstandig werken geeft jou energie.


Je hebt overtuigingskracht, waarbij je je niet verliest in details en oog hebt voor de mening en gevolgen voor de andere partij. Je draagt graag je steentje bij aan (de eerste stappen) van de oplossing, durft een oplossing op basis van je advies proactief op te starten en voelt je mede-verantwoordelijk voor de gehele realisatie en borging.


Verder beschik je over:

  • Minimaal hbo of wo werk- en denkniveau met ruime kennis op het terrein van informatieanalyse en informatiemanagement.

  • Actuele kennis en kunde en weet deze toe te passen in de context van de afnemer;

  • Grondige kennis van analysetools, voornamelijk Microsoft Excel maar de ontwikkeling gaat richting Power BI;

  • De vaardigheid om de rode draad uit grote hoeveelheden data te pikken;

  • Goede presentatie- en adviesvaardigheden.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten